Διαδοχικές συναντήσεις της Φ. Γεννηματά με ΟΜΕ-ΟΤΕ και Ομοσπονδία Ξενοδοχοϋπαλλήλων

«Το 2020 δεν ξεκίνησε καλά για τους εργαζομένους, με ευθύνη της κυβέρνησης. Ξεκινά με απολύσεις στον ΟΤΕ και 400.000 εργαζόμενους, σερβιτόρους και ντελιβεράδες στον αέρα. Οι πολιτικές της Νέας Δημοκρατίας ενισχύουν την εργοδοτική αυθαιρεσία», δήλωσε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά μετά τις διαδοχικές συναντήσεις που είχε στη Χαριλάου Τρικούπη με αντιπροσωπεία του προεδρείου της ΟΜΕ-ΟΤΕ και της Ομοσπονδίας Ξενοδοχοϋπαλλήλων.

Η κ. Γεννηματά δεσμεύτηκε το Κίνημα Αλλαγής να στηρίξει τους αγώνες των εργαζομένων φέρνοντας τα αιτήματα τους στην Βουλή. Οι εργαζόμενοι στον ΟΤΕ πραγματοποιούν απεργία διαρκείας πριν από τις Γιορτές με αφορμή καταχρηστικές απολύσεις και παραβίαση της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, όπως υποστηρίζουν από την διοίκηση.

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής ανέφερε στην ΟΜΕ-ΟΤΕ ότι «η υψηλή κερδοφορία του ΟΤΕ δυστυχώς δεν μεταφράζεται σε βελτίωση της ποιότητας των υπηρεσιών και σε ενίσχυση της προοπτικής της εταιρίας.

Παράλληλα η Διοίκηση δεν συνδιαλέγεται με τους εργαζόμενους για την υπογραφή της σύμβασης και προχωρεί σε απολύσεις». Κάλεσε την κυβέρνηση «να παρέμβει αποφασιστικά, να μη παριστάνει τον ανεύθυνο παρατηρητή. Είναι δική της νομοθεσία που ενισχύει την εργοδοτική ασυδοσία».

Στη συνάντηση με την Ομοσπονδία ξενοδοχοϋπαλλήλων η Φώφη Γεννηματά επέκρινε τη κυβέρνηση επειδή, όπως είπε «αρνείται να κηρύξει υποχρεωτική την Σύμβαση που αφορά τους εργαζόμενους στον επισιτισμό και στα τουριστικά καταστήματα. Στον αέρα 400.000 εργαζόμενοι ανάμεσά τους σερβιτόροι και ντελιβεράδες. Η ΝΔ οδηγεί στον αθέμιτο ανταγωνισμό τις επιχειρήσεις του τουρισμού, τιμωρεί τους εργαζομένους και τους συνεπείς εργοδότες, επιβραβεύει αυτούς που επιδιώκουν την ασυδοσία».

Μίλησε για εμπαιγμό που γίνεται για τους ανέργους της Thomas Cook, με την καθυστέρηση εφαρμογής των στοιχειωδών μέτρων που νομοθετήθηκαν και στέκεται στο πλάι των εργαζόμενων για να μην υλοποιηθούν αυτοί οι σχεδιασμοί.