Δύο διανοούμενους της Αριστεράς επικαλέστηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης…

Hellenic Parliament - Discussion on the multibill proposed by the Ministry of Education, in Athens, on June 10, 2020 / Ολομέλεια - Βουλή. Συζήτηση για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας, στην Αθήνα, στις 10 Ιουνίου, 2020
  • Ο Μητσοτάκης και οι αριστεροί διανοούμενοι
  • Δύο διανοούμενους της Αριστεράς επικαλέστηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την ομιλία του στη Βουλή προκειμένου να υπεραμυνθεί των διατάξεων του νομοσχεδίου για την εκπαίδευση

ΒΗΜΑτοδότης

***
Στην πραγματικότητα ο Πρωθυπουργός «δανείστηκε» αποσπάσματα από ομιλίες των δύο αυτών αριστερών μεταρρυθμιστών της Παιδείας για να δείξει ότι το πρότυπο σχολείο δεν είναι καρκίνωμα, όπως ήθελε να το παρουσιάσει ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ένας ιμάντας κοινωνικής κινητικότητας που έδινε δυνατότητα πρωτίστως στα παιδιά από φτωχές οικογένειες να μπορούν να διακρίνονται και να πηγαίνουν σε σχολεία όπου στηρίζουν αυτές τις ξεχωριστές δεξιότητες.

***
Ο Γεραπετρίτης και οι συμμαθητές του

Ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης πήγε με τις πατερίτσες στη Βουλή (λόγω προβλήματος στο γόνατο) μόνον και μόνον, όπως είπε, για να αποδώσει φόρο τιμής στους δικούς του δασκάλους. Και αποκάλυψε ότι στο πρότυπο σχολείο που φοιτούσε είχε συμμαθητές τους Γ. Κατρούγκαλο (ΣΥΡΙΖΑ) και Αθ. Παφίλη (ΚΚΕ).

  • Πρόσθεσε ότι προέρχεται από μικρή οικογένεια που δεν είχε τους αναγκαίους πόρους για να τον σπουδάσει σε ακριβά σχολεία. Μάλιστα υπεραμύνθηκε της δημόσιας εκπαίδευσης και των πρότυπων σχολείων, λέγοντας ότι εδώ που βρίσκεται το χρωστά στη δημόσια εκπαίδευση. Φοίτησε στην Ιωνίδειο Πρότυπη Σχολή Πειραιά.

***