Δύο νέοι θάνατοι από κορωνοϊό – Συσκέψεις Μητσοτάκη με περιφερειάρχες και λοιμωξιολόγους, νέα μέτρα στο τραπέζι

Μεγαλώνει η ανησυχία που προκάλει η εξάπλωση της πανδημίας μετά την ανακοίνωση του αριθμού ρεκόρ των 865 νέων κρουσμάτων κορωνοϊού σε μία ημέρα, κάτι που αναπόφευκτα οδηγεί στη λήψη νέων μέτρων.

Η Καστοριά είναι η δεύτερη περιοχή μετά την Κοζάνη που περνάει στο ανώτατο επίπεδο 4 στον χάρτη επικινδυνότητας, ενώ στο τρίτο επίπεδο πέρασαν Θεσσαλονίκη, Βοιωτία, Λάρισα, Σέρρες και Ιωάννινα.

Ενδεικτικό της ραγδαίας αύξησης των κρουσμάτων είναι ότι σε έναν μήνα, η Ελλάδα έχει μετρήσει συνολικά περισσότεαρ από 12.000.

Η σημερινή φαίνεται ότι θα είναι ημέρα αποφάσεων, μετά τις διαδοχικές συναντήσεις που θα έχει ο πρωθυπουργός με όλους τους περιφερειάρχες και την επιτροπή λοιμωξιολόγων. Μάλιστα, είναι πιθανό αυτές τις αποφάσεις να ανακοινώσει ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης με διάγγελμά του

Πάντως, η κυβέρνηση θεωρεί κομβική την τήρηση των υφιστάμενων μέτρων και την πιστή εφαρμογή των αποφάσεων της Πολιτικής Προστασίας. Στόχος είναι να βρίσκονται στον δρόμο όλες οι υπηρεσίες ελέγχου προκειμένου να εντοπίζονται όσες επιχειρήσεις δεν λειτουργούν με βάση τους κανόνες.