Δ. Τζακανόπουλος: «Δείγμα κυβέρνησης σε πανικό οι παλινωδίες στη διαχείριση της πανδημίας»

Για κυβέρνηση σε πανικό όσον αφορά τη διαχείριση της πανδημίας και τις παλινωδίες με το άνοιγμα των καταστημάτων σε Θεσσαλονίκη, Αχαΐα και Κοζάνη, έκανε λόγο ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Δημήτρης Τζανακόπουλος, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN και στους δημοσιογράφους Άκη Παυλόπουλο και Ντόρα Κουτροκόη.

«Η ΝΔ αυτή τη στιγμή δυσκολεύεται πολύ να δικαιολογήσει συγκεκριμένες αντιφάσεις στη διαχείριση της πανδημίας. Αυτό το οποίο οι έμποροι αδυνατούν να κατανοήσουν είναι γιατί η κυβέρνηση έσπευσε να προεξοφλήσει ένα άνοιγμα των καταστημάτων, να δημιουργήσει έναν χώρο για ελπίδα, ενώ γνώριζε ότι αυτό ήταν υπό την αίρεση των εισηγήσεων των λοιμωξιολόγων» τόνισε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Ο γραμματεάς του ΣΥΡΙΖΑ άσκησε δριμεία κριτική στην κυβέρνηση, τονίζοντας: «Η κίνηση της κυβέρνησης να προεξοφλήσει το άνοιγμα των μαγαζιών και στη συνέχεια να το πάρει πίσω άρον-άρον είναι δείγμα ενός πολιτικού πανικού και δείχνει ότι η κυβέρνηση επιχειρεί κάθε φορά να διαχειριστεί την πανδημία με βάση το πολιτικό κόστος. Γι’ αυτόν τον λόγο έχει αποτύχει δραματικά».

«Αυτή τη στιγμή έχουμε περίπου 150 ανθρώπους που περιμένουν να νοσηλευτούν σε ΜΕΘ ή είναι διασωληνωμένοι πρόχειρα εκτός ΜΕΘ. Το ΕΣΥ έχει “πέσει στα γόνατα”, γιατί η κυβέρνηση της ΝΔ επί έναν χρόνο αρνήθηκε να το ενισχύσει εξαιτίας των ιδεοληπτικών εμμονών της απέναντι στη δημόσια υγεία» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Δημήτρης Τζανακόπουλος και κατέληξε: «Η χώρα διανύει το πιο παρατεταμένο και αποτυχημένο lockdown της Ευρώπης, ενώ ταυτόχρονα έχουμε καταγράψει την τρίτη χειρότερη ύφεση στην ευρωζώνη για το 2020. Δεν μπορεί, λοιπόν, η ΝΔ, μέσα σε αυτές τις συνθήκες παταγώδους αποτυχίας στη διαχείριση της πανδημίας και της οικονομίας να ζητά από την αντιπολίτευση να σιωπά».