Δεν μπορούσαν να δουν πέρα από την… τύφλα τους!

Σοκ – λέει – στο ευρωιερατείο για το κούρεμα των προβλέψεων του ΔΝΤ στην ανάπτυξή τους που τη ρίχνει στο μόλις 1,3% από το 1,9%, ενώ την Ελλάδα την διατηρεί στο 2,4%.
Ποιο σοκ είπαμε; Αυτό που φωνάζαμε εμείς οι απλοί πολίτες από χρόνια;


Αμερικάνοι – Κινέζοι – Ρώσοι κάνουν μπίζνες και οι Ευρωπαίοι κυνηγάνε αέρα κοπανιστό βλέποντας τους Κινέζους να τους έχουν κοπιάρει σε όλα, ξεπερνώντας τους μάλιστα!


Επένδυαν εκεί μέσα στη τρελή χαρά με μεροκάματα ένα πιάτο ρύζι και τώρα οι υπέρμαχοι της άκριτης παγκοσμιοποίησης θεσπίζουν νόμους να μην τους εξαγοράσουν και τις επιχειρήσεις τους.

  • Επιχειρήσεις Βαριάς Βιομηχανίας μετανάστευσαν σε Κίνα, Χρηματοοικονομικά-Υψηλή τεχνολογία στις ΗΠΑ-ΗΒ, Ενέργεια ξανά ΗΠΑ
  • Βιοτεχνίες φασόν σε Τουρκία και αναπτυσσόμενους, μαύρο χρήμα στην Ρωσία και οι Ευρωπαίοι ταΐζουν μετανάστες.

Πάντα με την ευγενή χορηγία της ΕΚΤ που τους αγοράζει χαμηλότοκα τα ομόλογα τους και ο ισολογισμός της έχει χτυπήσει 41% του Ευρωπαικού ΑΕΠ από το να σκουπίζει ότι εταιρικό σκουπίδι υπάρχει, μπας και κρατήσουν λίγο ακόμη την εικόνα της τεχνητής ευμάρειας, όσο αυξάνουν συνεχώς τη φορολογία.

  • Βάλτε και την κρίση στην Γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία που ως πρόσφατα ήταν απασχολημένη στο να ανακαλύπτει λογισμικά που έκλεβαν, χάνοντας την εξέλιξη, ήρθαμε και δέσαμε.

Οταν τους δίνονταν η ευκαιρία να αναπτύξουν επενδύοντας εντός σε μια αγορά 500 εκατομμυρίων ψυχών την μεγαλύτερη αναπτυγμένη του κόσμου καθιστώντας την απρόσβλητη, τα κοντόφθαλμα γερμανά είχαν άλλη άποψη. Ηρθε μετά κι ο Τράμπ κι έδεσε το σιρόπι…

  • Φταίει ο Τράμπ, φταίνε οι Κινέζοι, φταίει ο προστατευτισμός, φταίει ο πλανήτης Ζονγκ, εκτός από τους ίδιους…..Whatever.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΑΝΤΑ