Δ. Τζανακόπουλος: «Η κυβέρνηση κοροϊδεύει ότι ο ιδιωτικός τομέας έχει εμπλακεί στην πανδημία»

«Η κυβέρνηση προσπαθεί με κάθε τρόπο να αποσείσει τις ευθύνες της για την οριακή κατάσταση στην οποία βρίσκεται το σύστημα υγείας, για την τεράστια ύφεση στην οικονομία και για την κρίση δημοκρατίας την οποία αντιμετωπίζει η χώρα» υπογράμμισε ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Δημήτρης Τζανακόπουλος, σε ραδιοφωνική συνέντευξή του.

«Στο πλαίσιο αυτό εφευρίσκονται διάφορες ανοησίες σαν αυτές που λέει ο κ. Γεωργιάδης περί δήθεν σκόπιμης διασποράς του ιού από την Αριστερά… Τα νοσοκομεία της Αττικής πιέζονται σε τραγικό βαθμό» τόνισε ο κ. Τζανακόπουλος, ασκώντας σκληρή κριτική στην κυβέρνηση για το ότι αρνείται να προχωρήσει σε ουσιαστική επίταξη ιδιωτικών κλινικών. «Η μέχρι τώρα συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα στην αντιμετώπιση της πανδημίας είναι μια κοροϊδία» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, προσθέτοντας: «Με τους όρους που βάζουν οι ιδιώτες για να νοσηλεύσουν τους ασθενείς, στην πραγματικότητα κάνουν επιλογή ασθενών».

Αναφερθείς στις κινητοποιήσεις του τελευταίου διαστήματος, σημείωσε ότι η κυβέρνηση θεωρεί ότι μπορεί η Αστυνομία να αυθαιρετεί και να ξυλοκοπεί πολίτες και παρ’ όλα αυτά η κοινωνία να κάθεται στα αβγά της.  «Στις δημοκρατίες όμως δεν συμβαίνει αυτό» πρόσθεσε. Μάλιστα, σημείωσε μάλιστα ότι υπάρχει πλήθος καταγγελιών για άσκηση αστυνομικής βίας μετά την κινητοποίηση στη Νέα Σμύρνη την προηγούμενη Τρίτη και σε ανθρώπους που βρέθηκαν στη ΓΑΔΑ, καταγγελίες που πρέπει οπωσδήποτε να διευρευνηθούν από τη Δικαιοσύνη, όχι από την ίδια την ΕΛ.ΑΣ. και τον κ. Χρυσοχοΐδη.

Στηλίτευσε δε το γεγονός ότι «ενώ η κοινωνία περνά τόσο δύσκολα, ο κ. Γεωργιάδης ανακοινώνει ότι σπάει το lockdown και πηγαίνει σε βαφτίσεις, ο κ. Μητσοτάκης συμμετέχει σε κορονογλέντι στην Ικαρία και μετά από αυτά περιμένουν οι πολίτες να μην αντιδρούν».

Σχετικά με την κατάσταση στην οικονομία, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος χαρακτήρισε fake news τον ισχυρισμό της κυβέρνησης ότι έχει δώσει μέχρι στιγμής 24 δισ. για την αντιμετώπιση των οικονομικών συνεπειών της πανδημίας. «Η κυβέρνηση έχει αναστείλει την καταβολή φόρων και ασφαλιστικών εισφορών, κάτι που στην ουσία δεν αποτελεί δαπάνη, και έχει δώσει δάνεια… Στην πραγματικότητα οι πρόσθετες δαπάνες για την αντιμετώπιση όλης αυτής της κρίσης δεν ξεπερνούν τα 5 με 5,5 δισ.» τόνισε ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.

«H κυβέρνηση συνεχίζει με την ίδια στρατηγική που είχε από τον Μάρτη και η στρατηγική αυτή έχει αποδειχτεί εγκληματική, έχει οδηγήσει σε τεράστια ύφεση και διακινδυνεύουμε πλέον να μπούμε σε μια νέα δίνη κρίσης χρέους. Η κυβέρνηση θα έπρεπε να αξιοποιήσει την αναστολή των δημοσιονομικών περιορισμών που ισχύει σε ευρωπαϊκό επίπεδο για να κάνει γενναίες δαπάνες» επεσήμανε και προειδοποίησε: «Διαφορετικά η ύφεση θα μεγαλώνει».

Όσον αφορά το ενδεχόμενο για πρόωρες εκλογές, υπογράμμισε: «Η κυβέρνηση έχει μπει σε έναν κύκλο ανεπίστρεπτης φθοράς, οπότε ο κ. Μητσοτάκης μπορεί να αναζητά ένα παράθυρο διεξόδου προτού η κυβέρνηση καταρρεύσει ολοκληρωτικά… Σε κάθε περίπτωση, ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία είναι απόλυτα έτοιμος για κάθε τέτοιο ενδεχόμενο… Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην πολιτική πρωτοπορία στη χώρα. Έχει ολοκληρώσει τις συνδιασκέψεις του σε όλες τις περιοχές της Ελλάδας, οι οποίες έχουν γίνει με διαδικτυακό τρόπο, μαζικότερες από ποτέ. Οι σύνεδροι που συμμετείχαν υπερβαίνουν τις 10.000. Επομένως, το κόμμα βρίσκεται σε θέση μάχης».

«Μια πρόωρη προσφυγή στις κάλπες θα είναι και μια ευκαιρία για να μετατρέψουμε τη διάχυτη κοινωνική δυσαρέσκεια σε αίτημα για την ανάδειξη μιας νέας προοδευτικής και αριστερής διακυβέρνησης, για τη δημιουργία μιας νέας κοινωνικής πλειοψηφίας που έχει ανάγκη η χώρα» κατέληξε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.