Χ.Α+ Markets: Πολλά, μικρά και μεγάλα ενδιαφέροντα (30/8-Νο.2)

ΜΑΝΟΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: Από οικονομικής άποψης η δέσμευση της κυβέρνησης να κρατήσει την οικονομία ανοικτή στο σύνολο της τους επόμενους μήνες επιδιώκοντας παράλληλα την πρόληψη των κρουσμάτων με μέτρα για τους ανεμβολίαστους είχε θετική υποδοχή στην αγορά και ειδικά στο λιανεμπόριο, τον τουρισμό και την εστίαση, κλάδοι οι οποίοι είχαν υποστεί και τις σοβαρότερες επιπτώσεις από το κλείσιμο της οικονομίας.

 • Επιπλέον, η αύξηση των φετινών τουριστικών αφίξεων πάνω από τις αρχικές εκτιμήσεις έχει αναπτερώσει το ηθικό κλάδων και δραστηριοτήτων που συνδέονται με τον τουρισμό και ενδέχεται να οδηγήσουν σε θετικές αναθεωρήσεις την πορεία βασικών μακροοικονομικών μεγεθών για το σύνολο του έτους.

Η υλοποίηση επενδύσεων μέσω του ταμείου ανάκαμψης και η έναρξη μεγάλων ιδιωτικών και δημοσίων επιχειρηματικών πλάνων φαίνεται να παίρνει σειρά στην χρηματιστηριακή ατζέντα

ΑΤΖΕΝΤΑ: Με τα αποτελέσματα των Eurobank, Φουρλή, Motor Oil και International Intercontinental την ερχόμενη Τρίτη συνεχίζεται η ροή των δημοσιεύσεων του εξαμήνου. Την ίδια ημέρα ολοκληρώνεται η προαιρετική δημόσια πρόταση του ΟΛΘ.

 • Η τελευταία όμως ημέρα του μήνα θα και έχει τις αλλαγές στάθμισης του MSCI στην τριμηνιαία αναδιάρθρωση των δεικτών χωρίς νέες προσθήκες ή διαγραφές στον
  βασικό δείκτη.

Την ερχόμενη Πέμπτη το ΤΑΙΠΕΔ θα ανακοινώσει τον προτιμητέο επενδυτή για την πώληση
της ΔΕΠΑ Υποδομών.

 • Επισημαίνεται ακόμα, ότι στο τέλος της ερχόμενης εβδομάδας ολοκληρώνεται η διαδικασία υποβολής δεσμευτικών προσφορών για την πώληση του 49% του ΔΕΔΔΗΕ.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΙΑΤΡΑΣ: Στο χρηματιστήριο, δεν πάμε ποτέ κόντρα στην τάση! Πάμε πάντα με τους πολλούς. Οι πολλοί είναι που δημιουργούν το θετικό ή το αρνητικό κλίμα και οι κινήσεις των πολλών προκαλούν τις μεταβολές στις τιμές. Στο χρηματιστήριο ακολουθούμε πάντα την τάση. Η οποία, στο χρηματιστηριακό χώρο, είναι η καλύτερη φίλη μας!

Θα πρέπει να μάθουμε να την αναγνωρίζουμε. Και αφού την αναγνωρίσουμε, θα πρέπει να την ακολουθούμε έως τον τερματισμό και την αντιστροφή της. (Προσοχή! Ποτέ δεν πουλάμε στον τερματισμό μίας τάσης, επειδή ποτέ δεν ξέρουμε πότε σημειώνεται ο τερματισμός. Πουλάμε όταν βεβαιωθούμε ότι ξεκίνησε η αντιστροφή της). Δεν είναι απλά ένας τρόπος για να κερδίσουμε στο Χρηματιστήριο. Ίσως είναι ο μόνος τρόπος για σταθερά μεγάλα κέρδη και την αποφυγή ζημιών.


ΒΙΟΧΑΛΚΟ: Εδώ και περίπου ένα δίμηνο κινείται εντός, εκτός και επί τ’αυτά…

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Προσωπικά για μας, η αποτίμηση των 515 εκατ. ευρώ στο ταμπλό αποτελεί ένα μικρό θαύμα ή ένα μεγάλο επίτευγμα.

