Δικαστική ήττα για την Jumbo – Έχασε την μάχη με την SKAG για το σήμα «University»

Καταδικαστική ήταν η απόφαση του δικαστηρίου για την Jumbo, αναφορικά με την χρήση του σήματος University της SKAG.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση τηςτ Skag, η Jumbo, με την υπ. αριθμ. 32212/2019 απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, καταδικάστηκε για την παράνομη χρήση του σήματος «UNIVERSITY» της SKAG και υποχρεώθηκε να μην το χρησιμοποιήσει ποτέ ξανά. Το δικαστήριο υποχρέωσε, επίσης ,την Jumbo να αποσύρει από την ελληνική αγορά όλα τα σπιράλ τετράδια πολλαπλών θεμάτων που φέρουν τη σύνθετη λεκτική ένδειξη «University Book», καθώς και να καταβάλλει στην SKAG το ποσό των 6.815,25 ευρώ.

Η SKAG προσέφυγε στη Δικαιοσύνη εναντίον της Jumbo, υποστηρίζοντας πως η αλυσίδα του επιχειρηματία Απόστολου Βακάκη, από το 2016, συστηματικά πουλάει προϊόντα που εισάγει είτε από την Κίνα είτε από την Τουρκία, τα οποία απομιμούνται το σήμα University που είναι κατοχυρωμένο από την Skag από το 1980 τα οποία διέθετε σε πολύ φθηνότερες τιμές.

Παράλληλα, η SKAG ισχυρίζεται πως η Jumbo απομιμείται και όλη τη σχεδιαστική αποτύπωση πολλών ακόμη προϊόντων της, ενώ παράλληλα την κατηγορεί ότι χρησιμοποιούσε το σήμα University της SKAG σε δικά της προϊόντα. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο καταναλωτής να βρίσκεται σε σύγχυση και να θεωρεί ότι και
τα δυο προϊόντα ανήκουν στο χαρτοφυλάκιο της SKAG.

Δείτε αναλυτικά την δικαστική απόφαση εδώ.

Ο νομικός σύμβουλος της SKAG, Δημήτρης Μάρκου, τονιζει πως το ποσό που επιδικάστηκε ως αποζημίωση  σε καμία περίπτωση δεν αντικατοπτρίζει, τη ζημιά που έχει υποστεί η εταιρεία που εκπροσωπεί για την επί δύο έτη παράνομη χρήση του σήματος, με πωλήσεις πολλών εκατοντάδων χιλιάδων τεμαχίων.

Σπεύδει, μάλιστα, να τονίσει πως η αποζημίωση που οφείλει να καταβάλει η Jumbo στην SKAG κοστολογείται στα 2 εκατ. ευρώ, κάνοντας λόγο για εμπαιγμό.

Για αυτό το λόγο, συνεχίζει ο κ. Μάρκου, η SKAG δεσμεύεται να προχωρήσει, «μέχρι την πλήρη δικαίωση της SKAG και την παραδειγματική τιμωρία και καταδίκη, τόσο του αντιδίκου, όσο και κατά αυτών που θεωρούμε ότι χειραγωγήθηκαν, προχωρώντας ακόμη και σε αγωγές κακοδικίας . «Θα ζητήσουμε, δε, η υπόθεσή μας να φτάσει μέχρι την υπέρτατη δικαστική εξουσία και, εάν δεν βρούμε δικαίωση στην Ελλάδα, θα προχωρήσουμε στα ευρωπαϊκά δικαστήρια».

Δείτε ολόκληρο το ΔΤ της SKAG:

«ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 02/12/2019

Η JUMBO AE καταδικάστηκε για την παράνομη χρήση του σήματος «UNIVERSITY» της SKAG!

Με την υπ. αριθμ. 32212/2019 απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών η JUMBO AE καταδικάστηκε για την παράνομη χρήση του σήματος «UNIVERISTY» της SKAG και υποχρεώθηκε να μην το χρησιμοποιήσει ποτέ ξανά.

Εντούτοις, το «σοφό» δικαστήριο έκρινε πως η αποζημίωση που οφείλει να καταβάλει η JUMBO ΑΕ, πλήρως κοστολογημένη σε ποσό άνω των 2.000.000 € προς στην SKAG, για την επί δύο έτη παράνομη χρήση του σήματος με πωλήσεις πολλών εκατοντάδων χιλιάδων τεμαχίων, ανέρχεται στο «ιλιγγιώδες» ποσόν των €6.825 !!!!

Τελικά δεν είχε άδικο ο αρχαίος φιλόσοφος Πλάτων όταν είπε : «Το δίκαιον ουκ άλλο τι ή του κρείττονος συμφέρον» (το δίκαιο είναι το συμφέρον του δυνατού)!

Και η χειραγώγηση δεν σταμάτησε εκεί, αφού η JUMBO την Παρασκευή 29.11.2019, με επιστολή της ζήτησε να προχωρήσει σε συναντήσεις ενδεχόμενης συνεργασίας με την SKAG, αμέσως μετά την δυνατότητα λήψης αντιγράφου της απόφασης, για δύο λόγους: Πρώτον, για να προλάβει να χειραγωγήσει την SKAG πριν βγει σε ανακοινώσεις και, από την άλλη, να μην ζημιωθεί η φήμη της JUMBO, ενόψει της εορταστικής περιόδου των Χριστουγέννων.

Ο εμπαιγμός έχει και τα όριά του, για αυτόν τον λόγο δεσμευόμαστε ότι θα προχωρήσουμε μέχρι την πλήρη δικαίωση της SKAG και την παραδειγματική τιμωρία και καταδίκη, τόσο του αντιδίκου, όσο και κατά αυτών που θεωρούμε ότι χειραγωγήθηκαν, προχωρώντας ακόμη και σε αγωγές κακοδικίας (έστω και αν η τελευταία καταδίκη δικαστή έγινε πριν 50 χρόνια!). Θα ζητήσουμε, δε, η υπόθεσή μας να φτάσει μέχρι την υπέρτατη δικαστική εξουσία και εάν δεν βρούμε δικαίωση στην Ελλάδα θα προχωρήσουμε στα ευρωπαϊκά δικαστήρια.

Δυστυχώς, η δικαιοσύνη σε αυτήν την χώρα έχει καταστεί βορά στα χέρια των ισχυρών και δεν είναι τυχαίο που η Ελλάδα έχει την πρωτιά στην διαφθορά παγκοσμίως. Το ήθος, η αξιοπρέπεια και η συνείδησή μας δεν μας επιτρέπουν να κλείνουμε τα μάτια στην αδικία.

Για την SKAG AE

O ΝΟΜΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ
Δημήτριος Π. Μάρκου»