Δραματική έκκληση Κικίλια προς ιδιώτες γιατρούς

Δραματική έκκληση Κικίλια προς ιδιώτες γιατρούς

  • Το Σύστημα Υγείας δέχεται ασφυκτική πίεση και το ερώτημα που πλανάται στα χείλη όλων είναι, έως πότε;
ΒΗΜΑτοδότης

Δραματική δημόσια έκκληση προς τους ιδιώτες γιατρούς να ενταχθούν στο δημόσιο σύστημα Υγείας και να βοηθήσουν με όλες τις δυνάμεις τους, απηύθυνε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας. Θα λαμβάνουν, είπε, 2.000 ευρώ τον μήνα, συν τις υπερωρίες (εφημερίες). Και πρόσθεσε: «Όλοι πρέπει να στηρίξουν το δημόσιο σύστημα Υγείας στη μάχη που δίνουμε».

Η κατάσταση είναι δύσκολη. Το Σύστημα Υγείας δέχεται ασφυκτική πίεση και το ερώτημα που πλανάται στα χείλη όλων είναι, έως πότε; Τα κρούσματα, παρά τα παρατεταμένα lockdown, εξακολουθούν να δίνουν τετραψήφιο αριθμό. Να σκεφθείτε ότι κάθε μέρα πάνω από 400 ασθενείς εισάγονται με covid στα νοσοκομεία όλης της χώρας. Αν και χθες υπήρξαν οριακά λιγότεροι διασωληνωμένοι (στους 443), το Rt ωστόσο για την επικράτεια εκτιμάται αυτή τη στιγμή να είναι 1,06. Κάθε μέρα, είπε, γεμίζει ένα μεσαίο νοσοκομείο..

Από χθες μπήκε στην εφημερία το Ερρίκος Ντυνάν. Το Σισμανόγλειο έγινε αποκλειστικά κλινική για περιπτώσεις Covid. Από σήμερα (Πέμπτη) ενεργοποιούνται άλλες δύο ιδιωτικές κλινικές. Έως τώρα έχουν γίνει 1.082.082 εμβολιασμοί. Μόνον την Τετάρτη έχουν γίνει πάνω από 24.000 εμβολιασμοί. Το επόμενο άνοιγμα θα είναι για την ομάδα Α των ευπαθών πολιτών και θα γίνει εντός των επόμενων 10 ημερών.

Με τόσα πολλά ημερήσια κρούσματα αρχίζει η κυβέρνηση να αναθεωρεί τον προγραμματισμό της πότε θα ανοίξει το λιανεμπόριο αν και τις τελικές αποφάσεις αναμένεται να τις λάβει μετά την Καθαρή Δευτέρα.