Δ. Τεμπονέρας: «Η εκλογή Κασσελάκη από τη βάση δεν είναι λευκή επιταγή, θα φανεί ποιος χωράει και ποιος όχι»

«Θα φανεί ποιος χωράει και ποιος δεν χωράει» δήλωσε ο Διονύνης Τεμπονέρας για τη χαοτική κατάσταση που επικρατεί το τελευταίο διάστημα ΣΥΡΙΖΑ, παραπέμποντας στο συνέδριο του κόμματος τον Φεβρουάριο.

Μιλώντας σήμερα Δευτέρα στον ΣΚΑΪ, ο Διονύσης Τεμπονέρας έκανε λόγο για περίοδο «βαθέως αναστοχασμού» στο κόμμα, ενώ αναφερόμενος στο συνέδριο του Φεβρουαρίου σημείωσε χαρακτηριστικά: «Όλα θα τεθούν στο τραπέζι και εκεί θα φανεί ποιος χωράει και ποιος δεν χωράει. Πρώτα, όμως, να δούμε πώς θα μορφοποιηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ».

«Το αποτέλεσμα της προεδρικής κάλπης είναι σεβαστό από όλους, είναι η απόφαση των μελών αρέσει, δεν αρέσει αλλά το αποτέλεσμα δεν είναι λευκή επιταγή. Θα πρέπει να παρουσιαστεί άμεσα το πολιτικό σχέδιο για τον ΣΥΡΙΖΑ της επόμενης ημέρας» τόνισε ο κ. Τεμπονέρας και συμπλήρωσε: «Ήμουν από εκείνους που το καλοκαίρι του 2023 είχα πει πρώτα συνέδριο και μετά εκλογή προέδρου, φοβούμενος ότι θα μπορούσαν να εκφραστούν προσωπικές θέσεις πάνω στην απόφαση του συνεδρίου».

Σημείωσε δε με νόημα: «Ο ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύεται από τις θέσεις του που διατυπώθηκαν πριν από ενάμιση χρόνο. Αυτό δεσμεύει άπαντες… Όποιος παρεκκλίνει ουσιωδώς δεν έχει λάβει την έγκριση των συνεδριακών αποφάσεων και προφανώς η εκφώνηση προς τα έξω είναι προβληματική… Είναι μια δύσκολη περίοδος, οι πολιτικές προσδιορίζουν τα πρόσωπα που μπορούν να τις υπηρετήσουν και όχι το ανάποδο».