Δεν βρίσκει πρόθυμους για αποχώρηση η διοίκηση Μυλωνά – Νέα παράταση στην εθελούσια

Νέα άτυπη παράταση μέχρι τις 29 Φεβρουαρίου παίρνει το πρόγραμμα της εθελούσιας εξόδου της Εθνικής Τράπεζας, καθώς οι υπάλληλοι της τράπεζας αρνούνται να αποχωρήσουν.

Είναι χαρακτηριστικό πώς ακόμη και εργαζόμενοι που βρίσκονται πολύ κοντά στην συνταξιοδότηση προτιμούν το μισθό που έχουν κατοχυρώσει και λαμβάνουν κάθε μήνα από την Εθνική Τράπεζα, από τα προνόμια που προσφέρει το πρόγραμμα της εθελουσίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες η διοίκηση Μυλωνά έχει συντάξει λίστα με ονοματεπώνυμα και καλεί έναν έναν να λάβει το πρόγραμμα , παίρνοντας όμως αρνητική απάντηση.

Πρόκειται για εργαζόμενους που έχουν θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα, αλλά και για εργαζόμενους που σύμφωνα με την τράπεζα έχουν αξιολογηθεί ως λιγότερο αποδοτικοί.

Η πρόταση της εθελούσιας έχει απευθυνθεί και σε εργαζόμενους της μονάδας που «τρέχει» την τιτλοποίηση «κόκκινων» δανείων στο πλαίσιο του Ηρακλή χωρίς και εδώ να βρίσκει ανταπόκριση.

Σύμφωνα με το επιχειρησιακό σχέδιο της Εθνικής στόχος είναι στο τέλος του 2019- αρχές του 2020 ο αριθμός των εργαζομένων της να μην ξεπερνά τις 8.100 άτομα. ενώ μέχρι το τέλος του 2021 θα πρέπει να αποχωρήσουν άλλοι 1.000 εργαζόμενοι.

Πάντως τα προβλήματα στα καταστήματα της Εθνικής Τράπεζας έχουν αρχίσει να κάνουν την εμφάνιση τους λόγω των περικοπών σε ανθρώπινο δυναμικό, με τους εκπροσώπους των συνδικαλιστικών σωματείων της ΕΤΕ να καταγγέλλουν πως  τα καταστήματα αντιμετωπίζουν πρόβλημα στην εξυπηρέτηση της  πελατείας, ακόμα και σε εργασίες back office.

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email