Δίκη Χρυσής Αυγής: Σήμερα η απόφαση – Ξεκίνησαν οι συγκεντρώσεις – Φρούριο η Αθήνα

Τα μάτια όλων είναι στραμμένα από το πρωί στο Εφετείο της Αθήνας, όπου περίπου στις 11 το δικαστήριο αναμένεται να ανακοινώσει την ιστορική απόφασή του για τη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Η πρόεδρος του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας, η οποία πλέον έχει προαχθεί στο βαθμό του αρεοπαγίτη, θα  ανακοινώσει την ετυμηγορία, ενώ μέσα στη δικαστική αίθουσα θα είναι παράγοντες της δίκης, εκπρόσωποι του Τύπου και κοινού -αλλά με πλήρη τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων λόγω κορωνοϊού- για να διασφαλιστεί η αρχή της δημοσιότητας της δίκης

Μέτρα τύπου Πολυτεχνείου εφαρμόζει η ΕΛΑΣ γύρω από το Εφετείο ενόψει της δίκης της Χρυσής Αυγής.

Στις 9:00 το πρωί της Τετάρτης ξεκίνησαν και οι συγκεντρώσεις φορέων, οργανώσεων και πολιτικών κομμάτων με δεκάδες κόσμου να συγκεντρώνονται έξω από το Εφετείο. 

Ήδη, από νωρίς το πρωί ξεκίνησε η προσέλευση στο Εφετείο των δικηγόρων και των δικαστικών που ακολούθησαν ειδική διαδρομή συνοδεία αστυνομίας ενώ έντονο είναι το ενδιαφέρον και των ξένων ΜΜΕ που έστειλαν διαπιστευμένους δημοσιογράφους για να καλύψουν την σημερινή συνεδρίαση.

Λίγο μετά τις 8.30 το πρωί το κατώφλι του δικαστηρίου πέρασε και η Μάγδα Φύσσα χωρίς να κάνει καμία δήλωση. 

Τα αντιφασιστικά καλέσματα των διαδηλωτών είναι πολλά από οργανώσεις και κόμματα που βρίσκονται έξω από την δικαστική αίθουσα.

Στην λεωφόρο Αλεξάνδρας έχει διακοπεί η κυκλοφορία, ενώ εκεί υπάρχουν αρκετές κλούβες των ΜΑΤ.

Κλειστή είναι και η Λουκάρεως με τους αστυνομικούς να επιτρέπουν την είσοδο μόνο σε όποιον έχει δικηγορική ταυτότητα ή κλήτευση μάρτυρα.

Την ίδια ώρα με ένα πελώριο πανό που γράφει «Ο λαός απαιτεί οι ναζί στη φυλακή» ξεκινά η μεγάλη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ. 

Πλήθος συγκεντρώσεων ενόψει της απόφασης

Υπενθυμίζεται τα πρώτα καλέσματα ξεκινούν με συγκέντρωση στις 9πμ έξω από το Μετρό Αμπελοκήπων, ενώ ο κύριος όγκος όσων πάρουν μέρος, αναμένεται να συγκεντρωθεί στις 11πμ, που θα είναι σε εξέλιξη και οι στάσεις εργασίας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία «καλεί όλες και όλους, τα μέλη, τους φίλους του και κάθε δημοκρατικό πολίτη, στη μεγάλη αντιφασιστική συγκέντρωση έξω από το Εφετείο την Τετάρτη 7 Οκτωβρίου στις 9.30 το πρωί (Λουκάρεως και Λ. Αλεξάνδρας), εν όψει της ανακοίνωσης της απόφασης στη δίκη της Χρυσής Αυγής. Να υψωθεί από όλες και όλους φωνή καταδίκης της εγκληματικής νεοναζιστικής οργάνωσης».

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, αύριο Τετάρτη 7 Οκτώβρη, θα παρευρεθεί στο Εφετείο Αθήνας, όπου θα ανακοινωθεί η απόφαση στη δίκη της ναζιστικής – εγκληματικής Χρυσής Αυγής, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ.

Συνεχώς βγαίνουν και νέα καλέσματα για τη συγκέντρωση στο Εφετείο, ενώ συγκεντρώσεις θα γίνουν και σε άλλες πόλεις της χώρας.