Διέγραψε το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου τον Πούτιν από επίτιμο διδάκτορα

Την ομόφωνη απόφαση να αφαιρέσει τον τίτλο του επίτιμου διδάκτορα από τον Βλαντιμίρ Πούτιν έλαβε το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, όπως αναφέρει το kalamatatimes.

Η σύγκλητος του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου έπειτα από πρωτοβουλία του πρώην πρύτανη και υπουργού Θεόδωρου Παπαθεοδώρου έλαβε τη συγκεκριμένη απόφαση, παίρνοντας έτσι πίσω την απομονή του σχετικού τίτλου που είχε αποδοθεί στον Ρώσο πρόεδρο το 2018 από το Τμήμα Ιστορίας Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών.

Σημειώνεται ότι ο κ. Παπαθεοδώρου συνέβαλε προς αυτή την κατεύθυνση με συλλογή υπογραφών μετά την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. Οι 500 υπογραφές συλλέχθηκαν στον ιστότοπο secure.avaaz.org.

Σε χθεσινή ανάρτησή του, ο Θ. Παπαθεοδώρου αναφέρει: «Η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου αποφάσισε την ανάκληση του τίτλου του επίτιμου διδάκτορα, που είχε απονείμει το Τμήμα Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών το 2018, στον πρόεδρο της Ρωσίας Βλ. Πούτιν. Σωστή και επιβεβλημένη απόφαση, παρά την όποια καθυστέρηση στις σχετικές διαδικασίες. Πεντακόσιοι πολίτες, υπογράφοντες και υπογράφουσες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, είχαν στηρίξει από τις 6 Μαρτίου 2022 το αίτημα της ανάκλησης του τίτλου. Δυναμική κοινωνία των πολιτών και πανεπιστημιακή κοινότητα τελικά στη σωστή πλευρά της Ιστορίας…»

«Για το έργο και την προσφορά του στις ελληνορωσικές σχέσεις»

Υπενθυμίζεται ότι στις 22 Φεβρουαρίου 2018 ο Βλαντιμίρ Πούτιν αναγορεύθηκε επίτιμος διδάκτορας του Τμήματος Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου «για το σύνολο του έργου του και για την προσφορά του στις ελληνορωσικές σχέσεις, τα γράμματα, τις τέχνες, την κοινωνία και τη δημοκρατία», όπως έλεγε το ίδρυμα.