Δεσμεύονται από μετόχους οι λογαριασμοί της Folli Follie – Απερρίφθη η αίτηση ανακοπής

Τις διαδικασίες συντηρητικής κατάσχεσης περιουσιακών στοιχείων της Folli Follie και φυσικών προσώπων, αρχής γενομένης από τη δέσμευση τραπεζικών λογαριασμών, κινούν οι 56 μικρομέτοχοι που έχουν ζημιωθεί από το σκάνδαλο και την κατάρρευση της εταιρείας, καθώς απορρίφθηκε χθες η αίτηση ανακοπής που είχε υποβάλει η εταιρεία, ζητώντας να μην εφαρμοσθεί η αρχική δικαστική απόφαση.

Η αρχική απόφαση είχε εκδοθεί στις 23 Απριλίου κατόπιν σχετικής αίτησης που είχε υποβάλει, για λογαριασμό των επενδυτών, η Ένωση Ελλήνων Επενδυτών. Εκτός της ίδιας της εταιρείας, οι επενδυτές στράφηκαν εναντίον των τριών μελών της οικογένειας Κουτσολιούτσου και άλλων πέντε προσώπων που είχαν ρόλο στη διοίκηση της εταιρείας, όπως και κατά του ορκωτού ελεγκτή, Γιώργου Βαρθαλίτη, ο οποίος είχε εγκρίνει τον παραποιημένο ισολογισμό του 2017.

Η συντηρητική κατάσχεση προστίθεται στα ήδη σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Folli Follie στην καθημερινή λειτουργία της, ενώ η καθυστέρηση έως τα μέσα Ιουλίου της ολοκλήρωσης του ελέγχου στις οικονομικές καταστάσεις έχει «παγώσει» τις διαδικασίες εξυγίανσης της εταιρείας μέσω του Πτωχευτικού Κώδικα.