Δυστύχημα στα Τέμπη: Καταθέτουν τρεις μάρτυρες με ειδικές γνώσεις για τη λειτουργία του σιδηροδρόμου

Συνεχίζεται στη Λάρισα με τις καταθέσεις τριών εν ενεργεία σταθμαρχών η ανακριτική διαδικασία για το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών στις 28 Φεβρουαρίο, στο οποίο έχασαν τη ζωή τους 57 ανθρώπων άνθρωποι.

Οι τρεις μάρτυρες θεωρείται ότι έχουν ειδικές γνώσεις για το πώς λειτουργούσε ο σιδηρόδρομος πριν από την τραγωδία. Ο ένας εξ αυτών εκτελεί χρέη προϊσταμένου Επιθεώρησης μετά την προφυλάκιση του προϊσταμένου Επιθεώρησης που επέβλεπε το προσωπικό του σταθμού της Λάρισας την περίοδο του δυστυχήματος.

Από τους άλλους δύο που καταθέτουν, μία είναι η σταθμάρχης η οποία στο παρελθόν είχε τη βραδινή βάρδια -πριν την αναλάβει ο σταθμάρχης τη μοιραία νύχτα-, ενώ ο άλλος είναι σταθμάρχης που εργάζεται στον σταθμό της Λάρισας.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, οι μάρτυρες αναμένεται με τις γνώσεις και την πείρα τους να φωτίσουν τις συνθήκες υπό τις οποίες συνέβη το τραγικό δυστύχημα.

Παράλληλα οι πραγματογνώμονες συνεχίζουν το έργο τους όσον αφορά τα αίτια του δυστυχήματος, ενώ το πόρισμά τους αναμένεται έως το τέλος του μήνα. Την προσεχή εβδομάδα έχει κληθεί να καταθέσει ο δικηγόρος οικογενειών θυμάτων της τραγωδίας κ. Αποστολίδης, ο οποίος έχει καταγγείλει απόπειρα εξαγοράς οικογενειών των θυμάτων από τη Hellenic Train.