Δεν είναι όλοι οι προορισμοί για την τσέπη του τουρίστα με την κάλτσα και την παντόφλα δίχαλα (από τον ΟΑΚ)

  • Δεν είναι όλοι οι προορισμοί για την τσέπη του τουρίστα με την κάλτσα και την παντόφλα δίχαλα..

Handeslblatt: Ακριβότερη αγορά της Μεσογείου η Ελλάδα και Φτηνότερη η Τουρκία! Κάπως έτσι με έναν τίτλο πλασάρεις την φίλη σου την Τουρκία. Τώρα φυσικά ότι συγκρίνουν ένα τουριστικό προϊόν με Πέντε αστέρια με παγκόσμια αναγνώριση, με βραβεία σε όλους τους διαγωνισμούς και με παροχές Dubai, δεν το λένε.

  • Εγώ να τους αντιπροτείνω ως ακόμα φτηνότερη λύση την ΣΥΡΙΑ με φοβερές παραλίες και τιμές εμπόλεμης ζώνης. Πως να το κάνουμε δηλαδή. Δεν είναι όλοι οι προορισμοί για την τσέπη του τουρίστα με την κάλτσα και την παντόφλα δίχαλα.

ΔΕΗ: Ξεκόλλησε από τα χαμηλά της αλλά βρε παιδιά με κάθε σεβασμό… Αν θέλετε μετόχους αλογομούρηδες που αντέχουν τα -50% + 30% καλά την πάτε την μετοχή. Αν θέλετε όμως σοβαρούς επενδυτές, μαζέψτε τις αποκλίσεις γιατί δεν όλοι καρβουνιάρηδες.

  • ΜΟΤΟ: Μας έπρηξαν ότι το 2022 δεν θα έχει επανάληψη των κερδών του 2021. Και βγήκε το τρίμηνο και τρίβανε τα μάτια τους. Το χαρτί είναι ένα εκ των 5 που παίζουν το τουριστικό σενάριο. Να θυμίσω ότι εκπροσωπεί την καλύτερη εταιρία ενοικιάσεως αυτοκινήτων, την SIXT.

ΠΕΤΡΟ, φαγώθηκαν με τα λεωφορεία εκ κίνας που στρίβουν μόνα τους. Εγώ Κινέζικα δεν μιλάω, ούτε ειδικός είμαι σε λεωφορεία αλλά φαντάζομαι ότι η ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ που επέλεξε να συνεργαστεί με την BYD κάτι παραπάνω θα ήξερε από τον κάθε καρβουνιάρη ή δημοσιογράφο ή γράφοντα ενός οικονομικού site.

  • Και αν δεν ξέρει η ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ αγαπητοί γράφοντες, πως και δεν έχετε ανακαλύψει ότι η BYD πουλάει σαν τρελή στον πλανήτη; Τουλάχιστον τα οικονομικά στοιχεία της πετάνε και αυτό μπορεί να το διαπιστώσει κάθε οικονομικός αναλυτής όσο άσχετος και να είναι από τεχνικά θέματα.

Εκτός και αν όλοι αυτοί που δίνουν τα 250 δισεκατομμύρια HKD στην BYD για να πάρουν τα προϊόντα τους είναι όλοι άσχετοι. Με Άνοδο λοιπόν πωλήσεων 50% το 2021 η εταιρία μετα από 25% το 20 και άλλο ένα 22% το 18. Μόνο το 2019 έμεινε στάσιμη σε πωλήσεις. Προσωπικά δεν ξέρω και πολλές εταιρίες με τέτοια άνοδο πωλήσεων.

  • ΠΕΤΡΟ 2, για δε τα οικονομικά της ΠΕΤΡΟ άνευ BYD τι να λέμε. Μόνο δώρο δεν σας την δίνουν. Αλλά που θα πάει, θα βρεθεί ο έξυπνος που θα την εξαγοράσει και θα τρέχετε πάλι να ψωνίζετε όλοι σας στην διπλάσια τιμή για να πάρετε το… 3% την δημόσιας προσφοράς.