ΚΥΡΙΑΚΟΥΛΗΣ και ΦΟΥΡΛΗΣ: ΟΙ δύο μεγάλες πατατιές του μ/μ, ο πρώτος δεν μπορεί να πάρει τα πόδια του και ο 2ος παραμένει θύμα θεσμικών ρευστοποιήσεων που δεν λένε να τελειώσουν. Παραμένουν δυνητικοί πωλητές για επιπλέον 2 εκατ. τμχ το ολιγότερον(!).

ΚΥΡΙΟ + ΦΡΛΚ(Ι): Και να ανέβουν αργότερα, όσοι τις έχουν στο χαρτοφυλάκιο τους έχασαν και χάνουν ένα απίστευτο ράλι στα μικρά και μικρομεσαία του ελληνικού χρηματιστηρίου. Γι αυτό και τα χαρτοφυλάκια πρέπει να έχουν διασπορά και να μην στηρίζονται σε 3 ή 4 μετοχές. Ειδικά, σε περιόδους ανοδικής τάσης όπως η τωρινή.

ΤΙΤC: Επί δύο ολόκληρους μήνες κινείται στο στενό εύρος των 15,5000 με 16,5000 ευρώ με ελάχιστες3 αυξομειώσεις. Υπνος βαθύς…

ΕΛΧΑ: Η αρνητική έκπληξη των τελευταίων 7- 8 εβδομάδων. Απρόσμενη εξέλιξη κυριολεκτικά, ενώ η CENER δικαίωσε την προτίμηση μας έναντι αυτής με πολύ δυναμικό τρόπο. Στο +10% η ΕΛΧΑ από την αρχή του 2020 και στο +80% η CENER…


NA MHN TON ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ, αποκλείεται. Πριν καν πιουν καφέ, οι άσπονδοι! 

 • ΧΩΡΙΣ ΝΑΙ ΜΕΝ, ΑΛΛΑ…
 • ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΠΑΝΤΑ ΠΡΩΤΟΣ
 • ΑΛΛΑ ΑΥΤΟΙ ΤΟ ΧΑΒΑ ΤΟΥΣ
 • (24 και 25/5/2021)- Χ.Α& Markets: SELL IN MAY AND GO AWAY? Στο καλό και να μας γράφετε!

ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ 1 ΙΟΥΝΙΟΥ με 29 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 

 • Από +220% μέχρι 100%: ΙΝΛΟΤ, ΣΙΔΜΑ, ΕΠΣΙΛ, ΒΙΟΣΚ
 • Από +100 μέχρι +50%: ΙΝΤΡΑΚΟΜ, ΕΠΙΛΕΚΤΟΣ, ΕΛΓΕΚΑ
 • Από +50% μέχρι +30: ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ, ΑΒΕ, ΕΝΤΕΡ, ΑΣΤΑΚ, ΜΙΓ, ΣΠΕΙΣ, ΚΑΜΠ, ΚΤΗΛΑ, ΚΕΠΕΝΟΥ, ΙΝΚΑΤ, ΠΛΑΘ και ΒΟΣΥΣ
 • Από +30% έως +20%: ΦΡΙΓΟ, ΓΕΒΚΑ, ΚΕΚΡΟΠΑΣ, ΕΛΑΣΤΡΟΝ, ΛΑΝΑΚΑΜ, ΠΡΟΦ, ΒΥΤΕ, ΞΥΛΚ, ΚΟΡΔΕ, ΜΟΥΖΚ
 • Από 20% έως 10%: ΟΛΥΜΠ, ΜΕΝΤΙ, ΙΛΥΔΑ, ΠΕΤΡΟ, ΣΕΝΤΡ, ΛΑΜΔΑ, ΟΤΕ, ΔΟΜΙΚΗ, ΜΠΡΙΚ, ΕΚΤΕΡ, ΜΟΤΟ, ΒΙΟΚΑ, ΚΡΙ, ΑΛΜΥ, ΠΑΙΡΗΣ, ΕΛΤΟΝ, ΔΕΗ, ΙΑΤΡΙΚΟΝ ΑΘΗΝΩΝ
 • ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Δεν λαμβάνουμε υπόψη όλες εκείνες τις εταιρείες οι μετοχές των οποίων είχαν ανύπαρκτες κατά μέσον όρον ημερήσεις εμπορευσιμότητες Συνολικά 10 τον αριθμό).

