Δεύτερη ένοπλη επίθεση σε μία εβδομάδα σε πανεπιστήμιο της Λουιζιάνα – Ένας νεκρός και επτά τραυματίες

Συναγερμός σήμανε σε πανεπιστήμιο της Λουιζιάνα στις Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς ένοπλος σκότωσε έναν άνθρωπο και τραυμάτισε άλλους επτά. Το περιστατικό έρχεται λίγες ημέρες έπειτα από παρόμοιο επεισόδιο με επίσης έναν νεκρό στο ίδιο ανώτατο εκπαιδευτικό ίδρυμα.

Μόνο ένα από τα θύματα της νέας ανταλλαγής πυρών, που εκτυλίχθηκε στη 1 τα ξημερώματα του Σαββάτου προς Κυριακή, φοιτά στο Grambling State University, σημείωσε η αστυνομία στη Λουιζιάνα, που έκανε επίσης λόγο για άλλον τραυματία σε σοβαρή κατάσταση.

Το πανεπιστήμιο ανάρτησε στον λογαριασμό του στο Twitter ανακοίνωση με την οποία διαβεβαιώνει ότι ο φοιτητής του δέχεται φροντίδα για τα τραύματά του, που πάντως «δεν θέτουν τη ζωή του σε κίνδυνο», ενώ διευκρινίζει ότι ο άνθρωπος που σκοτώθηκε δεν ήταν εγγεγραμμένος φοιτητής του.

Πρόκειται για το δεύτερο θανατηφόρο επεισόδιο μέσα σε λιγότερο από μία εβδομάδα στην πανεπιστημιούπολη, ωστόσο σύμφωνα με τις τοπικές Αρχές τα δύο περιστατικά φαίνεται ότι δεν συνδέονται.

Στην πανεπιστημιούπολη κηρύχθηκε μέχρι νεωτέρας απαγόρευση της νυχτερινής κυκλοφορίας, ενώ η πρυτανεία ανακοίνωσε ότι ακυρώνεται ετήσιος αγώνας αμερικανικού ποδοσφαίρου που γίνεται παραδοσιακά σε γιορτές και τα μαθήματα σήμερα Δευτέρα και αύριο Τρίτη.

«Η αστυνομία της πολιτείας της Λουιζιάνα ζητεί βοήθεια για να εντοπίσει τον ύποπτο ή τους υπόπτους. Κάθε πληροφορία, ακόμη και η πιο μικρή λεπτομέρεια, μπορεί να είναι πολύτιμη σε αυτή την έρευνα» αναφέρεται σε ανάρτηση της αστυνομίας στο Facebook.

Παράλληλα, οι Αρχές έδωσαν στη δημοσιότητα το όνομα και μια φωτογραφία του βασικού υπόπτου -ενός 18χρονου Αφροαμερικανού- για το προηγούμενο επεισόδιο με χρήση πυροβόλων όπλων, τέσσερις ημέρες νωρίτερα. Σε εκείνο το περιστατικό, την περασμένη Τετάρτη, ένας 19χρονος σκοτώθηκε και ένας 16χρονος τραυματίστηκε.