Δημοσκόπηση PULSE: Η διαφορά ΝΔ με ΣΥΡΙΖΑ – Τι λένε για εμβόλια, παράταση lockdown και ελληνοτουρκικά

Σε υψηλά επίπεδα παραμένει το προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σε νέα δημοσκόπηση της PULSE για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ.

Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου επί των έγκυρων, η ΝΔ συγκεντρώνει το 40% έναντι 23% που συγκεντρώνει ο ΣΥΡΙΖΑ, διαφορά δηλαδή 17 μονάδων. Ακολουθεί το Κίνημα Αλλαγής με 7%, το ΚΚΕ με 6%, η Ελληνική Λύση με 5%, και το ΜέΡΑ25 με 3%. Στο 9,5% οι αναποφάσιστοι.

Στην πρόθεση ψήφου, η ΝΔ συγκεντρώνει 38% έναντι 22% του ΣΥΡΙΖΑ, διαφορά 16 μονάδων. Το ΚΙΝΑΛ συγκεντρώνει 6,5%, το ΚΚΕ 5,5%, η Ελληνική Λύση 5%, το ΜέΡΑ25 3%. Στο 14% οι αναποφάσιστοι.

Καταλληλότερος ο Μητσοτάκης

Καταλληλότερος για πρωθυπουργός εμφανίζεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 45%, έναντι 23% που συγκεντρώνει ο Αλέξης Τσίπρας.

Για τα ελληνοτουρκικά

Το 62% εκτιμά πως δεν θα υπάρξει απόφαση για κυρώσεις σε βάρος της Τουρκίας στη Σύνοδο Κορυφής, ενώ το 30% απαντά πως θα υπάρξει.

Θέλουν παράταση lockdown – Τι λένε για τα εμβόλια

Το 76% ζητεί παράταση του Lockdown, ενώ το 17% ζητεί άμεση χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων.

Επιπρόσθετα το 78% εκφράζει ανησυχία για την πανδημία του κορωνοϊού, ενώ μόλις το 8% δεν ανησυχεί ή ανησυχεί λίγο.

Στην ερώτηση αν θα κάνετε το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού το 64% των ερωτηθέντων απαντά σίγουρα ναι ή μάλλον ναι, ενώ ένα 30%, απαντά μάλλον όχι και σίγουρα όχι.

Σε ερωτήση αναφορικά με την χρονική στιγμή που θα επιλέξουν να κάνουν το εμβόλιο, το 34% των ερωτηθέντων, απαντά άμεσα, το 21% μετά από 2-3 μήνες, το 21% απαντά αργότερα και ένα 16% απαντά ποτέ.