Διαφωνίες Γερμανών υπουργών για την τηλε-εργασία από το σπίτι

Ο ένας είναι υπουργός Εργασίας και σοσιαλδημοκράτης: Χουμπέρτους Χάιλ.

Ο άλλος είναι υπουργός Οικονομίας και χριστιανοδημοκράτης: Πέτερ Αλτμάιερ.

Ο πρώτος θέλει να κατοχυρώσει το δικαίωμα των εργαζόμενων να ζητήσουν να ασκούν τηλε-εργασία από το σπίτι (Home Office) αφού θεωρεί ότι η εμπειρία αυτή άρεσε σε πολλούς εργαζόμενους, ειδικά σε όσους έχουν μικρά παιδιά, τους εξοικονομεί χρόνο και χρήμα και μειώνει και περιττές μετακινήσεις στους δρόμους. Προανήγγειλε λοιπόν και τη σχετική νομοθετική ρύθμιση μέχρι το φθινόπωρο.

Στο στρατόπεδο των Χριστιανοδημοκρατών, αλλά και στον επιχειρηματικό κόσμο η ιδέα δεν προκάλεσε και τόσο ενθουσιασμό. Ετσι ο Πέτερ Αλτμάιερ βγήκε και την απέρριψε δημόσια, λέγοντας ότι δεν χρειάζεται να είμαστε τόσο γραφειοκράτες, αρχίζοντας να ρυθμίζουμε τα πάντα νομοθετικά. Οι επιχειρήσεις έχουν την ικανότητα να κρίνουν κατά περίπτωση πότε αυτό θα είναι αναγκαίο.

Ποιός θα κερδίσει; Λογικά ο υπουργός Οικονομίας, όχι μόνο γιατί το κόμμα του είναι το ισχυρότερο εντός του κυβερνητικού συνασπισμού, αλλά και γιατί θεωρείται από τους πιο έμπιστους της καγκελαρίου Μέρκελ. Πάντως αξίζει να υπογραμμιστεί ότι η γερμανική κυβέρνηση δεν έχει ακριβή συνολικά στοιχεία για το εύρος της εργασίας από το σπίτι, κατά τη διάρκεια της καραντίνας.