Δολοφονία Άλκη: Η έκθεση DNA «τοποθετεί» κατηγορουμένους στο σημείο του εγκλήματος

Η δολοφονία του Άλκη Καμπανού την 1η Φεβρουαρίου του 2022 είχε συγκλονίσει όλη την Ελλάδα. Λίγο πριν από την πρόταση του εισαγγελέα τα νέα δεδομένα από την έκθεση DNA δίνουν μια συνολική εικόνα για τη θέση στην οποία βρέθηκαν οι κατηγορούμενοι το μοιραίο βράδυ.

Έτσι, η έκθεση ενισχύει τις ποινικές ευθύνες κάποιων εκ των κατηγορουμένων, καθώς με τη σύγκριση των βιολογικών υλικών τους τους τοποθετεί ακριβώς στο σημείο όπου έγινε η δολοφονία.

Τι αποκαλύπτει η έκθεση DNA
Η εξέλιξη αυτή, την οποία φέρνει στη δημοσιότητα η ΕΡΤ, αποδεικνύει ότι το βιολογικό υλικό του άτυχου 19χρονου όχι μόνο στο δρεπάνι, δηλαδή στο φονικό όπλο της επίθεσης, αλλά και στο πεζοδρόμιο, όπου ήταν πεσμένος ο Άλκης και σε έναν σκούφο, σε γάντια αλλά και μέσα στα αυτοκίνητα όπου επέβαιναν οι κατηγορούμενοι.

Με αυτόν τον τρόπο οι κατηγορούμενοι τοποθετούνται σε συγκεκριμένες θέσεις μέσα στα αυτοκίνητα, σύμφωνα πάντα με το βιολογικό υλικό που βρέθηκε. Έτσι σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ, στο αυτοκίνητο μάρκας Citroen τοποθετείται ένας 20χρονος, στο Renault ένας 23χρονος και στο Polo ένας 22χρονος.

Στη δικογραφία που παραδόθηκε στις εισαγγελικές Αρχές από την ανακρίτρια δεν προστίθενται άλλοι εκτός των 12 κατηγορουμένων, που έχουν ήδη κριθεί προσωρινά κρατούμενοι. Με αυτές τις ενέργειες έκλεισε η ανακριτική διαδικασία και αναμένεται πλέον η πρόταση του εισαγγελέα στο δικαστικό συμβούλιο.