Δίκη Χρυσής Αυγής: Στις 12.30 η αγόρευση της εισαγγελέως – Νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Στις 12.30 μετά το μεσημέρι της Τετάρτης συνεδριάζει εκ νέου το δικαστήριο, το οποίο θα ξεκινήσει με την αγόρευση της εισαγγελέως Αδαμαντίας Οικονόμου επί των αιτημάτων ελαφρυντικών των ενόχων, ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσουν οι δευτερολογίες των συνηγόρων υπεράσπισης. Τα επτά ηγετικά στελέχη της Χρυσής Αυγής αντιμετωπίζουν ποινές κάθειρξης που κυμαίνονται από 5 έως 15 έτη (με ελαφρυντικό από δύο έως οκτώ χρόνια) με βάση το αδίκημα της διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης.

Αμέσως μετά και αφού αποσυρθεί, το δικαστήριο θα ανακοινώσει την απόφαση σε ποιους και ποια ελαφρυντικά θα αναγνωριστούν.

Αντίστοιχη διαδικασία -με πρόταση εισαγγελέως, αγορεύσεις και απόφαση δικαστηρίου- θα ακολουθήσει και για τις ποινές που θα επιβάλει το δικαστήριο. Είναι πιθανόν σήμερα το δικαστήριο να αποφασίσει και για το κρίσιμο θέμα των αναστολών, δηλαδή ποιοι κατηγορούμενοι θα οδηγηθούν στη φυλακή εάν δεν δοθεί αναστέλλουσα δύναμη στην έφεσή τους. Σε μια τέτοια περίπτωση για τους καταδικασθέντες που δεν θα παραβρίσκονται στη δικαστική αίθουσα, το δικαστήριο έχει τη δυνατότητα να ζητήσει τη βίαιη προσαγωγή ή τη σύλληψή τους και επιβάλει άμεσα εκτελεστές ποινές η ηγετική ομάδα της Χρυσής Αυγής θα οδηγηθεί σε ειδική πτέρυγα των Φυλακών Κορυδαλλού.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις ισχύουν και σήμερα στην ευρύτερη περιοχή του Εφετείου Αθηνών.

Ειδικότερα, δεν επιτρέπεται η στάση και στάθμευση, και από τις 6:00 σταδιακά η κυκλοφορία οχημάτων, στις εξής οδούς:

– Λουκάρεως, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Κεδρηνού και της Λ. Αλεξάνδρας.

– Δέγλερη, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Κεδρηνού και της Λ. Αλεξάνδρας.

Η Αστυνομία κάνει έκκληση στους οδηγούς των οχημάτων να ακολουθούν τις υποδείξεις των τροχονόμων.

Η απόφαση του δικαστηρίου

Χθες με μια ιστορική απόφαση το δικαστήριο απεφάνθη ότι τα πολιτικά στελέχη της Χρυσής Αυγής είναι ένοχα για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, την οποία διεύθυναν οι επτά: Νίκος Μιχαλολιάκος, Ηλίας Κασιδιάρης, Χρήστος Παππάς, Γιάννης Λαγός, Ηλίας Παναγιώταρος, Αρτέμης Ματθαιόπουλος και Γιώργος Γερμενής.

Εν τω μεταξύ, στο σπίτι του έχει κλειστεί από χθες ο Νίκος Μιχαλολιάκος, ο οποίος μέσω Twitter κάνει λόγο για δίωξη ιδεών και διαψεύδει τις φήμες ότι έκανε απόπειρα αυτοκτονίας…

Την ίδια τακτική ακολουθεί παραμένοντας στο σπίτι του και Γιώργος Ρουπακιάς, ο οποίος είχε τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό από τις 18 Μαρτίου του 2018.

Το σχέδιο συλλήψεων της ΕΛ.ΑΣ.

Η ΕΛ.ΑΣ. έχει ήδη εκπονήσει ειδικό σχέδιο για τις συλλήψεις. Σύμφωνα με πληροφορίες, εδώ και καιρό η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία έχει προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες μαζί με άλλες αρμόδιες υπηρεσίες, και οι ένοχοι βρίσκονταν υπό διακριτική παρακολούθηση.

Σύμφωνα με το σχέδιο προβλέπεται να υπάρξουν μικρές ομάδες συλλήψεων στα μέρη όπου βρίσκονται τα μέλη της Χρυσής Αυγής, όπως μετέδωσε το Open. Όταν το δικαστήριο καταλήξει στο ότι πρέπει να συλληφθούν, τότε το τμήμα Αναζητήσεων της Ασφάλειας Αττικής θα αναλάβει δράση σε συνεργασία με την Αντιτρομοκρατική.

Μάγδα Φύσσα: «Ιστορική νίκη»

Βγαίνοντας χθες από το Εφετείο η μητέρα του Παύλου Φύσσα χαρακτήρισε «ιστορική νίκη» την απόφαση του δικαστηρίου: «Σημασία έχει ότι σήμερα είναι μια ιστορική νίκη αυτή και αύριο περιμένουμε τις ποινές και όλα τα υπόλοιπα. Εύχομαι να είναι και η αυριανή ημέρα σαν τη σημερινή. Σήμερα νίκησε η Δημοκρατία. Το χρωστάμε στον Παύλο, στην πολιτική αγωγή που αγωνίστηκε τόσο πολύ όλο αυτό τον καιρό. Γιατί έδωσε μεγάλο αγώνα και τους οφείλουμε και σε αυτούς ένα μεγάλο ευχαριστώ. Και φυσικά και στον Παύλο, για όλα, το αίμα του, τη ζωή του που έχασε. Το ότι άντεξε. Να μην το ξεχνάμε. Τα τέσσερα λεπτά του Παύλου είναι πολύ σημαντικά για να μπορέσουν να τους συλλάβουν. Αύριο θα τα ξαναπούμε. Εδώ θα είμαστε».