ΠΛΑΘ, πλάκα έχουνε τα παιδιά. Τι επενδύσεις σε παραγωγή, τι θερμοκήπια τι νέος εξοπλισμός, τι καθαρό ταμείο κλπ. Εδώ μιλάμε για μόνιμα πτωτικό το χαρτί.

  • ΡΕΒΟΙΛ, άλλο χρηματιστηριακό αστείο από εδώ. Μοιράστε μέρισμα παιδιά μπας και ξυπνήσει το χαρτί σας. Η αγορά διψάει για μερισματικά χαρτιά. Όχι μόνο για αποτέλεσμα.

ΕΝΤΕΡ, ΕΠΣΙΛ, ΙΝΚΑΤ απογειώθηκαν. Ποσό καιρό θα πάρει στην ΠΕΡΦ να βρει τον δρόμο της άραγε; Θα θυμίσω μόνο ότι στα 4,4000 μπήκαν πολύ μεγάλα παιδιά στο χαρτί που δεν φημίζονται για ανοιχτοχέρηδες και συνήθως πάνε για ένα 100%.

  • ΟΤΟΕΛ: Από τα 10,00 στα 8,50 ευρώ και γκρινιάζουν. Από τα 4 στα 10 όμως μούγκα ο κόσμος. Βρε παιδιά είπαμε… Μπαίνουμε, κερδίζουμε, βγαίνουμε. Οπου και να μπήκατε, κερδίσατε. Τώρα αν μπήκατε στα 10, υπομονή. 
ΚΡΥΠΤΟ: Πανηγύρια χτες στις κοινότητες των κρυπτό μετά το… ράλι. Τώρα όταν εχει φτάσει το Bitcoin στα 18.000 μην μου πασσάρεις το ράλι στα 20. Πες μου καλύτερα πως θα βγουν όσοι χάνουν 50% και άσε τις ιστορίες ότι ήταν στις 4000.
  • Στα 4 ήταν, αλλά δεν μου είπες στα 40+ να βγω. Μου έλεγες ότι θα πάει στα 100. Συνεπώς βρε παιδιά και όσοι έχετε εμμονές με τα κρυπτό λίγο αυτογνωσία δεν βλάπτει. Οι ζημιές είναι τεράστιες σε όσους μπήκαν πρόσφατα και συνεπώς λίγη σεμνότητα δεν κάνει κακό.

ΜΟΗ, δεν γράφω άλλο. Έγραψα στα 10 στα 12 στα 14 στα 16 τι άλλο θέλετε να αναλύσω;

  • ΜΥΤΙΛ, παρακολουθούμε μια σειρά εταιριών στο εξωτερικό, μερικές εκ των οποίων με συναφή αντικείμενα με τον ΜΥΤΙΛ. Η BHP Billiton από τα 3000 στα 2000 στο Λονδίνο, η Alcoa στο -50% αλλά από την άλλη η Glencore στα υψηλά της.

Παρουσιάζω 3 εταιρίες πρώτων υλών για να καταλάβετε ότι η συσχέτιση μεταξύ ALCOA και ΜΥΤΙΛ χρηματιστηριακά δεν φτάνει. Υπάρχει μεγάλη πτώση σε μερικές εταιρίες πρώτων υλών και καμία σε άλλες. Ας μην βιαζόμαστε να βγάζουμε συμπεράσματα. Κάθε περίπτωση ελιναι ειδική και διαφορετική.

ΦΒΜΕΖΖ: Θα επανέλθουμε μόλις ανακοινωθεί το μέρισμα, για να σας θυμίσουμε το… Σας τα λέγαμε.
  • Deals και QUIZ: Άντε να το γράψω. Ποια εισηγμένη ψήνει ένα  ξεχασμένο deal με μεγάλη επένδυση που διαθέτει και θα το μοσχοπουλήσει γιατί η ίδια δεν μπορεί να το κάνει μόνη της;

Φιλικά

ΟΑΚ