Το Δευτεριάτικο σημειωματάριο του μικρομέτοχου ( 18 Μαρτίου 2018 )

Η χώρα ολισθαίνει

ΚΥΡΙΟ ΑΡΘΡΟ

Η εικόνα που προβάλλει η χώρα διεθνώς είναι πολύ κακή. Ολοι αντιλαμβάνονται ότι τα τριτοκοσμικά φαινόμενα της «διαπλοκής με τα κουμπούρια» δεν αφορούν μόνο το ποδόσφαιρο.

 • Οι κυβερνώντες είχαν πείσει πολλούς καλοπροαίρετους ξένους ότι –σε αντίθεση με προηγούμενες κυβερνήσεις– θα ξερίζωναν τα ισχυρά συμφέροντα που παραδιοικούσαν διάφορους τομείς. Σιγά σιγά συνειδητοποιούν την πραγματικότητα.
 • Βλέπουν, ταυτόχρονα, τη γενικευμένη ανομία με τους τραμπουκισμούς και την ανεξέλεγκτη δράση των μπαχαλάκηδων.
 • Και τέλος, αρχίζουν να καταλαβαίνουν τι γίνεται στην ευρύτερη δημόσια διοίκηση και στην παιδεία, όπου πάμε πίσω ολοταχώς.
 • Ολα αυτά μαζί δεν συνθέτουν την εικόνα μιας κανονικής ευρωπαϊκής χώρας.

Έντυπη Κ

******
ΗΛΙΑΣ ΜΑΚΡΗΣ
 sk-makris18-3
******
ΑΛΕΞΗΣ ΠΑΠΑΧΕΛΑΣ

Κρίση διαρκείας

ΣΧΟΛΙΟ

​​Η συνεχιζόμενη περιπέτεια των δύο Ελλήνων στρατιωτικών συνιστά μείζονα κρίση. Κανένα κράτος που σέβεται τον εαυτό του δεν μπορεί να δεχθεί σαν γεγονός ρουτίνας την παραμονή τους σε τουρκικές φυλακές με διάφορα προσχήματα. Πέρα από το όποιο ανθρωπιστικό ζήτημα, που είναι μεγάλο και οφείλουμε να το σεβασθούμε, είναι ζήτημα τιμής για τη χώρα να επιστρέψουν στα σπίτια τους.

 • Δεν θα είναι, όμως, μία εύκολη υπόθεση. Η Τουρκία και η Ελλάδα ομιλούν δύο εντελώς διαφορετικές «γλώσσες».
 • Στην Τουρκία γίνονται πράγματα που δεν βλέπουν ποτέ το φως της δημοσιότητας και τα οποία κανείς δεν χρειάζεται να τσεκάρει κατά πόσον σέβονται κάποιους εγχώριους ή ευρωπαϊκούς νόμους.
 • Τα μέσα ενημέρωσης και να τα μάθουν… θα αναγκασθούν να τα αποκρύψουν.

Ο Τούρκος ηγέτης πιστεύει ότι όλες οι χώρες και κυβερνήσεις λειτουργούν με τον ίδιο τρόπο. Μετά το πραξικόπημα τα βλέπει, άλλωστε, όλα μέσα από ένα πρίσμα θεωριών συνωμοσίας, που ενίοτε συνορεύει με την παράνοια. Περιμένει λοιπόν ότι η ελληνική κυβέρνηση μπορεί να δράσει εκτός θεσμικού πλαισίου και να τον ικανοποιήσει, είτε για τους οκτώ είτε για… άλλους.

Κανείς δεν γνωρίζει με βεβαιότητα αν η σύλληψη των δύο στρατιωτικών ήταν μία προσπάθεια να αποκτήσει ένα «πιόνι» ή κομμάτι ενός σχεδίου για να καμφθεί το ηθικό στην Αθήνα. Οσο περνάει ο καιρός, πάντως, μοιάζει με προσχεδιασμένη κίνηση που αποφασίσθηκε από το «κράτος Ερντογάν». Είναι σαφές ότι ο Τούρκος ηγέτης έχει πάρει πολύ «στραβά» την υπόθεση των οκτώ από την πρώτη στιγμή.

