Δίκη Πισπιρίγκου: Τι κατέθεσε για την κατάσταση της Τζωρτζίνας νοσηλεύτρια στο Καραμανδάνειο

Τις ημέρες νοσηλείας της Τζωρτζίνας στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο περιέγραψε η νοσηλεύτριά του Παναγιώτα Τσεντούρου στη σημερινή διαδικασία στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο όπου συνεχίστηκε η δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου για απόπειρα ανθρωποκτονίας και ανθρωποκτονία σε βάρος της 9χρονης κόρης της.

«Την Πέμπτη 8 Απριλίου 2021 μου ανέφεραν ότι είναι ένα παιδάκι που έχει χάσει τα αδελφάκια του και ότι είναι ιδιαίτερη περίπτωση. Όλα τα παιδιά φροντίζουμε και φροντίσαμε και αυτό. Μας είπαν ότι έκανε πιθανό επεισόδιο σπασμών» κατέθεσε η μάρτυρας και συμπλήρωσε: «Κατά τη διάρκεια της απογευματινής μου βάρδιας το παιδί ανέβασε σφυγμούς, στο όριο όμως. Ο γιατρός τής έκανε καρδιογράφημα και μας είπε να την παρακολουθούμε. Την επόμενη ημέρα (9 Απριλίου) της κάνανε εγκεφαλογράφημα και ήταν καλό. Οι γιατροί είπαν ότι το παιδί είχε καλή κλινική εικόνα και ότι δεν υπάρχει λόγος να παραμείνει στο νοσοκομείο και πως έπρεπε να πάρει και εξιτήριο και επειδή ήταν περίοδος covid».

Οι γιατροί, γνωρίζοντας το ιστορικό και την απώλεια των δύο μικρότερων αδερφών της, συνέστησαν όπως είπε η μάρτυρας, στους γονείς να πάνε το κοριτσάκι σε παιδοψυχολόγο για να πάρει βοήθεια ώστε να αντιμετωπίσει την απώλεια των αδελφών του.

Στη συνέχεια η μάρτυρας αναφέρθηκε σε άλλο ένα περιστατικό λέγοντας: «Η μητέρα μάς φώναξε και μας είπε ότι το παιδί άρχισε να βήχει και έκανε εμετό. Πήγαμε στο δωμάτιο. Το παιδί είχε σαλάκια στο νεφροειδές. Ενημερώθηκε η μητέρα πως το παιδί είναι καλά. Εκεί η μητέρα μας είπε: “Είναι καλά αυτό το παιδί; Του δίνετε εξιτήριο;”».

Τότε, όπως κατέθεσε η μάρτυρας, ο γιατρός τούς είπε να την παρακολουθήσουν. Την επόμενη ημέρα, σύμφωνα πάντα με τη μάρτυρα, η Ρούλα Πισπιρίγκου ειδοποίησε και πάλι ότι η 9χρονη δεν ήταν καλά. Συγκεκριμένα, η μάρτυρας ανέφερε: «Μας είπε ότι το παιδί δεν μπορεί να ανασάνει και είναι μελανό. Πήγαμε στο δωμάτιο και το παιδί ήταν χλωμό και το παρακολουθούσαμε».

Από την πλευρά του, ο συνήγορος υπεράσπισης της κατηγορουμένης Αλέξης Κούγιας εστίασε σε όσα είχε πει η μάρτυρας στο στάδιο της ανακριτικής διαδικασίας λέγοντας ότι τότε η μάρτυρας είχε πει «ότι η μητέρα μας ειδοποίησε ψύχραιμη», γεγονός που -κατά τον ίδιο- συνέβαλε στην ενοχοποίηση της εντολέως του.

Αλ. Κούγιας: Στις 9/4 έχετε βάρδια από το πρωί μέχρι το μεσημέρι. Γράφετε ότι το παιδί εμφάνισε βήχα και έκανε εμετό. Γιατί λέτε ότι τώρα είχε λίγα σάλια;

Μάρτυρας: Δεν έκανε εμετό. Την πρώτη φορά που μας φώναξε η μητέρα, μας έδειξε το νεφροειδές και είχε μέσα λίγα σάλια. Γράφω ότι μας ενημέρωσε η μητέρα ότι εμφάνισε βήχα και εμετό…

Αλ. Κούγιας: Δεν το γράφετε αυτό, είναι σαν είναι δικό σας.

Πρόεδρος: Γιατί δεν το λέτε ξεκάθαρα στην κατάθεσή σας; Γιατί στο ιστορικό φαίνεται σαν να το λέτε εσείς και όχι σαν να σας ενημερώνει η μητέρα. Μπορείτε να μας το διευκρινίσετε; Γιατί υπάρχει αυτή η διαφοροποίηση;

Μάρτυρας: Εμετός είναι και το ένα εμετός και το άλλο…

Πρόεδρος: Γιατί αυτά δεν τα είπατε στην ανακρίτρια;

Μάρτυρας: Δεν ρωτήθηκα για όλες αυτές τις λεπτομέρειες.

Αλ. Κούγιας: Αποκλείεται να ήταν μελανό και η μελανότητα να μεταβλήθηκε σε ωχρότητα;

Μάρτυρας: Δεν το γνωρίζω.

Αλ. Κούγιας: Πόση ώρα κρατάει η μελανότητα;

Μάρτυρας: Δευτερόλεπτα.

Αλ. Κούγιας: Άρα;

Μάρτυρας: Δευτερόλεπτα κρατάει όταν χορηγούμε οξυγόνο, εδώ δεν είχε χορηγήθηκε οξυγόνο.

Αλ. Κούγιας: Γιατί βάλατε οξύμετρο;

Μάρτυρας: Όταν μελανιάζει ένα παιδί για αυτό βάζουμε το οξύμετρο, για να δούμε…