Δίκη Χρυσής Αυγής: Αναβολή ζήτησε η πλευρά Μιχαλολιάκου

Αίτημα αναβολής της δευτεροβάθμιας δίκης της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή υπέβαλε η πλευρά του Νίκου Μιχαλολιάκου. Ο πρώην αρχηγός της Χρυσής Αυγής δεν παρίσταται στη δίκη και, όπως ενημέρωσε την Έδρα ο συνήγορος υπεράσπισής του Δ. Παπαδέλλης, ο εντολέας του απουσιάζει για λόγους υγείας, καθώς είχε νοσηλευτεί με κορωνοϊό επί δύο μήνες στην Εντατική και πλέον βρίσκεται σε κέντρο αποκατάστασης.

«Θεωρητικά εκλητεύθη από το δικαστήριο, ενώ ήταν στη ΜΕΘ και είχε απώλεια συνείδησης, οπτικές και ακουστικές ψευδαισθήσεις. Δεν έχει καν την απόφαση δεν ξέρει γιατί δικάζεται!» είπε ο συνήγορος υπεράσπισης.

Από την πλευρά του ο Γιάννης Λαγός δήλωσε «πολιτικός κρατούμενος», όταν η πρόεδρος εκφώνησε το όνομά του.

Από τους 56 κατηγορουμένους ένας έχει αποβιώσει και ένας παραιτήθηκε από την έφεση.
Έτσι, ο συνολικός αριθμός των κατηγορουμένων που θα δικαστούν σε δεύτερο βαθμό είναι 54, ενώ οι 50 από αυτούς δικάζονται ξανά για εγκληματική οργάνωση. Μόλις 16 έδωσαν το «παρών» στη δικαστική αίθουσα, 5 κατηγορούμενοι δεν είχαν δικηγόρο και κάποιοι εξ αυτών ζήτησαν από το δικαστήριο να τους διορίσει.

Στη συνέχεια η πρόεδρος του δικαστηρίου ανέγνωσε τον κατάλογο των μαρτύρων, που φτάνουν τους 146.

Πρώτοι μάρτυρες κατηγορητηρίου είναι οι γονείς του Παύλου Φύσσα, Παναγιώτης και Μάγδα, οι οποίοι θα δηλώσουν παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας.

Αντιφασιστικές συλλογικότητες, σωματεία, επιστημονικοί και φοιτητικοί σύλλογοι συγκεντρώθηκαν, από νωρίς το πρωί της Τετάρτης, μπροστά από το Εφετείο. Φωνάζοντας συνθήματα κατά του ναζισμού και υπό τους στίχους τραγουδιών και του Παύλου Φύσσα, οι συλλογικότητες μπροστά στο Εφετείο παρακολουθούν εκπροσώπους σωματείων αλλά και μεταναστευτικών συλλόγων, οι οποίοι υπενθυμίζουν τους λόγους για τους οποίους καταδικάστηκε η Χρυσή Αυγή ως εγκληματική οργάνωση και απαιτώντας να απονεμηθεί δικαιοσύνη ξανά.