Δημοσκοπήσεις τύπου… Polaroid – (ΒΗΜΑτοδότης – 30.01.2021)

Δημοσκοπήσεις τύπου… Polaroid (ΒΗΜΑτοδότης – 30.01.2021)

Σήμερα θα ξεκινήσω με τη συζήτηση που προκάλεσαν οι τελευταίες δημοσκοπήσεις και θα σας μεταφέρω τα μηνύματα που έστειλε ο Πρωθυπουργός στα κομματικά στελέχη αλλά και στα μέλη της κυβέρνησης, κυρίως σε όσους επιχειρήσουν να… πανηγυρίσουν στα τηλεπαράθυρα.

  • Μηνύματα όμως από τις δημοσκοπήσεις υπάρχουν και στον ΣΥΡΙΖΑ όπου επικρατεί προβληματισμός για τα χαμηλά ποσοστά που ακόμα συγκεντρώνει το κόμμα, με τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να απαιτεί τη συλλογικότητα από τα μέλη, τα στελέχη και τους ψηφοφόρους. Ας πάμε όμως στην οδό Ηρώδου Αττικού και στο Μέγαρο Μαξίμου…

Την μπάλα χαμηλά, μαθαίνω ότι θέλει να κρατά το Μέγαρο Μαξίμου σχετικά με τις δημοσκοπήσεις που αποτυπώνουν (όπως έδειξαν και οι τελευταίες) συνθήκες πολιτικής κυριαρχίας του Κυριάκου Μητσοτάκη και στον κεντρώο χώρο και μεγάλη διαφορά στην πρόθεση ψήφου ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Πρωθυπουργός, μαθαίνω. στις συσκέψεις που γίνονται στο Μέγαρο Μαξίμου, συχνά λέει σε στενούς του συνεργάτες ότι δεν κυβερνά με βάση τις δημοσκοπήσεις. Γνωρίζει, εξάλλου, ότι αυτές είναι κάτι σαν… Polaroid.

Είναι μια αποτύπωση της εικόνας της στιγμής που μπορεί ανά πάσα στιγμή να ανατραπεί. Όπως και ότι η καλή δημοσκοπική εικόνα μπορεί να οδηγήσει διάφορους σε εφησυχασμό. Γι΄αυτό και, όπως μου λένε, ο Πρωθυπουργός δεν θα διστάσει να εκδηλώσει τη δυσφορία του αν αντιληφθεί δημοσκοπικούς πανηγυρισμούς.

***