BOΣΥΣ – Επί δίμηνο προσφερόταν στα 1,8000 με 1,9000 ευρώ όπου σου έδιναν όσα ήθελες. Και δεν αγόραζε κανείς τους. Αν και τα τελευταίως γραφέντα-αναλυθέντα ήταν ήδη γνωστά από προηγούμενες αναφορές του μ/μ. Παίχθηκε λιγάκι τότε το χαρτί και μετά γύρισε εκεί που ξεκίνησε… Γιατί όλοι έχουν γίνει βιαστικοί, πολύ βιαστικοί θα λέγαμε. Τώρα όμως ξύπνησαν ξαφνικά και το κυνηγούν μέχρι τα 2,3400 και 2,3600 ευρώ, βάζοντας βούτυρο στο ψωμί των βραχυπρόθεσμα κινούμενων καιρο-κερδοσκόπων. Μετά θα τους φταίει ο μ/μ, που… πομπάρισε (πολύ μπανάλ, ξεφτιλέ λέξη πάντως) το χαρτί και θα γράφουν τις γνωστές μακακίες τους..

TZIΡΑΚΙΑΝ: Επαιζαν πολύ πειστικά το παιχνίδι της παραπληροφόρησης στη μτχ, το οποίο το άλλαζαν σχεδόν καθημερινά. Τους τα πήραν όμως τα χαρτιά που έβαζαν από πάνω για … οδοφράγματα και καλά τους έκαναν.
 • Γιατί μερικοί σκέπτονται λίγο παραπάνω, κοιτώντας απλά μερικά νούμερα και κάνοντας τις σχετικές εκτιμήσεις με βάση πάντα την τάση της αγοράς που ευνοεί αυτή την περίοδο τα μικρομεσαία και μικρά.
Βέβαια, μαζί με τα χλωρά ποτίζονται και τα ξερά. Ομως σε αυτούς που ασχολούνται με δαύτα, πάλι θα τους φταίει η αγορά και όχι το ξερό τους το κεφάλι που είναι άδειο μέσα από μυαλό ή εντελώς κουρκούτι.

.

ΠΑΙΡΗΣ: Ξύπνησε για τα καλά και ο λεγάμενος που συσσωρεύει μήνες τώρα στα πέριξ των 1,00 με 1,10 ευρώ. Και παρά το +10% που γράφει είναι πολύ ελκυστικά αποτιμημένος, αφού η αποτίμηση γράφει 5,7 εκατ. ευρώ. Γιατί μόνον οι εγκαταστάσεις του για να φτιαχτούν τώρα χρειάζονται υπερδιπλάσια κεφάλαια. Χώρια την άριστη πελατεία του ομίλου και την όλη οργάνωση. Εδώ κυνηγούν μπατιρημένες ή και χρεοκοπημένες εταιρείες και τις κλειδώνουν στο ταμπλό… Και τον ΠΑΙΡΗ να ξέρετε τον έχουν βάλει στο μάτι… Κι αυτός δεν δέχεται καν συζήτηση!

****

ΦΡΙΓΟ και ΙΝΛΟΤ, ΙΝΛΟΤ και ΦΡΙΓΟ: Παραμένουν υπό επιτήρηση και θα παραμείνουν αρκετά ακόμη, αλλά τις άλλες που έπρεπε να τις είχαν κλείσει, να αλλάξουν διοικήσεις και να έπαιρναν τις θέσεις τους νέα καινούργια σχήματα τις διατηρούν, τις καμαρώνουν και πλακώνεται για χάρι τους το 75% των επενδυτών στα forum(s)!!! (μήνυμα αναγνώστη αγγλιστί, το οποίο σας μεταφέρουμε σε ελεύθερη μετάφραση.

****

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ

Καλησπέρα κυριε Παπαθεοδώρου,

Είναι η πρώτη φορά που σας γράφω. Αρχικά μπράβο για την καταπληκτική  δουλειά που κάνετε όλοι στο σαιτ. Επειδή σχεδόν μόνο εσάς εμπιστευόμαστε σαν παρέα για τις κινήσεις μας (και 1-2 αλλες στήλες το πολύ) θα ήθελα αν μπορείτε να κάνετε μια αναφορά για το τι γίνεται στην Ιντερκοντινενταλ. Σήμερα έκανε τους μεγαλύτερους όγκους απο την αρχή της χρονιάς. Προφανώς οφείλονται σε φήμες περι συγχώνευσης. Έχουν βάση άραγε ή είναι απλά ανοησίες; Πάντως υπάρχει έντονη κινητικότητα στην αγορά ακινήτων.

