Δεύτερη φορά σε λίγους μήνες ανακαλούνται plug-in μοντέλα της BMW

Στην ανάκληση 26.700 plug-in υβριδικών μοντέλων παγκοσμίως προχωρεί η BMW, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωσή της, αφού διαπιστώθηκε ότι υπάρχει κίνδυνος να προκληθεί φωτιά από βραχυκύκλωμα αν η μπαταρία φορτίσει στο 100% μέσω πρίζας. Ο λόγος του βραχυκυκλώματος είναι ένα πρόβλημα στη γραμμή παραγωγής των κελιών που αποτελούν την μπαταρία.

Είναι η δεύτερη φορά μέσα σε λίγους μήνες που συμβαίνει κάτι τέτοιο, γεγονός που σίγουρα θα έχει επιπτώσεις τόσο στα έσοδα όσο και στην εικόνα της εταιρείας.

Όπως και να έχει, η γερμανική μάρκα ζητάει από τους κατόχους των υπό ανάκληση μοντέλων να μη φορτίζουν την μπαταρία του υβριδικού συστήματος συνδέοντας το αυτοκίνητο στην πρίζα, αλλά να χρησιμοποιούν το ρεύμα που παράγεται από τον θερμικό κινητήρα και από την ανάκτηση στο ρολάρισμα και το φρενάρισμα του αυτοκινήτου.

Σύμφωνα με την BMW, τα μοντέλα στα οποία γίνεται η ανάκληση είναι X1, X2, X3, X5, Σειρά 2 Active Tourer, Σειρά 3, Σειρά 5, Σειρά 7, το i8 Coupe και το i8 Roadster, καθώς και το Mini Countryman που κατασκευάστηκαν από από τις 20 Ιανουαρίου μέχρι και τις 18 Σεπτεμβρίου του 2020.

Οι κάτοχοι των παραπάνω θα πρέπει να ενημερωθούν σχετικά, καθώς το πρόβλημα δεν εντοπίζεται σε όλα τα αυτοκίνητα.

Η BMW προμηθεύεται τις μπαταρίες από δύο εταιρείες, την CATL και τη Samsung SDI. Το ζήτημα εμφανίστηκε στη γραμμή παραγωγής μίας εκ των δύο, χωρίς να έχει γίνει γνωστό ποιας, οπότε η ανάκληση εξαρτάται από την εταιρεία παραγωγής που έχει κατασκευάσει την μπαταρία του εκάστοτε αυτοκινήτου.

Τα αυτοκίνητα που η BMW θα καλέσει για τις απαραίτητες ενέργειες είναι περίπου 26.700. Η εταιρεία αναφέρει ότι θα έχει βρεθεί λύση έως το τέλος Οκτωβρίου, χωρίς να δίνει περαιτέρω πληροφορίες σχετικά.

Αυτή είναι η δεύτερη φορά μέσα σε λίγους μήνες που η εταιρεία από το Μόναχο αντιμετωπίζει ζητήματα με τα plug-in υβριδικά μοντέλα της.

Την πρώτη φορά ήταν τον Αύγουστο 2020. Τότε είχε προχωρήσει σε ανάκληση 4.460 αυτοκινήτων, με το πρόβλημα να εντοπίζεται και πάλι στο ηλεκτρικό τμήμα του υβριδικού συστήματος. Τα μοντέλα που επηρεάστηκαν τότε ήταν: Σειρά 3, Σειρά 3 Touring, X1, X2, X3, X5, Σειρά 2 Active Tourer, Σειρά 7, Σειρά 5, Σειρά 5 Touring και το Mini Countryman.