Δεσμεύτηκαν τα περιουσιακά στοιχεία του Γιάννη Καματάκη της MLS

Σε δεινή θέση βρίσκεται ξανά η εταιρεία MLS αλλά ιδιαίτερα ο βασικός μέτοχός της, Γιάννης Καματάκης για τον οποίο το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών διέταξε τη δέσμευση της προσωπικής του περιουσίας.

Την προσωπική περιουσία του Γιάννη Καματάκη, βασικού μετόχου της MLS, δέσμευσε, το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών με προσωρινή διαταγή, έπειτα από αίτηση συντηρητικής κατάσχεσης που κατέθεσε η κυπριακή εταιρεία Leftwich Limited.

Η διοίκηση της Leftwich Limited, στην αίτηση συντηρητικής κατάσχεσης που κέρδισε, αναφέρει πως τον Δεκέμβριο του 2018 απέκτησε περίπου το 3% του μετοχικού κεφαλαίου της MLS αγοράζοντας 373.000 μετοχές απευθείας από τον βασικό της μέτοχο Γ. Καματάκη έναντι 1,56 εκατ. ευρώ (discount 5% έναντι της χρηματιστηριακής αποτίμησης)

Πηγές της κυπριακής εταιρείας χαρακτηρίζουν πολύ σημαντική την απόφαση για πάγωμα των περιουσιακών στοιχείων του βασικού μετόχου και πρώτο βήμα για δικαίωσή τους.

Οπως υποστήριξε η Leftwich στο δικαστήριο, εκείνη την περίοδο, ο Γ. Καματάκης λάνσαρε μια νέα εφαρμογή της εταιρείας με το εμπορικό όνομα MAIC και διέθετε μετοχές του σε επενδυτές κατόπιν κλειστών παρουσιάσεων.

Παρουσίαζε τη μετοχή ως μεγάλη ευκαιρία θέλοντας να προσελκύσει επενδυτές.

Η κυπριακή εταιρεία υποστηρίζει ότι μπήκε γρήγορα στην εταιρεία χωρίς να κάνει due diligence και κατόπιν χρονικών πιέσεων προκειμένου να μη χάσει την επενδυτική ευκαιρία. Τονίζει ότι ο κ. Καματάκης υποστήριζε στις παρουσιάσεις ότι η MLS είναι ιδιαίτερα αναπτυσσόμενη εταιρεία κι ότι με το νέο σύστημα MAIC θα εκτινασσόταν η μετοχή.

Η εταιρεία κέρδισε την υπόθεση συντηρητικής κατάσχεσης κατά του κ. Καματάκη όμως το δικαστήριο δεν προχώρησε σε δέσμευση περιουσιακών στοιχείων της ΜLS.