 • Αυτοί που μπορούν να μεσολαβήσουν για τους δύο στρατιωτικούς είναι μετρημένοι στα δάχτυλα: ο Τραμπ, η Μέρκελ μαζί με τον Μακρόν ή οι ηγέτες της Ε.Ε. συλλογικά και ο Πούτιν.
 • Προς το παρόν βρίσκονται σε εξέλιξη παρασκηνιακές μεσολαβητικές προσπάθειες, αλλά δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι θα καρποφορήσουν.
 • Η Ουάσιγκτον βρίσκεται σε χαώδη περίοδο, καθώς αλλάζει η φρουρά των βασικών παικτών που χειρίζονται θέματα εξωτερικής πολιτικής.
 • Οι ΗΠΑ δεν έχουν καν πρέσβη στην Αγκυρα και επίσης έχουν και ορισμένους δικούς τους υπηκόους ή υπαλλήλους σε κατάσταση «ομηρίας».
 • Οι Ευρωπαίοι συνιστούν αυτοσυγκράτηση. Ξέρουν ότι ο Ερντογάν… γνωρίζει πως η Τουρκία δεν θα μπει στην Ε.Ε.
 • Και φοβούνται μην ανοίξει την κάνουλα με τους πρόσφυγες και μετανάστες. Ο Πούτιν παίζει δικό του παιχνίδι με άλλες προτεραιότητες.

Μαγικές λύσεις δεν διατίθενται. Οσοι πρότειναν, π.χ., «να αρπάξουμε και εμείς τέσσερις δικούς τους και να τους ανταλλάξουμε» δεν καταλαβαίνουν πόσο επικίνδυνο είναι αυτό το παιχνίδι. Εκτός απροόπτου λοιπόν, πρέπει να ετοιμασθούμε για μία κρίση και ένταση διαρκείας. Θα χρειασθεί να ληφθούν δύσκολες αποφάσεις. Σε μια χώρα όπου επικρατούν ο διχασμός, το «ό,τι να ’ναι» και η πολύ ελαφρά αντιμετώπιση αυτών των θεμάτων, θα έλθει ίσως η ώρα να σοβαρευθούμε και να συνεννοηθούμε μεταξύ μας.

Έντυπη Κ

******
ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΑΝΤΑ: Eάν τελικά μπούν η Βρετανία και η Ολλανδία στο παιχνίδι των υδρογονανθράκων διαμέσου του πετρελαϊκού θηρίου της Shell, με συμφωνίες αγοράς αερίου από τα κοιτάσματα Αφροδίτη του κυπριακού ενεργειακού τεμαχίου δώδεκα και από το γειτονικό κοίτασμα Λεβιάθαν του Ισραήλ, έναντι 25 δισεκατομμυρίων δολαρίων για τα επόμενα δέκα χρόνια από τη εξόρυξη όπως ακούγεται, ο Ερντο μπορεί να κραυγάζει όσο θέλει. Ουδείς τον ακούει.

Εκείνο που πρέπει να προσεχθεί ιδιαίτερα είναι το θέμα με το οικόπεδο 3 της ΕΝΙ, η οποία δηλώνει ότι θα προχωρήσει, να δούμε πως…ίσως με μια ισχυρότερη κοινοπραξία.

Στο μεταξύ ο πανταχού παρών Πάιατ βρίσκεται στην Ηπειρο τσεκάροντας τοποθεσίες στη περιοχή για βάση των ΗΠΑ που θα προστατεύσει υποτίθεται τον ενεργειακό δρόμο για τον East-Med & τον Poseidon με τα ενεργειακά οικόπεδα στην ευρύτερη περιοχή του Ιονίου, μετά από αυτή της Αλεξανδρούπολης που έχει ήδη κλείσει.

Tα ναυπηγεία Σύρου περνάνε σε αμερικανικά χέρια & η συμφωνία με τα Σκόπια προχωράει με τη γνωστή γεωπολιτική αναβάθμιση. Το πλέγμα συμφερόντων που χτίζεται σε Ελλάδα & Κύπρο, από ΗΠΑ & ΕΕ καθορίζουν και την πολιτική συνέχεια. Θα είναι όμως τεράστιο πλήγμα για τη Ρωσία & δεν γνωρίζουμε πόσο θα χρησιμοποιήσει την Τουρκία γι’αυτό, καθ’ότι την έχουν αποκλείσει.