Σας ευχαριστώ,

Γ.Σ.
***********
 • Δεν μπορεί κανείς να βγάλει συμπεράσματα επειδή την Παρασκευή πραγματοποίησε συναλλαγές 5250 τμχ, με πωλητές στο κλείσιμο. Η εμπορευσιμότητα της μέχρι στιγμής είναι κυριολεκτικά αστεία. Η εταιρεία μοιράζει κάθε χρόνο πολύ καλό μέρισμα – εξαιρετικό θα λέγαμε – εξ ου και οι τοποθετήσεις σε μετοχές σαν και την δική της είναι μακρόπνοης διαρκείας.

Προσφέρουν καλή ετήσια απόδοση, χωρίς ρίσκο που να σε ανησυχεί. Συνήθως αποτιμώνται με ένα discount επί της ΝΑV και σε περιόδους αισιοδοξίας για τον κλάδο όπως η τρέχουσα πάνε και βρίσκουν την ΝΑV τους.

 • Ομως, επειδή ορισμένες ομοειδείς βρέθηκαν σε premium που μάλιστα ξεπερνούν το 20% και φτάνουν στο 35% ενώ η δική της είναι στο NAV για αυτό δεν θα μας προκαλέσει εντύπωση να βρεθεί πάνω από τα 8,00 και παραπάνω ευρώ. Η δημοσίευση του 6μηνου της θα μας διαφωτίσει αρκετά. Εν αναμονή επομένως.

 

********

Νο.1

NA MHN TON ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ, αποκλείεται. Πριν καν πιουν καφέ, οι άσπονδοι! 

 • ΧΩΡΙΣ ΝΑΙ ΜΕΝ, ΑΛΛΑ…
 • ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΠΑΝΤΑ ΠΡΩΤΟΣ
 • ΑΛΛΑ ΑΥΤΟΙ ΤΟ ΧΑΒΑ ΤΟΥΣ

(24 και 25/5/2021)- Χ.Α& Markets: SELL IN MAY AND GO AWAY? Στο καλό και να μας γράφετε!

ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ 1 ΙΟΥΝΙΟΥ με 29 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 

 • Από +220% μέχρι 100%: ΙΝΛΟΤ, ΣΙΔΜΑ, ΕΠΣΙΛ, ΒΙΟΣΚ
 • Από +100 μέχρι +50%: ΙΝΤΡΑΚΟΜ, ΕΠΙΛΕΚΤΟΣ, ΕΛΓΕΚΑ
 • Από +50% μέχρι +30: ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ, ΑΒΕ, ΕΝΤΕΡ, ΑΣΤΑΚ, ΜΙΓ, ΣΠΕΙΣ, ΚΑΜΠ, ΚΤΗΛΑ, ΚΕΠΕΝΟΥ, ΙΝΚΑΤ, ΠΛΑΘ και ΒΟΣΥΣ
 • Από +30% έως +20%: ΦΡΙΓΟ, ΓΕΒΚΑ, ΚΕΚΡΟΠΑΣ, ΕΛΑΣΤΡΟΝ, ΛΑΝΑΚΑΜ, ΠΡΟΦ, ΒΥΤΕ, ΞΥΛΚ, ΚΟΡΔΕ, ΜΟΥΖΚ
 • Από 20% έως 10%: ΟΛΥΜΠ, ΜΕΝΤΙ, ΙΛΥΔΑ, ΠΕΤΡΟ, ΣΕΝΤΡ, ΛΑΜΔΑ, ΟΤΕ, ΔΟΜΙΚΗ, ΜΠΡΙΚ, ΕΚΤΕΡ, ΜΟΤΟ, ΒΙΟΚΑ, ΚΡΙ, ΑΛΜΥ, ΠΑΙΡΗΣ, ΕΛΤΟΝ, ΔΕΗ, ΙΑΤΡΙΚΟΝ ΑΘΗΝΩΝ
 • ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Δεν λαμβάνουμε υπόψη όλες εκείνες τις εταιρείες οι μετοχές των οποίων είχαν ανύπαρκτες κατά μέσον όρον ημερήσεις εμπορευσιμότητες Συνολικά 10 τον αριθμό).


ΚΑΙ ΤΟ δικό μας ούτε καν στο 40% του ΑΕΠ!!!!


