Η μετοχή της Eurobank καταγράφει πτώση στη σημερινή συνεδρίαση, διαμορφώνοντας την τιμή της στα 2,347 ευρώ, ενώ ο όγκος συναλλαγών ανέρχεται σε 46,9 χιλιάδες τεμάχια. Η διαπραγμάτευση συνεχίζεται, με την τάση να παραμένει αρνητική.
Οι πιέσεις στη μετοχή αποδίδονται στη νεότερη εκτίμηση της Goldman Sachs, η οποία αναθεώρησε τη στάση της απέναντι στη μετοχή, σε “neutral” από “buy”, γεγονός που επηρεάζει τη βραχυπρόθεσμη πορεία της μετοχής. Αυτή η εξέλιξη φαίνεται να επιδρά αρνητικά, καθώς ο τίτλος σημειώνει συνεχόμενες απώλειες.
Η Mediobanca αρχίζει την κάλυψη της Eurobank με σύσταση για ουδετερότητα, αν και η αξιολόγηση της είναι πολύ θετική. Ωστόσο, η Mediobanca βλέπει τη Eurobank να διαπραγματεύεται σε δίκαιη τιμή (διαπραγμάτευση σε 0,95x σε όρους P/TE με σταθερό 15% RoTE το 2025-27), με λίγα περιθώρια περαιτέρω αναβαθμίσεων της κερδοφορίας (EPS) βραχυπρόθεσμα.
Η μετοχή της Alpha Bank διαπραγματεύεται στα 1,765 ευρώ, σημειώνοντας οριακή άνοδο +0,09%, με αυξημένο όγκο συναλλαγών που ξεπερνά τα 2 εκατ. τεμάχια. Η συνεδρίαση παραμένει δυναμική, καθώς η αγορά αξιολογεί τις τελευταίες εξελίξεις στον τραπεζικό κλάδο.
Η Goldman Sachs αναβάθμισε τη σύσταση για την Alpha Bank σε “Αγορά” (από “Neutral”), καθώς εκτιμά ότι η τράπεζα έχει το μεγαλύτερο περιθώριο ανόδου σε 12μηνο ορίζοντα. Οι αναλυτές αναμένουν ότι η ισχυρή κεφαλαιακή θέση και η σταδιακή μείωση του DTC θα ενισχύσουν την αποτίμηση της τράπεζας.
Παράλληλα, η νέα τιμή-στόχος της Goldman Sachs για την Alpha Bank ανέρχεται στα 2,4 ευρώ, από 1,9 ευρώ προηγουμένως, γεγονός που μεταφράζεται σε περιθώριο ανόδου 36%.
Ταυτόχρονα η Mediobanca αναθεωρεί επί τα βελτίω τη σύσταση για την Alpha Bank σε outperform (υπεραπόδοση) από neutral (ουδέτερη) προηγουμένως, δίνοντας τιμή στόχο τα 2,3 ευρώ από 2 ευρώ προηγουμένως.
Η ΑΚΤΩΡ έχει υποστεί μια σημαντική μεταμόρφωση, αλλά η εικόνα της στο ταμπλό του Χρηματιστηρίου δεν αντικατοπτρίζει ακόμα την πλήρη δυναμική της. Η μετοχή διαπραγματεύεται στα 5,01 ευρώ, με πτώση -0,79%.
Με την πρόσφατη κεφαλαιακή ενίσχυση των 200 εκατ. ευρώ, ο όμιλος προχωρά σε ένα φιλόδοξο επενδυτικό πλάνο ύψους 2 δισ. ευρώ έως το 2030, επικεντρωμένος σε ΑΠΕ, υποδομές και νέες συνεργασίες. Παρόλα αυτά, η μετοχή δεν έχει δείξει ακόμα τη δυναμική που θα περίμενε η αγορά.
Η εταιρεία βρίσκεται σε φάση αναδιοργάνωσης, διεκδικώντας νέα έργα και ενισχύοντας την παρουσία της σε Ελλάδα και Ρουμανία. Οι επενδυτές αναμένουν σαφείς ενδείξεις για τη μελλοντική κερδοφορία, καθώς οι πρόσφατες κινήσεις δεν έχουν ακόμα αντικατοπτριστεί στην τιμή της μετοχής. Η αγορά περιμένει, και το ερώτημα είναι πότε θα δούμε τη δυναμική της ΑΚΤΩΡ να αποτυπώνεται πραγματικά στο ταμπλό.
Η μετοχή της ΤΙΤΑΝ βρίσκεται στο επίκεντρο των εξελίξεων, καθώς διαπραγματεύεται στα 42,70 ευρώ, σημειώνοντας πτώση -1,04%, με αυξημένο όγκο συναλλαγών 116 χιλιάδες τεμάχια.
Το τελευταίο διάστημα, η μετοχή είχε προσελκύσει έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον λόγω προσδοκιών για πιθανή ένταξη στον δείκτη MSCI Standard. Οι αναλυτές εκτιμούσαν πως μια τέτοια εξέλιξη θα οδηγούσε σε αυξημένες εισροές κεφαλαίων από παθητικά funds, ενισχύοντας περαιτέρω τη δυναμική της μετοχής.
Ωστόσο, η μη ένταξή της στον MSCI έφερε απογοήτευση στην αγορά, προκαλώντας ρευστοποιήσεις και διορθωτική κίνηση.
Ιδιαίτερα σημαντική είναι η παρουσία της θυγατρικής του ομίλου στο αμερικανικό χρηματιστήριο, γεγονός που ενισχύει τη διεθνή της αναγνωρισιμότητα και μπορεί να συμβάλει στην προσέλκυση επιπλέον επενδυτικού ενδιαφέροντος από θεσμικούς επενδυτές.