Δικαίωση Θεοδωρικάκου από τη Δικαιοσύνη για το «Μακελειό»- Υποχρεώνεται σε χρηματική ποινή κάθε φορά που τον συκοφαντεί

Δικαίωση του υπουργού Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκου από τη Δικαιοσύνη για δημοσιεύματα της εφημερίδας «Μακελειό» το οποίο υποχρεώνεται σε χρηματική ποινή κάθε φορά που τον συκοφαντεί.

Η πρόεδρος Πρωτοδικών Αθηνών, κ. Ουρανία Φλεριάνου, εξέδωσε προσωρινή διαταγή για την συγκεκριμένη εφημερίδα και απαγορεύει κάθε υβριστική, απαξιωτική, προσβλητική ή συκοφαντική αναφορά, σε οποιαδήποτε μορφή (σχόλιο, άρθρο, κείμενο, φωτογραφία), εις βάρος του.

Ταυτόχρονα η προσωρινή διαταγή επιβάλλει η όποια κριτική στην πολιτική δραστηριότητα και στην άσκηση καθηκόντων του κ. Τάκη Θεοδωρικάκου να μην ασκείται καθ’ υπέρβαση «της ανεκτής από τον μέσο συνετό άνθρωπο πολιτικής κριτικής». Για κάθε παράβαση της εκδοθείσας προσωρινής διαταγής το δικαστήριο προειδοποίησε ότι θα επιβάλλεται χρηματική ποινή 5.000€ σε βάρος του Στεφάνου Χίου και της εκδότριας εταιρίας της εφημερίδας «Μακελειό», του site makeleio.gr και του Γεωργίου Γκασιάμη.

Ο υπουργός Εσωτερικών έχει ασκήσει και κύρια αίτηση ασφαλιστικών μέτρων εναντίον της εφημερίδας «Μακελειό» και του Στέφανου Χίου, καθώς τα επαναλαμβανόμενα συκοφαντικά και δυσφημιστικά δημοσιεύματα σε βάρος του με προσβλητικές και υβριστικές αναφορές και χυδαίους χαρακτηρισμούς θίγουν έντονα την τιμή και την υπόληψή του.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΗΓΌΡΩΝ ΤΟΥ Κ. ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟΥ

Μια εξαιρετική πρόεδρος Πρωτοδικών, η κ. Ουρανία Φλεριάνου, έκανε καθολοκληριαν δεκτή την αίτηση του Υπουργού Εσωτερικών, Παναγιώτη Θεοδωρικάκου την οποία κατέθεσε δια των συνηγόρων του Νίκου Αγαπηνού, Τέλλου Αγαπηνού (της «Ν.Τ. ΑΓΑΠΗΝΟΣ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ &ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ») και του Αντώνη Βασιλοκωνσταντάκη (της δικηγορικής εταιρείας «V & RLAW») χορηγώντας μια προσωρινή διαταγή «κόλαφο», η οποία απαγορεύει κάθε υβριστική, απαξιωτική,προσβλητική ή συκοφαντική αναφορά, σε οποιαδήποτε μορφή (σχόλιο, άρθρο, κείμενο, φωτογραφία), εις βάρος του Π. Θεοδωρικάκου.
Ταυτόχρονα επιβάλλει η όποια κριτική στην πολιτική δραστηριότητα και στην άσκηση καθηκόντων του Π. Θεοδωρικάκου να μην ασκείται καθ’υπέρβαση «της ανεκτής από τον μέσο συνετό άνθρωπο πολιτικής κριτικής». Για κάθε παράβαση της εκδοθείσας προσωρινής διαταγής το δικαστήριο απείλησε χρηματική ποινή 5.000€ σε βάρος του Στεφάνου Χϊου και της εκδότριας εταιρίας της εφημερίδας «Μακελειό», του site makeleio.gr και του Στέφανου Γκασιάμη.
Υπενθυμιζεται ότι ο υπουργός Εσωτερικών έχει ασκήσει και κύρια αίτηση ασφαλιστικών μέτρων εναντίον της εφημερίδας «Μακελειό» και του Στέφανου Χίου, καθώς τα επαναλαμβανόμενα συκοφαντικά και δυσφημηστικάδημοσιεύματα σε βάρος του με προσβλητικές και υβριστικές αναφορές και χυδαίους χαρακτηρισμούς θίγουν έντονα την τιμή και την υπόληψή του.
Η χορήγηση της προσωρινής διαταγής βάζει τέλος σε μια παρατεταμμένη άδικη επίθεση κατασυκοφάντησης σε βάρος του Υπ. Εσωτερικών με την οποία διάφορα Μέσα προσκείμενα στην Αξιωματική Αντιπολίτευση επιχειρούν να σπιλώσουν το όνομα του διαδίδοντας ψεύδη και ανακρίβειες και παραπλανώντας το αναγνωστικό κοινό αναφορικά με τις σχέσεις του με τον κ. Χρήστο Καλογρίτσα.
Χρέος όλων –και ειδικά ενός πολιτικού– είναι να καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε να εκμηδενιστεί το φαινόμενο της παραγωγής και αναπαραγωγής της χυδαιότητας και της συκοφαντίας στην κοινωνία μας και να περιφρουρούνται η δημοκρατία και ο υγιής πολιτικός λόγος και δράση.