Μην δίνετε τόση μεγάλη σημασία στα αποτελέσματα των εταιρειών ΥΨΗΛΗΣ Κ/ΦΣΗΣ, όση στο ποιοί είναι οι μεγαλομέτοχοι τους. Ετσι και το χαρτί είναι κοντρολαρισμένο (που είναι άλλωστε στις 8 των 10 περιττώσεων), σου ζωγραφίζουν μέχρι και διαβόλους μέσα στον Παράδεισο.
 • Επίσης, ούτε στο P/e, όσο στις ελεύθερες ταμειακές ροές και στις σχέσεις Ev/ebitda + Καθαρός δανεισμός/Ιδια κεφάλαια-καθαρή θέση.
Απαραίτητη πρώτη κίνηση αποτελεί η ανάγνωση της εκάστοτε αποτίμησης τους στο ταμπλό του Χ.Α. Από εκεί, συμπεραίνει κανείς τον βαθμό του επενδυτικού ρίσκου που αναλαμβάνει.
****

ΠΡΟΣΟΧΗ στο τι διαβάζετε, εσείς οι νέοι στο σπορ… Γράφονται τερατουργήματα σε αρκετές περιπτώσεις, που δεν μπορείτε ακόμη να εντοπίσετε-αξιολογήσετε.

ΠΡΟΣΟΧΗ(1): Να κοιτάτε πάντα την διαφορά μεταξύ τιμής προσφοράς και ζήτησης, ζήτησης και προσφοράς…

****

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ (Ι) – 

 • ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΑΓΟΡΑ είμαστε
 • Δεν μας αναγκάζει κανείς να αγοράζουμε τις επιλογές του άλλου.
 • Διαβάζουμε
 • Αναλύουμε
 • Σκεφτόμαστε
 • Επιλέγουμε
 • Αποφασίζουμε
 • Κερδίζουμε ή χάνουμε μόνοι μας.
 • Χρειαζόμαστε να διαβάζουμε αναλύσεις.
 • Μην είμαστε καχύποπτοι.
 • Και αν πάλι είμαστε καχύποπτοι, καλύτερα να μη διαβάζουμε και να λήγει εκεί το θέμα.
 • Και να μην πηγαίνουμε αλλού και τα… χώνουμε γι αυτά που πιθανόν υποπτευόμαστε.
 • Μη διαβάζετε… αν υποπτεύεστε.
 • Οι αποφάσεις αγοράς και πωλήσεις είναι δικές σας.
 • Εσείς κρίνετε, εσείς εξετάζετε, εσείς και αποφασίζετε.
 • Και φυσικά εσείς αποφασίζετε και ποιούς να εμπιστεύεστε.
 • Αν δεν μπορείτε να τα κάνετε όλα αυτά, μην ασχολείσθε με το Αντικείμενον.
 • Δεν έχετε καμία τύχη να βγείτε κερδισμένοι από αυτό.

****

ΜΑΝΟΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: Η Εγχώρια Επενδυτική Κοινότητα έχει περάσει, κυριολεκτικά, από ‘σαράντα κύματα’, έχει υποστεί ήττες τη στιγμή που άλλες Αγορές έκαναν πάρτι, ακόμα και όταν Εισηγμένες Εταιρείες ανακοίνωναν σπουδαία νέα που περνούσαν απαρατήρητα.

 • Έχουμε ζήσει καταστάσεις που αδυνατούμε να εξηγήσουμε στους Πελάτες μας, έχουμε εξαντλήσει ψυχικά αποθέματα στο ‘Grexit” του 2012, στις ανακεφαλαιοποίησεις του 2013, στα ‘Capital Controls’ και τις ανακεφαλαιοποιήσεις του 2015, στη Follie – Folli, στην πανδημία του 2020, που σίγουρα έχουν αφήσει κάποια ‘κουσούρια’ συντηρητικότητας.

Βλέπουμε τις 1.000 μονάδες και μιλάμε με δέος, λες και πρόκειται για κάποιο άφθαστο επίπεδο τιμών, μόνο και μόνο επειδή έχει τέσσερα ψηφία. Όμως επειδή οι Αγορές είναι 90% ψυχολογία, έχουμε κάθε λόγο να περιμένουμε καλύτερες μέρες μπροστά μας.