 • Αντε και 51η πολιτεία βρε – Και ο Θεός να βάλει το χέρι του…..
******
ΒΗΜΑτοδότης  

Πόσες φορές ο Τσίπρας τηλεφωνεί στον Καμμένο;

Πόσες φορές ο Τσίπρας τηλεφωνεί στον Καμμένο;
Ωσάν να έδωσε κάποιος… αόρατος την εντολή: «Χαμηλώστε τους τόνους της αντιπαράθεσης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ» και αμέσως συνέβησαν ορισμένα αξιοπερίεργα πράγματα όλο το πρωινό της Παρασκευής.
Την επομένη δηλαδή του εμφύλιου καβγά στη Βουλή (για χάρη του Ιβάν Σαββίδη και για τη διαμάχη… Βορρά – Νότου) ανάμεσα σε Συριζαίους και στελέχη των ΑΝΕΛ. Πρώτος βγήκε στο ραδιόφωνο του Alpha ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος, γραμματέας της ΚΟ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ, ο οποίος  διέψευσε τα περί κόντρας ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ:
 • «Κάποιοι προσπαθούν εναγωνίως να βρουν ρήγμα»απεφάνθη, και για να γίνει πιο πειστικός ότι τίποτα δεν συμβαίνει στις σχέσεις των δύο κομμάτων πέταξε και το παρακάτω:
 • «Γνωρίζω ότι ο Τσίπρας τηλεφωνεί πέντε και έξι φορές την ημέρα στον Καμμένο». Αλήθεια; Τι λένε στο τηλέφωνο τόσες φορές; Θα είχε ενδιαφέρον να μάθουμε.
 • Εκείνο που γνωρίζω είναι ότι όταν ο Πρωθυπουργός στο Μέγαρο Μαξίμου μαζεύει τους συνεργάτες του εν όψει σοβαρών αποφάσεων, σπανίως προσκαλεί στελέχη των ΑΝΕΛ. Εκτός εάν συνεννοούνται αξιοποιώντας την τεχνολογία των… τηλεδιασκέψεων.
Η μύγα και το ξίγκι

Ο (γιατρός) κ. Παπαχριστόπουλος διέψευσε όμως και κάτι άλλο. Οτι ποτέ δεν είπε πως ο Ιβάν Σαββίδης διατηρεί φιλικές σχέσεις με την κυβέρνηση: «Δεν είπα τέτοιο πράγμα ποτέ, παραποιήθηκε το σύμπαν γιατί έπρεπε κάποιοι να βγάλουν από τη μύγα ξίγκι» είπε εκνευρισμένος.
Τώρα δεν ξέρω εάν παραποιήθηκαν οι δηλώσεις του (έτσι γίνεται πάντα όταν οι πολιτικοί λένε κάτι και εν συνεχεία όταν προκαλέσουν πρόβλημα το μετανιώνουν και ρίχνουν την ευθύνη στους δημοσιογράφους που δεν κατάλαβαν ή δεν άκουσαν καλά), γνωρίζω όμως ότι του απάντησε στις… παραποιημένες δηλώσεις του (αυτές με τη μύγα και το ξίγκι) ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δ. Τζανακόπουλος (φωτογραφία).
Τον… διέψευσε κατηγορηματικά ότι η κυβέρνηση διατηρεί φιλικές σχέσεις με επιχειρηματίες. Την ίδια ώρα όμως ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, πρώην υπουργός Πολιτισμού Νίκος Ξυδάκης, έλεγε πως πρέπει ο ΣΥΡΙΖΑ να επανεξετάσει τις σχέσεις του με τους ΑΝΕΛ.
Στον Νίκο Ξυδάκη απάντησε εμμέσως πλην σαφώς πάλι ο κ. Τζανακόπουλος, λέγοντας ότι δεν υφίσταται τέτοιο θέμα. Αλλά (έτσι, για να διατηρηθούν και τα προσχήματα) πρόσθεσε ότι είναι λογικό να υπάρχουν διαφορές ανάμεσα στα δύο κόμματα που έχουν διαφορετικές ιδεολογίες.

