Δίκη Πισπιρίγκου: Τρίτη μέρα καταθέτει ο Μ. Δασκαλάκης – Προσπάθεια Κούγια να τον καταστήσει «αναξιόπιστο»

Το κίνητρο που καταλογίζει ο Μάνος Δασκαλάκης στη Ρούλα Πισπιρίγκου ώστε να σκοτώσει την πρωτότοκη κόρη τους Τζωρτζίνα αλλά και την εν γένει αξιοπιστία του μάρτυρα στοχεύει με τις ερωτήσεις που του υποβάλει ο συνήγορος υπεράσπισης της εν διαστάσει συζύγου του, ο Αλέξης Κούγιας.

Για τρίτη μέρα ο μάρτυρας δέχεται βροχή ερωτήσεων από τον δικηγόρο, ο οποίος χαρακτήρισε το μάρτυρα αναξιόπιστο και αμφισβήτησε την εκδοχή του ότι το 2018 είχε εξωσυζυγική σχέση, όπως και το ότι λίγες ημέρες πριν από τον θάνατο της Τζωρτζίνας είχε ζητήσει από την κατηγορούμενη να χωρίσουν.

Ο Αλέξης Κούγιας επικεντρώθηκε στα μηνύματα που αντάλλασσε το ζευγάρι μετά τον θάνατο της Ίριδας, για τα οποία ο μάρτυρας έχει υποστηρίξει ότι υποκρινόταν. Ο κ. Κούγιας προσπάθησε να αναδείξει ότι η εντολέας του «είχε ξεγελαστεί» από τη στάση του.

Αλέξης Κούγιας: Πώς το αντιλαμβάνεται αυτό η κατηγορούμενη; Είχε καταλάβει ότι υποκρίνεστε;
Μ. Δασκαλάκης: Δεν είχε αντιληφθεί τίποτα.
Αλ. Κούγιας: Η κατηγορούμενη υποκρινότανε;
Μ. Δασκαλάκης: Δεν νομίζω.
Αλ. Κούγιας: Για ποιον λόγο να σκοτώσει τη Τζωρτζίνα;
Μ. Δασκαλάκης: Στις 15 Ιανουαρίου της είπα να μείνουμε χωριστά αλλά να έχουμε καλές σχέσεις για το καλό του παιδιού.

Ο Μάνος Δασκαλάκης επανέλαβε ότι η σχέση του με τη Ρούλα Πισπιρίγκου πριν από τον θάνατο της Μαλένας «ήταν ιδανική».

Αλέξης Κούγιας: Στέκεται αυτό που λέτε με το ότι επιδίωκε να σκοτώνει τα παιδιά για να μη σας χάσει; Καταρρέει αυτό που λέτε…
Μ. Δασκαλάκης: Είναι μια εικασία. Επειδή το 2018 είχα κάνει εξωσυζυγική σχέση και το δέχτηκε… Μετά έπρεπε να μείνει στην Αθήνα για το παιδί και εγώ μόνος στην Πάτρα… Πάνω σε αυτό το στηρίζω.
Αλ. Κούγιας: Έχετε ιδανική σχέση και σκοτώνει τη Μαλένα;
Μ. Δασκαλάκης: Μια εικασία είναι.
Πρόεδρος: Γιατί το περιγράφετε ως ιδανικό; Αυτό είναι το ιδανικό για εσάς ενώ είχατε εξωσυζυγική σχέση το 2018;
Μ. Δασκαλάκης: Βρέθηκα δύο τρεις φορές. Της το είπα το δέχτηκε… Ήταν κάτι εξωσυζυγικό, σαρκικό.
Αλ. Κούγιας: Το λέτε πρώτη φορά.
Μ. Δασκαλάκης: Δεν το απέκρυψα.
Αλ. Κούγιας: Τι θα κέρδιζε με τη δολοφονία της Ίριδας;
Μ. Δασκαλάκης: Την επιστροφή από το πένθος. Ήξερε ότι η Τζωρτζίνα είναι η αδυναμία μου… Δεν μου πέρασε ποτέ από το μυαλό ότι θα σκότωνε τα παιδιά.

Όταν η υπεράσπιση αναφέρθηκε σε κενά στις προηγούμενες καταθέσεις του μάρτυρα, εκείνος απάντησε: «Μετά από όσα έχουν γίνει και το σοκ που έχω πάθει δεν μπορώ να θυμάμαι τα πάντα…»

Ο συνήγορος υπεράσπισης υποστήριξε ότι η αναφορά γίνεται για να επιβαρύνει την κατηγορούμενη λέγοντας: «Είμαστε υποχρεωμένοι να σας μηνύσουμε».