****

ΜΙΚΡΗ ΚΑΙ ΜΙΚΡΟΥΛΑ ΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗ

Η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ γίνεται με βάση την τρέχουσα αποτίμηση τους και τα περιθώρια ανόδου – πτώσης και το ρίσκο που αναλαμβάνει ο εν δυνάμει αγοραστής των μετοχών τους σύμφωνα πάντα με τις προσωπικές εκτιμήσεις μας.

 • ΤΡΕΛΑΝΑΝ και τρελαίνουν με τις αποδόσεις τους οι μετοχές των ΙΝΛΟΤ, SPACE, ΙΛΥΔΑ, ΒΥΤΕ, EPSILON NET, ENTERSOFT, PERFORMANCE (τις 3 αυτές μετοχές ο Ηλίας Ζαχαράκης και ο μ/μ τις έδωσαν στα απόλυτα χαμηλά τους), ΠΡΟΦ (αυτήν από τα 0,2000 ευρώ) και πόσες ακόμη, χάθηκε πλέον το μέτρημα (UNIBIOS, ELASTR, ELVE, ΔΟΜΙΚΗ, ΠΑΙΡΗΣ κλπ)

Οπότε, ας μην επαίρονται για την… ανακάλυψη τους και να μην… πουλάνε εξυπνάδες τόσοι και τόσοι όψιμοι… εφευρέτες τους!! Μην σκάσουμε δηλαδή από τα γέλια…

ΥΓ: Αρκετές πλέον ανέβηκαν κατηγορία ή και κατηγορίες;(!)… Από την Μικρούλα στην ΜΕΣΑΙΑ ή από την Μικρούλα στην Μικρομεσαία κοκ…

 • ΟΜΩΣ ΠΑΝΤΑ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ θα έχει κάτι να προσφέρει στη πελατεία του.
 • ΕΝ ΑΝΑΜΟΝΗ ΤΩΝ 6ΜΗΝΙΑΙΩΝ δημοσιεύσεων διατελούντες…


chartswar.com


chartswar.com


chartswar.com 

 • ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ, για να μην…ξεφεύγουμε: 
Related image
Υπάρχουν (3) ειδών «χρηματιστηριακοί προφήτες»:
 • Αυτοί οι οποίοι δεν γνωρίζουν…
 • Αυτοί οι οποίοι δεν γνωρίζουν ότι δεν γνωρίζουν…
 • Και αυτοί οι οποίοι γνωρίζουν ότι δεν γνωρίζουν, αλλά πληρώνονται αδρά για να προσποιούνται ότι γνωρίζουν.

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ

 • Το παρόν δεν αποτελεί σύσταση επενδυτικής στρατηγικής αναφορικά με χρηματοπιστωτικά μέσα ή εκδότες χρηματοπιστωτικών μέσων και δεν περιέχει την οποιαδήποτε γνώμη σχετικά με την παρούσα ή μελλοντική αξία χρηματοπιστωτικών μέσων. Οι πληροφορίες και οι απόψεις στο συγκεκριμένο έγγραφο είναι για ενημέρωση του αναγνώστη και μόνο.

Στο παρόν έγγραφο υπάρχουν πληροφορίες και εκτιμήσεις οι οποίες ενδεχομένως να αναθεωρηθούν σημαντικά μετά την κυκλοφορία του συγκεκριμένου εγγράφου είτε λόγω αναθεώρησης των οικονομικών μεγεθών από τις αρμόδιες αρχές, είτε επειδή οι εκτιμήσεις αναθεωρούνται με βάσει νέες εξελίξεις και τάσεις στις οικονομίες και τις αγορές.

 • Στο παρόν έγγραφο ενδεχομένως να γίνεται αναφορά σε συγκεκριμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία τα οποία μπορεί να μην είναι συμβατά με τον επενδυτικό ορίζοντα+ το προφίλ συγκεκριμένων επενδυτών. Η επένδυση σε ορισμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία μπορεί να ενέχει σημαντικούς κινδύνους και κόστος ευκαιρίας.

Οι αναγνώστες του συγκεκριμένου εγγράφου είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι στο να επιβεβαιώνουν την εγκυρότητα των παρεχομένων πληροφοριών καθώς επίσης και να ενημερώνονται για τυχόν αναθεωρήσεις οικονομικών μεγεθών και εκτιμήσεων που λαμβάνουν χώρα.