Το spring brake του Χάρβαρντ

Εδώ και καιρό ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς προετοίμαζε την επίσκεψή του στις ΗΠΑ. Θεωρούσε ότι αυτή θα γίνει σε έναν χρόνο κρίσιμο για τα ελληνοτουρκικά (και το Σκοπιανό) και περίμενε παρέμβαση του State Department.
 • Ισως και παρέμβαση του μέχρι πρότινος υπουργού Εξωτερικών Ρεξ Τίλερσον.
 • Αφήστε που θα μπορούσε να συναντηθεί στην Ουάσιγκτον και με τον σύμβουλο Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ, αλλά και στη Νέα Υόρκη με τον Μελβούτ Τσαβούσογλου.
 • Πέραν όμως των συναντήσεων ο κ. Κοτζιάς ήθελε να μιλήσει (ως ακαδημαϊκός και ως υπουργός Εξωτερικών) σε μερικά εκλεκτά πανεπιστήμια, όπως το Χάρβαρντ και στη Σχολή Fletcher του Πανεπιστημίου Tufts (όπου υπάρχει έδρα «Κωνσταντίνος Καραμανλής», με συντονιστή τον Γ. Αλογοσκούφη).
 • Και ξαφνικά όλα ακυρώθηκαν (αναβλήθηκαν για τον υπουργό). Τι ακριβώς είχε συμβεί;
‘Ολα ανάποδα ήρθαν για τον υπουργό Εξωτερικών.
Πρώτα απ’ όλα ο Ντόναλντ Τραμπ απέλυσε, όπως γνωρίζετε, μέσω… twitter τον Ρεξ Τίλερσον, δεύτερον ανέβαλε την επίσκεψή του στις ΗΠΑ και ο τούρκος ομόλογός του, αλλά το κυριότερο είναι ότι το φημισμένο πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ ειδοποίησε ότι τις ημέρες που ήθελε ο κ. Κοτζιάς να μιλήσει είχε ένα είδος spring brake και έπρεπε ο υπουργός να περιμένει για τέσσερις ημέρες ώστε να περάσει το… ανοιξιάτικο διάλειμμα.
 • Ετσι χάθηκε μια ευκαιρία να αποδείξει ότι η δική του επίσκεψη στις ΗΠΑ με τις επαφές που θα είχε και με την αίγλη του Χάρβαρντ θα ήταν… ανώτερη από αυτήν του Κ. Μητσοτάκη, την οποία η κυβερνητική προπαγάνδα την έχρισε «υποβαθμισμένη».
‘Οταν επικοινωνείς με τον… Υψιστο!

Ξέρετε τι τελικά έμεινε από την απολογία μίσους του Μητροπολίτη Αιγιαλείας και Καλαβρύτων Αμβρόσιου στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αιγίου; Οτι ο Μητροπολίτης που κατηγορούνταν για σύνταξη και ανάρτηση κειμένου μίσους και προτροπής σε βία σε βάρος ομοφυλόφιλων εμφανίστηκε αμετανόητος και μάλιστα φάνηκε καθαρά από τα λόγια του ότι ονειρεύτηκε δολοφονίες ομοφυλοφίλων από το εδώλιο του κατηγορουμένου:
 • «Αν είχα όπλο και με άφηνε ο νόμος θα το χρησιμοποιούσα να ξεμπερδεύουμε» είπε για ένα άτομο που ντύθηκε παπάς σε ένα Pride.
 • Δηλαδή αν είχε όπλο θα σκότωνε, φτάνει να μην είχε μπλεξίματα με τον νόμο. Ιερωμένος και μάλιστα Μητροπολίτης δεν σκοτώνει επειδή δεν έχει όπλο και επειδή δεν τον αφήνει ο νόμος.
 • Αυτά είπε και το δικαστήριο τον αθώωσε, εν μέσω χειροκροτημάτων ιερέων, εκπροσώπων παραεκκλησιαστικών οργανώσεων και λοιπών εκπροσώπων του Θεού.
 • Κυρίως όμως χειροκροτήθηκε όταν είπε (προφανώς μετά από επικοινωνία που είχε μέσα στο δικαστήριο με τον… Υψιστο) ότι «οι ομοφυλόφιλοι δεν είναι παιδιά του Θεού. Ολους αυτούς ο Θεός τους σιχαίνεται».
Κουίζ

Ποιος επικεφαλής δημόσιου οργανισμού μετέχει και σε ιδιωτική Ενωση (που ασχολείται όμως με το ίδιο αντικείμενο). Τι δουλειά έχει ένας δημόσιος οργανισμός (από τους πλέον νευραλγικούς της κυβέρνησης στον τομέα της επικοινωνίας) να μετέχει (και μάλιστα ως… ταμίας) σε μια ιδιωτική Ενωση;

Οι… σύντροφοι του Κυριάκου

Ανεβαίνει στο βήμα του συνεδρίου του Κινήματος Αλλαγής, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης. Αποκαλεί τους συνέδρους… «σύντροφοι και συντρόφισες», γενικά δεν χειροκροτήθηκε.

