Δεν ανησυχεί ο Σόιμπλε από τις διαδηλώσεις κατά των μέτρων

Σε αντίθεση με πολλούς από τους συναδέλφους του, ο Πρόεδρος της γερμανικής Βουλής και πρώην υπουργός Οικονομικών, Βολφγκανγκ Σόιμπλε, σε συνέντευξή του στη WELT AM SONNTAG δήλωσε ότι δεν ανησυχεί από τις διαμαρτυρίες κατά των περιοριστικών μέτρων σε πολλές γερμανικές πόλεις.

Ο Πρόεδρος της Bundestag δηλώνει χαρακτηριστικά: «Οι διαδηλώσεις δείχνουν ότι η κοινωνία μας είναι ανοιχτή». Είναι καλό εάν μπορούμε να εκφράσουμε δημοκρατικά μια διαφωνία μας, να διατηρήσουμε την ελευθερία έκφρασης.
Πρόσθεσε ότι «δεν μπορεί να αποφευχθεί ότι τέτοιες διαδηλώσεις ενίοτε περιλαμβάνουν άτομα με παράλογες θεωρίες. Ωστόσο, συμβουλεύω όλους όσοι σέβονται το σύνταγμά μας να κρατούν αποστάσεις από εξτρεμιστές, έτσι ώστε να μην μολυνθούν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο.»

Για το Γερμανό πολιτικό η αποφασιστικότητα, με την οποία αντιμετωπίστηκε η πανδημία σε καμιά περίπτωση δεν αποτέλεσε απειλή για τη Δημοκρατία. Δεν απέφυγε πάντως να επικρίνει τους υπουργούς Οικονομικών και Οικονομίας για την προσπάθειά τους να κατευνάσουν ανησυχίες για τις οικονομικές επιπτώσεις της κρίσης. «Οταν η παγκόσμια οικονομία συρρικνώνεται κατά 10%, τότε είναι μάλλον εξεζητημένο να λες ότι όλα θα συνεχίσουν χαρωπά, όπως μέχρι τώρα» σημείωσε με νόημα.