Δυσάρεστη έκπληξη από την Εθνική στους επενδυτές σε κρυπτονομίσματα

Μια δυσάρεστη έκπληξη περίμενε πολλούς χρήστες του web banking της Εθνικής Τράπεζας όταν επιχείρησαν να εισέλθουν στο nbg.gr και ήρθαν αντιμέτωποι με ένα μάλλον περίεργο μήνυμα που αφορούσε όσους συναλλάσσονται ή επενδύουν σε κρυπτονομίσματα καθώς η τράπεζα δεν σκοπεύει να διευκολύνει σχετικές επενδυτικές πράξεις.

Όπως επισημαίνει δε, προτίθεται να επιστρέφει τα προς επένδυση ποσά στους εκάστοτε εντολείς καθώς και να ακυρώνει πιθανές μεταφορές εμβασμάτων.

Το μήνυμα γράφει:

“Σημαντική ενημέρωση: Σας ενημερώνουμε ότι η Εθνική Τράπεζα στο πλαίσιο της εσωτερικής Πολιτικής και των Διαδικασιών της, εφαρμόζει μέτρα αυξημένης δέουσας επιμέλειας κατά την εκτέλεση συναλλαγών, που σχετίζονται με αγορές και πωλήσεις κρυπτονομισμάτων. Η διενέργεια τέτοιων συναλλαγών, μέσω του Internet και Mobile Banking της Εθνικής Τράπεζας, ενδέχεται να έχει ως αποτέλεσμα την επιστροφή των κεφαλαίων στον εντολέα, σε περίπτωση εισερχομένων εμβασμάτων προς πίστωση, ή την αδυναμία εκτέλεσης μεταφορών προς δικαιούχους, παρόχους υπηρεσιών ανταλλαγής κρυπτονομισμάτων.”


Αυτό όπως ήταν φυσικό δημιούργησε πολλά ερωτηματικά και οι υπάλληλοι στο call center της Εθνικής μόνο ευχές δεν άκουγαν Πασχαλιάτικα από αγανακτισμένους  καταθέτες που έβλεπαν πως η τράπεζα μπορεί  να μην εκτελέσει ούτε μια εντολή μεταφοράς προς ένα ανταλλακτήριο αλλά και το σημαντικότερο, να μην επιτρέψει σε κάποιον να πάρει τα χρήματά του από ένα ανταλλακτήριο!

Ταυτόχρονα η τράπεζα αρνείται να τους δώσει το εγγραφο μη αποδοχής και επιστροφής των χρημάτων κατι που ζητάνε οι πλατφόρμες κρυπτονομισμάτων με αποτέλεσμα δεκάδες επενδυτές να βρίσκονται ξεκρέμαστοι.