 • Ανεβαίνει ο Κυρ.Μητσοτάκης και λέει… Εγώ δεν θα σας αποκαλέσω σύντροφους και συντρόφισες… σταματά για λίγο χειροκροτούμενος και λέει όπως ο Καμμένος που αποκάλεσε συντρόφους τους Συριζαίους. Γίνεται χαμός απο χειροκροτήματα.
Πάντως ο κ. Δραγασάκης βλέποντας το κακό κλίμα για το ΣΥΡΙΖΑ επιχείρησε αρχικά να το απαλύνει. Έκανε αναφορές στον Ανδρέα Παπανδρέου τον Γιώργο Γεννηματά και ειπε και μια ιστορία με τον Γιώργο Παπανδρέου που τον κάλεσε (ΚΚΕ ήταν τότε ο κ. Δραγασάκης) για να συζητήσουν το ζήτημα της λαικής επιμόρφωσης μια πρωτοβουλία του Γιώργου που την χαρακτήρισε θετική.

Συγκατοίκηση εκτός ορίων

Δεν είναι η πρώτη φορά που δοκιμάζονται οι ενδοκυβερνητικές σχέσεις ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Απλώς παρατηρώ ότι κάθε μέρα που περνάει γίνονται ακόμα πιο προβληματικές.

 • Η πρόσφατη διαφοροποίηση του αναπληρωτή υπουργού Εθνικής Άμυνας Φ. Κουβέλη από τον πολιτικό του προϊστάμενο Π. Καμμένο ήταν χαρακτηριστική.
 • Για τον κ. Κουβέλη είναι υπερτροφικός ο λόγος του κ. Καμμένου που μιλάει για ομήρους στην περίπτωση των δυο Ελλήνων στρατιωτικών.
 • Το ίδιο και για τον υπουργό Εσωτερικών Π. Σκουρλέτη, ο οποίος θεωρεί άστοχη την σχετική δήλωση του ΥΕΘΑ.

  ***

  Όπως άστοχη θεωρεί και ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Δ. Καμμένος την αποστολή του ΣΥΡΙΖΑ υπό την βουλευτή του κόμματος -και εκ των «53+»- Αννέτα Καββαδία στο συνέδριο του φιλοκουρδικού κόμματος HDP την ώρα που υπάρχει όξυνση των σχέσεων με την Τουρκία με αποκορύφωμα την σύλληψη και κράτηση των δυο στρατιωτικών.

 • «Να πω ότι είναι ατροφικός ο εγκέφαλός της ή ο εγκέφαλος του συστήματος ΣΥΡΙΖΑ που στέλνει βουλευτές στο κουρδικό κόμμα;», διερωτάτο ο κ. Καμμένος βλέποντας «πονηράδες» πίσω από τις δηλώσεις Κουβέλη και αστοχίες πίσω από την επίσκεψη στους Κούρδους.

  ***

  Αλλά και η πρωτοφανής επίθεση του βουλευτή των ΑΝΕΛ Γ. Λαζαρίδη εξ ονόματος του ΠΑΟΚ κατά του υφυπουργού Αθλητισμού Γ. Βασιλειάδη προκάλεσε αλγεινές εντυπώσεις με το κυβερνητικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ να κάνει λόγο για «εμετικό» και «άθλιο» λόγο εκ μέρους του κυβερνητικού εταίρου του, ο οποίος, πάντως, προκάλεσε ακόμα και την διαφωνία συναδέλφων του στους ΑΝΕΛ, όπως ο αντιπρόεδρος της Βουλής Δ. Καμμένος, ο οποίος ειρήσθω εν παρόδω έχει στον γραφείο του το σημαιάκι του Ολυμπιακού, ο οποίος σχολίαζε ότι «δεν γίνεται να κάνεις οπαδικό διάλογο στην Βουλή». Το ερώτημα φυσικά είναι αν έχει μέλλον η προβληματική αυτή συγκατοίκηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, η οποία μοιάζει πλέον εκτός ορίων.

