Δρομοκαΐτειο: Δύο εργαζόμενοι δέχτηκαν επίθεση από ανήλικο νοσηλευόμενο και τον πατέρα του

Δύο εργαζόμενοι στο ψυχιατρικό νοσοκομείο Δρομοκαΐτειο τραυματίστηκαν χθες Κυριακή, το απόγευμα, κατά την επεισοδιακή εισαγωγή για νοσηλεία ενός 17χρονου με νοητική υστέρηση.

Όπως καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), το περιστατικό οφείλεται στην έλλειψη δομών για άτομα με νοητική υστέρηση που δυστυχώς καταλήγουν, κατόπιν εισαγγελικής εντολής, να νοσηλεύονται στο Δρομοκαΐτειο και σε άλλα ψυχιατρικά νοσοκομεία για μακρό χρονικό διάστημα.

«Οι δομές που ανήκουν σε ΜΚΟ αρνούνται να φιλοξενήσουν παιδιά με νοητική υστέρηση» επισημαίνει η ΠΟΕΔΗΝ, καταγγέλλοντας ότι ούτε το κράτος αναλαμβάνει να λειτουργήσει επαρκείς δομές για αυτά τα παιδιά.

Σε ό,τι αφορά το εν λόγω περιστατικό, σύμφωνα με όσα αναφέρει η Ομοσπονδία, ο νοσηλευόμενος έφηβος και ο πατέρας του επιτέθηκαν και τραυμάτισαν δύο νοσηλευτές στο Δρομοκαΐτειο. Αρχικά, το περιστατικό καταγράφηκε ως εκούσιο, δηλαδή δηλώθηκε ότι ο 17χρονος συναινούσε στην εισαγωγή του. Ωστόσο, αυτό στη διάρκεια της παραμονής του έφηβου στα ΤΕΠ άλλαξε, και ο 17χρονος εισήχθη ως ακούσιο περιστατικό στο Τμήμα οξέων συμβάντων του νοσοκομείου.

«Μία ώρα μετά την εισαγωγή του, επιτέθηκε μαζί με τον πατέρα του που ήταν μαζί του στο τμήμα στους δύο νοσηλευτές βάρδιας. Τους τσάκισαν στο ξύλο. Από τύχη ζουν» αναφέρει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος. Μάλιστα, σύμφωνα με τον ίδιο, η νοσηλεύτρια και ο νοσηλευτής βάρδιας διακομίστηκαν σε εφημερεύον γενικό νοσοκομείο, φέροντας κατάγματα και κακώσεις.

Η ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλλει σοβαρές ελλείψεις προσωπικού, εισαγωγές υπεράριθμων ασθενών κατά τις εφημερίες με εισαγγελική παραγγελία και εισαγωγές ατόμων για τα οποία δεν υπάρχει υποδομή νοσηλείας όπως τα άτομα με νοητική υστέρηση.