Διατηρούνται όλα τα σήματα αγοράς – Τεχνική εικόνα για Jumbo, Aegean, Sarantis, Profile ([email protected]/1)

Το ποσοστό των εταιρειών του δείκτη FTSE25 που έκλεισαν με σήμα αγοράς διαμορφώθηκε στο 64έναντι 100% την προηγούμενη εβδομάδα, με τις μετοχές των Alpha Bank, Eurobank, Εθνικής, ΕΥΔΑΠ, Motor Oil, ΜΠΕΛΑ, Μυτιληναίου, και ΟΤΕ να κλείνουν με σήμα πώλησης. Σε υπεραγορασμένα επίπεδα ολοκλήρωσε η μετοχή της LAMDA Development, με αυτές των ΔΕΗ και ΕΕΕ να κλείνουν πολύ κοντά στο όριο της υπεραγορασμένης ζώνης.

Από τις μετοχές της μεγάλης κεφαλαιοποίησης, τα μεγαλύτερα εβδομαδιαία κέρδη σημείωσε η μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς με 7,22%, με τις μεγαλύτερες εβδομαδιαίες απώλειες να πραγματοποιεί η μετοχή των Ελληνικών Πετρελαίων με 4,14%.

Από τις μετοχές της μεσαίας κεφαλαιοποίησης, τα μεγαλύτερα εβδομαδιαία κέρδη πραγματοποίησε η μετοχή του Άβακα με 9,31%, ενώ τις μεγαλύτερες εβδομαδιαίες απώλειες κατέγραψε η μετοχή της ΙΝΚΑΤ με 6,70%.

Με εβδομαδιαία κέρδη 0,38% ολοκλήρωσε ο γενικός δείκτης, με το σήμα αγοράς να παραμένει, και ολοκληρώνοντας για ακόμη μία εβδομάδα πάνω από τους κινητούς μέσους όρους των πέντε και δέκα ημερών. Η αντίσταση βρίσκεται στις 953 μονάδες (γραμμή ΑΒ), και η στήριξη στις 820 μονάδες (γραμμή ΓΔ), με τον όγκο να διαμορφώνεται (251,7 εκατ. τεμάχια) πάνω από τον μέσο όρο των τριάντα ημερών (132,4 εκατ. τεμάχια).

Ο δείκτης FTSE πραγματοποίησε εβδομαδιαία κέρδη 0,44%, παραμένοντας σταθερά πάνω από τον κινητό μέσο όρο των διακοσίων ημερών, και ολοκληρώνοντας πάνω από αυτούς των πέντε και δέκα ημερών, με το σήμα αγοράς να διατηρείται. Η αντίσταση βρίσκεται στις 2.515 μονάδες (γραμμή ΑΒ), και η στήριξη στις 2.108 μονάδες (γραμμή ΓΔ).

Ο δείκτης FT40M κατέγραψε εβδομαδιαία κέρδη 2,19%, ολοκληρώνοντας πάνω από τον κινητό μέσο όρο των πενήντα ημερών, καθώς και πάνω από αυτούς των πέντε και δέκα, με το σήμα πώλησης να παραμένει, στρέφοντας την προσοχή στην επόμενη εβδομάδα όπου και αναμένεται το σήμα πώλησης να ακυρωθεί. Η αντίσταση βρίσκεται στις 1.373 μονάδες, και η στήριξη στις 1.166 μονάδες.

Με εβδομαδιαίες απώλειες 1,07% ολοκληρώθηκε η εβδομάδα για τον τραπεζικό δείκτη, αποτυπώνοντας την έλλειψη ενδιαφέροντος για τις μετοχές του κλάδου, διατηρώντας παρόλα αυτά στο εβδομαδιαίο γράφημα το σήμα αγοράς, και ολοκληρώνοντας κάτω από τους κινητούς μέσους όρους των πέντε και δέκα ημερών, με την αντίσταση να βρίσκεται στις 1.000 μονάδες (γραμμή ΑΒ), και η στήριξη στις 760,7 μονάδες (γραμμή ΓΔ).

Η μετοχή της Aegean έκλεισε στα 8,60 ευρώ με κέρδη 1,53%, παραμένοντας στο εβδομαδιαίο γράφημα σταθερά πάνω από τον κινητό μέσο όρο των πενήντα ημερών, με το σήμα αγοράς να διατηρείται, και με την αντίσταση να βρίσκεται στα 9,19 ευρώ, και η στήριξη στα 7,70 ευρώ.

Η μετοχή του Σαράντη έκλεισε στα 8,78 ευρώ με πτώση 0,34%, διατηρώντας σταθερά το σήμα αγοράς στο εβδομαδιαίο γράφημα, με την αντίσταση να βρίσκεται στα 8,97 ευρώ, και η στήριξη στα 8,37 ευρώ.

Η μετοχή της Profile έκλεισε στα 3,89 ευρώ με κέρδη 1,30%, ολοκληρώνοντας στο εβδομαδιαίο γράφημα για ακόμη μία εβδομάδα πάνω από τους κινητούς μέσους όρους των πέντε και δέκα ημερών, με το σήμα αγοράς να διατηρείται. Η αντίσταση βρίσκεται στα 4,18 ευρώ, και η στήριξη στα 3,31 ευρώ.

Η μετοχή της ΜΠΕΛΑ έκλεισε στα 18,35 ευρώ με κέρδη 0,16%, ολοκληρώνοντας στο εβδομαδιαίο γράφημα κάτω από τον κινητό μέσο όρο των πέντε ημερών, με το σήμα αγοράς να παραμένει, με την αντίσταση να βρίσκεται στα 18,81 ευρώ, και την στήριξη στα 17,49 ευρώ.

Αρνητικά πρόσημα σημειώθηκαν στις αποδόσεις των ελληνικών κρατικών ομολόγων, με αυτήν του πενταετούς να διαμορφώνεται στο 0,492% με πτώση 11,12%, και του δεκαετούς στο 1,368% με πτώση 2,53%.

Θεόδωρος Σεμερτζίδης, CEFA

http://new-economy.gr/

Τα παραπάνω εκφράζουν προσωπικές απόψεις, και δεν αποτελούν προτροπή για αγορά, πώληση ή διακράτηση οποιασδήποτε κινητής αξίας.