  ***

  Προς το παρόν, παρά τις έντονες παραφωνίες που διαπιστώνονται, οι ΑΝΕΛ δεν πρόκειται να πάνε πουθενά. «Σε όποιον δεν αρέσει να φύγει. Εμείς θα είμαστε εδώ μέχρι τέλους», λέει ο αντιπρόεδρος της Βουλής σε όποιον τον ρωτάει τι θα κάνουν, επισημαίνοντας μάλιστα ότι «δεν θα πάψουμε να λέμε δημόσια τις απόψεις μας και τις διαφωνίες μας». Υπάρχει όμως μια «κόκκινη» γραμμή και αυτή δεν είναι άλλη από το Σκοπιανό. «Αν συμφωνήσουν ονομασία με το όνομα Μακεδονία, εμείς θα διαφωνήσουμε και θα φύγουμε», λέει ορθά – κοφτά στους συνομιλητές του.

  ΒΗΜΑτοδότης  

******

ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΕΤΡΟΥΛΑΚΗΣ

sk-petroulakis-18-3

******

Φωτογραφία του χρήστη ΕΚΑΒ Κ.Ι.Μ Μοναδα Πειραια.
ΕΚΑΒ Κ.Ι.Μ Μοναδα Πειραια

#ΑΚΟΜΑ_ΕΠΙΜΕΝΕΙΣ_ΓΟΝΕΑ?
Μια φωτογραφία … η απόλυτη πραγματικότητα μετά από μια σύγκρουση! Κάποιος πέρασε με κόκκινο και κτύπησε στο αυτοκίνητο μιας μητερας κάνοντας το μια μάζα σιδερικών. Τα δυο παιδιά της ήταν σωστά προσδεδεμένα στα παιδικά καθίσματα και απλά η ιστορία είχε ένα happy end. Ακόμα όμως στην #ελλαδα πάρα πολλοί γονείς επιμένουν να μην δένουν τα παιδιά τους στο παιδικό κάθισμα!

******

Φωτογραφία του Konstantinos Patsikakis.

******

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΑΝΤΑ: Οπως δείχνουν τα πράγματα, μόνο ένα θαύμα που λέγεται διπλωματία της τελευταίας στιγμής θα αποτρέψει την γενικευμένη σύρραξη στη Συρία. Οι Αμερικανοί την έχουν περικυκλώσει υπερτερώντας σε δυνάμεις & όπλα με τον έκτο στόλο εκεί, ενω οι Ρώσοι ετοιμάζονται. Τα έκαναν shit πριν και τώρα πάνε για όλο το πακέτο, διότι ως γνωστόν οι ΗΠΑ δεν κάνουν ποτέ πίσω. Τα χειρότερα στο Συριακό δεν τα είδαμε ακόμη.

******

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΑΝΤΑ: O Putin είναι πλέον o μακροβιότερος ρώσος πρόεδρος μετά το Stalin
Σαρωτική νίκη με ποσοστό 73,9% δίνει το POLLSTER VTSIOM, ενω το πρακτορείο ειδήσεων RIA δίνει 76,3 %, & το πρακτορείο ειδήσεων TASS με καταμετρημένο το 21,3 των ψήφων αναφέρει πως το ποσοστό του Πούτιν είναι στο 71,97%

 • Γεγονός που τον κάνει τον μακροβιότερο ρώσο πρόεδρο μετά το Stalin & θα μείνει στο τιμόνι για άλλα 6 χρόνια διατηρώντας τη Ρωσία στους ισχυρούς του πλανήτη, αφού άλλωστε το έχει αποδείξει.
 •  Στη δεύτερη θέση μακράν με ποσοστό 11,2% βρίσκεται το Κομμουνιστικό Κόμμα Ρωσίας με υποψήφιο τον Pavel Grudinin και ακολουθούν ο εθνικιστής Vladimir Zhirinovsky με πσοστό 6,7%,
 • παρά τις διαμαρτυριες για …παρατυπίες, το ποσοστό νίκης του Putin είναι τέτοιο που δεν αφήνει καμιά αμφιβολία. 
 • Το μοίρασμα του κόσμου με αίμα συνεχίζεται, ενώ έντονες είναι οι φήμες πλέον για Αμερικανική επίθεση στη Συρία.

******

Η θάλασσα δεν κλαίει… τραγουδάει..!
Γ. Ρίτσος

Φωτογραφία της Αικατερινη Τζωρτζακη.

Print Friendly, PDF & Email