Δεν απέκλεισε τη συμμετοχή Πούτιν στην επερχόμενη σύνοδο του G20 o εκπρόσωπος του Κρεμλίνου

Δεν απέκλεισε σήμερα το Κρεμλίνο τη συμμετοχή του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν στη σύνοδο κορυφής του G20, που θα διεξαχθεί στις 9 και 10 Σεπτεμβρίου στο Δελχί.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ρώσος πρόεδρος δεν έχει ταξιδέψει εκτός συνόρων της Ρωσίας από τον περασμένο Φεβρουάριο και την εισβολή της χώρας του στην Ουκρανία, ούτε μετέβη τον Νοέμβριο στο Μπαλί της Ινδονησίας, όπου διεξήχθη η τελευταία σύνοδος κορυφής των ηγετών του G20.

Ερωτηθείς αν ο Πούτιν ενδέχεται να συμμετάσχει στη σύνοδο στο Δελχί, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ απάντησε στους δημοσιογράφους: «Δεν μπορεί να αποκλειστεί. Η Ρωσία συνεχίζει να συμμετέχει πλήρως στο πλαίσιο του G20 και σκοπεύει να συνεχίσει να το κάνει, αλλά δεν έχει ληφθεί ακόμη κάποια απόφαση».

Συνάντηση με Σι στη Μόσχα σύντομα
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ σχεδιάζει να επισκεφτεί τη Ρωσία για να συναντηθεί με τον Βλαντιμίρ Πούτιν σύντομα, ακόμη και την επόμενη εβδομάδα, όπως δήλωσε πηγή που έχει γνώση του θέματος. Η επίσκεψη θα πραγματοποιηθεί σε μια περίοδο που η Κίνα εμφανίζεται πρόθυμη να μεσολαβήσει για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία, μια προσπάθεια την οποία η Δύση αντιμετωπίζει με σκεπτικισμό.