Δύο συλλήψεις για κλοπές σε κατοικίες στην Αττική – Εξιχνιάστηκαν εννέα περιπτώσεις

Σπείρα που διέπραττε κλοπές σε οικίες σε διάφορες περιοχές της Αττικής, κυρίως όμως των νοτίων προαστίων, εξαρθρώθηκε από την ΕΛ.ΑΣ.

Ειδικότερα, συνελήφθησαν δύο άνδρες, ηλικίας 31 και 27 ετών. Ο πρώτος φέρεται ότι είχε αρχηγικό ρόλο και ο δεύτερος ότι ήταν μέλος, ενώ σε βάρος του σχηματίστηκε και δικογραφία για κλοπή πυροβόλου όπλου και για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, εξιχνιάστηκαν εννέα κλοπές από οικίες, από τις οποίες οι συλληφθέντες φέρεται ότι αφαίρεσαν χρηματικά ποσά, κοσμήματα και αλλά αντικείμενα, η συνολική αξία των οποίων υπολογίζεται ότι υπερβαίνει το ποσό των 700.000 ευρώ.

Όσον αφορά τα κλοπιμαία κατασχέθηκαν και θα αποδοθούν στους δικαιούχους.

Σε έρευνες που διενεργήθηκαν στις οικίες των συλληφθέντων στο Ζεφύρι και στις Αχαρνές Αττικής, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν: Ενα λειτουργικό πιστόλι, το οποίο είχε κλαπεί το έτος 2015, πλήθος φυσιγγίων πυροβόλων όπλων διαφόρων διαμετρημάτων, ένα πλήρες σύστημα οξυγονοκόλλησης για την παραβίαση χρηματοκιβωτίων, μεγάλος αριθμός κοσμημάτων και χρυσαφικών, συσκευές κινητής τηλεφωνίας, χρησιμοποιημένες κάρτες sim καθώς και πέντε φιαλίδια με χημική ουσία για την ανίχνευση περιεκτικότητας χρυσού.

Οι Αρχές αναζητούν άλλο ένα άτομο ως συνεργό των δύο συλληφθέντων.