Διαψεύδουν κυβερνητικές πηγές ότι εξετάζεται μείωση ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων

Διαψεύδουν κυβερνητικές πηγές ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο μείωσης ωραρίου των καταστημάτων. Το θέμα ανακινήθηκε από τον Εμπορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης που πρότεινε να μειωθεί το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων κατά τις απογευματινές και βρδινές ώρες, προκειμένου να επιτευχθεί μείωση κατανάλωσης ενέργειας.

Από την πλευρά του, ο Εμπορικός Σύλλογος της Αθήνας δεν τοποθετήθηκε αρνητικά, ωστόσο ζήτησε το μειωμένο ωράριο να εφαρμοστεί καθολικά, δηλαδή να περιλαμβάνει και τα σούπερ μάρκετ και σε ό,τι αφορά στους εργαζομένους να δοθεί η «δυνατότητα ευέλικτης εργασίας στους μισθωτούς ώστε να μη μειωθούν οι αποδοχές τους».

Σήμερα το μεσημέρι ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης θα έχει συνάντηση με τους εκπροσώπους της αγοράς για την ακρίβεια και την πορεία των τιμών, ενώ στο τραπέζι των συζητήσεων πιθανότατα να βρεθεί και το ζήτημα που έχει προκύψει με το ωράριο των καταστημάτων.

Πάντως, αξίζει να σημειωθεί ότι η κυβέρνηση κλείνει οριστικά τη συζήτηση για υποχρεωτική μείωση του ωραρίου των καταστημάτων. Οι εμπορικοί σύλλογοι θα μπορούσαν να συστήσουν και όχι να υποχρεώσουν στα μέλη τους, να μειώσουν το ωράριό τους.