Δίκη Φιλιππίδη: «Είδα φλερτ, αλλά ποιος θα δει έναν βιασμό;» κατέθεσε η Κάτια Δανδουλάκη

Ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας όπου συνεχίζεται η δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη για δύο απόπειρες βιασμού και μια τετελεσμένη πράξη σε βάρος ισάριθμων συναδέλφων του κατέθεσε σήμερα η Κάτια Δανδουλάκη.

Η γνωστή ηθοποιός περιέγραψε την τελευταία από τις τρεις συνεργασίες που είχε με τον κατηγορούμενο, συνεργασία που παραλίγο να… τινάξει όλο το θίασο στον αέρα.

«Από την πρώτη στιγμή υπήρχε μια ιδιαίτερη νευρικότητα και ένα έντονο ψυχολογικό κυνηγητό προς τη Λένα τη Δροσάκη. Σε σημείο που μετά έγινε καταπιεστικό και ενοχλητικό και για την ίδια τη Λένα και για τους υπόλοιπους. Εκείνη ήταν έτοιμη να φύγει από τον θίασο και δεν ήταν η μόνη. Όταν ένας θίασος ολόκληρος αναστατώνεται, αισθάνθηκα ότι πρέπει να ολοκληρωθεί η συνεργασία» ανέφερε η Κάτια Δανδουλάκη.

Πρόεδρος: Τον ρωτήσατε γιατί είχε αυτή τη στάση;
Μάρτυρας: Γιατί να ρωτήσω; Αφού έβλεπα το ενδιαφέρον. Ήταν πολύ έντονο. Της έδινε εξουσία που δεν ζητούσε. Την έφερνε σε δύσκολη θέση. Ήταν μια δυσάρεστη συνεργασία. Ήταν πέραν του ορίου. Άρχισε να γίνεται μια εξουσία πέραν του μέτρου.
Πρόεδρος: Ρωτήσατε γιατί συμπεριφέρθηκε έτσι;
Μάρτυρας: Δεν ρωτάω κάποιον, γιατί είναι έτσι ο χαρακτήρας του.
Πρόεδρος: Επειδή είχατε συνεργαστεί καλά δυο φορές…
Μάρτυρας: Ναι, αλλά είναι εκρηκτικός χαρακτήρας. Σε αυτή την παράσταση δημιουργήθηκαν μεγάλα προβλήματα. Η διαχείριση της εξουσίας είναι λεπτή υπόθεση.
Πρόεδρος: Ρωτήσατε την κυρία Δροσάκη;
Μάρτυρας: Είναι ένα πολύ ευγενικό πλάσμα. Μου έλεγε πάντα «εντάξει, θα προσπαθήσω». Την έβλεπα κλαμένη. Όταν μου είπε «θα φύγω», της λέω «όχι, θα φύγει κάποιος άλλος».
Πρόεδρος: Ήταν ερωτικού ενδιαφέροντος το κυνηγητό;
Μάρτυρας: Βέβαια. Ερωτικό ενδιαφέρον.
Πάρεδρος: Πώς καταπιέζονταν ο θίασος;
Μάρτυρας: Όλη η προσπάθειά του να έχει δίπλα του τη Λένα τον έκανε να επιτίθεται στη Λένα, σε όποιον έκανε παρέα η Λένα. Όποιος υπερασπιζόταν τη Λένα ή έκανε περισσότερο παρέα, εκείνος του έκανε επίθεση.

«Ο τρόπος που φλέρταρε την κοπέλα ήταν καταπιεστικός προς την κοπέλα. Ο κλοιός του φλερτ ήταν σφιχτός. Δεν γινόταν να συνεχιστεί άλλο αυτό το στρίμωγμα. Υπήρχε βοηθός και την έχρισε βοηθό για να είναι δίπλα του. Τι άλλο να σας πω!» υπογράμμισε η μάρτυρας και κατέληξε: «Είδα φλερτ, δεν είδα πράξη, αλλά ποιος θα δει έναν βιασμό;».

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της εξέτασης της Κάτιας Δανδουλάκη στο ακροατήριο ήταν πλήθος ηθοποιών, μεταξύ των οποίων οι Μαριάννα Τουμασάτου, Πηνελόπη Αναστασοπούλου, Σπύρος Μπιμπίλας, Αννα Μαρία Παπαχαραλάμπους και Τζένη Διαγούπη.