«Δεν έχουμε εισήγηση για κλείσιμο των δημοτικών» λέει η Νίκη Κεραμέως

Δεν υπάρχει εισήγηση προς το υπουργείο Παιδείας για το κλείσιμο των δημοτικών σχολείων δήλωσε σήμερα η Νίκη Κεραμέως σε τηλεοπτική συνέντευξή της. Η υπουργός επεσήμανε ότι από την αρχή της κρίσης το υπουργείο ακούει τους ειδικούς και ότι οι ειδικοί δεν έχουν κάνει ακόμα τέτοια σύσταση, ενώ τα στοιχεία δείχνουν ότι δεν υπάρχει τάση διασποράς εντός των σχολείων. Ωστόσο, φρόντισε να επισημάνει ότι, επειδή υπάρχει έξαρση της πανδημίας, αναμένονται οι εισηγήσεις των ειδικών.

Στην περίπτωση που τελικά κριθεί απαραίτητη η αναστολή λειτουργίας των δημοτικών σχολείων, η κυρία Κεραμέως δήλωσε ότι το υπουργείο θα κινηθεί σε δύο επίπεδα, τα οποία είναι έτοιμα: Πρώτον, εκπαιδευτική τηλεόραση: έχουν βιντεοσκοπηθεί περισσότερα από 220 μαθήματα που γίνανε εκ του μηδενός, χτίστηκε μια βιβλιοθήκη πάνω στην εθελοντική προσφορά καθηγητών η οποία θα γίνει σε συνεργασία με την ΕΡΤ για την προβολή εκπαιδευτικών επεισοδίων. Δεύτερον, η τηλεκπαίδευση.

Παράλληλα επεσήμανε ότι όλα τα γυμνάσια και τα λύκεια σήμερα είναι στην τηλεκπαίδευση χωρίς προβλήματα και πρόσθεσε: «Αρρυθμίες θα υπάρχουν και είμαστε εδώ για να τις επιλύουμε, μιλάμε για ένα τεράστιο εγχείρημα με τη δεύτερη μέρα τηλεκπαίδευσης να έχουμε συμμετοχή πάνω από3,2 εκατ. μαθητές συνδεδεμένους και πάνω από 9 εκατ. λεπτά μαθημάτων».

Ερωτηθείσα για το κρασάρισμα που παρουσιάστηκε στην τηλεκπαίδευση και τα σχετικά σχόλια της αντιπολίτευσης για μη ύπαρξη εναλλακτικού πλάνου, η υπουργός απάντησε ότι αυτό το σύστημα είχε δοκιμαστεί σε πανελλαδική εμβέλεια την άνοιξη κατά τη διάρκεια του lockdown, ότι δεν υπήρχε καλύτερο κρας τεστ από αυτό και είχε ήδη λειτουργήσει.

Τέλος, προσκάλεσε τον εκπρόσωπο κάθε κόμματος να δει τη σύμβαση με την εταιρεία CISCO που έχει αναλάβει την πλατφόρμα της τηλεκπαίδευσης. «Πρόκειται για δωρεά. Το ελληνικό δημόσιο δεν έχει ξοδέψει ούτε ευρώ» επεσήμανε χαρακτηριστικά.