Δικαστική δικαίωση για την Uber – Συνεχίζει τη λειτουργία της στο Λονδίνο

Δικαστική νίκη πέτυχε η Uber με την οποία μπορεί να συνεχίσει να λειτουργεί στην αγορά του Λονδίνου, καθώς ο δικαστής απέρριψε την απαγόρευση που της είχε επιβληθεί από την υπηρεσία μεταφορών της βρετανικής πρωτεύουσας (TfL).

Πέρυσι, το TfL είχε αφαιρέσει την άδεια της Uber για δεύτερη φορά. Αρχικά το 2017 είχε αρνηθεί να ανανεώσει την άδεια λειτουργίας της στο Λονδίνο, προβάλλοντας μια σειρά προβλημάτων που έβαζαν τους επιβάτες σε κίνδυνο.

Η εποπτική αρχή ανέφερε ότι ένα κενό στα συστήματα της Uber επέτρεπε σε μη εξουσιοδοτημένους οδηγούς να φορτώνουν τις φωτογραφίες τους στους λογαριασμούς άλλων οδηγών και να παίρνουν επιβάτες με δόλιο τρόπο σε τουλάχιστον 14.000 δρομολόγια.

Η Uber είχε προσπαθήσει να μετριάσει τις ανησυχίες της ρυθμιστικής αρχής για την ασφάλεια των επιβατών, εισάγοντας ένα νέο σύστημα τον Απρίλιο για να εξακριβώνει τις ταυτότητες των οδηγών μέσω ενός συνδυασμού αναγνώρισης προσώπου και σχολίων από επιβάτες.

Το Λονδίνο είναι μακράν η μεγαλύτερη αγορά της Uber, στην Ευρώπη. Η εταιρεία έχει περίπου 3,5 εκατ. χρήστες και 45.000 οδηγούς στη βρετανική πρωτεύουσα από τότε που ξεκίνησε εκεί τη λειτουργία της, το 2012. Παραμένει η μεγαλύτερη εταιρεία στον τομέα παροχής υπηρεσιών μετακίνησης της πόλης, αντιμετωπίζει ωστόσο σκληρό ανταγωνισμό από πολλούς νέους παρόχους όπως η ινδική Ola και η εσθονική Bolt.