Δ. Κουτσούμπας: «Το νομοσχέδιο είναι η συνέχεια όλων των προηγούμενων αντιασφαλιστικών νόμων»

Σφοδρή επίθεση στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας άσκησε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, ζητώντας την απόσυρσή του και σημειώνοντας πως όλες οι κυβερνήσεις έχουν βάλει τη σφραγίδα τους σε ανατροπές της κοινωνικής ασφάλειας και κανένα κόμμα που ήταν στην κυβέρνηση δεν είναι αθώο.

Το νομοσχέδιο αυτό, όπως τόνισε ο κ. Κουτσούμπας, είναι ακόμα ένα μέρος όλων των ανατροπών που επέφεραν οι αντιασφαλιστικοί νόμοι όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων, βάζοντας τη σφραγίδα τους και αυτό ο λαός δεν μπορεί να το ξεχνά.

Ο γ.γ. του ΚΚΕ υπογράμμισε ότι και πάλι οι εργαζόμενοι είναι αυτοί που θα πληρώνουν εισφορές, χωρίς να γνωρίζουν τι παροχές και εάν θα τις έχουν, ενώ χαρακτήρισε το μεγαλύτερο ψέμα της κυβέρνησης να λέε ότι θα υπάρχει «εγγύηση του κράτους» για τις εισφορές των εργαζομένων, λέγοντας πως «ρίσκο» και «διασφάλιση» δεν πάνε μαζί. Παράλληλα, θύμισε πως εγγυημένη ήταν η 13η και 14η σύνταξη, οι οποίες όμως κόπηκαν. «Το σχέδιο νόμου αυτό δεν είναι τίποτε άλλο από ένα χρηματοδοτικό εργαλείο για τη χρηματοδότηση των επιχειρηματικών ομίλων των εργαζόμενων στο όνομα της καπιταλιστικής ανάπτυξης. Πρόκειται για έναν νόμο έκτρωμα που θα καταπέσει από τους αγώνες των εργαζόμενων και του λαού» τόνισε ο κ. Κουτσούμπας και πρόσθεσε ότι το ΚΚΕ είναι υπέρ μιας δημόσιας, καθολικής, υποχρεωτικής κοινωνικής ασφάλισης, με αξιοπρεπείς συντάξεις και ανθρώπινη περίθαλψη. «Ο καθημερινός αγώνας του ΚΚΕ για την ανακούφιση του εργαζόμενου λαού εντάσσεται στην πρότασή του για έναν διαφορετικό δρόμο εξέλιξης της ελληνικής κοινωνίας, με πρωταγωνιστή τον εργαζόμενο λαό» τόνισε ο γ.γ. του ΚΚΕ.