Δ. Κουτσούμπας: «Ο λαός να κάνει αυτό που σκέφτεται, να πάει στην κάλπη και να ψηφίσει ΚΚΕ»

Κάλεσμα στον λαό «να κάνει αυτό που σκέφτεται, να ψηφίσει το ΚΚΕ στις ευρωεκλογές» απηύθυνε σήμερα Τετάρτη ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας σε συνέντευξη στον ΑΝΤ1. Αναφερόμενος στην αποψινή κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του κόμματος, τόνισε: «Πρέπει να έρθουν όλοι στο Σύνταγμα και την Κυριακή με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στην κάλπη».

«Η αποχή θα μετρήσει αρνητικά στο εκλογικό αποτέλεσμα γιατί το βράδυ των εκλογών θα έχουμε και αποτελέσματα και ποσοστά και ευρωβουλευτές που θα εκλεγούν, άρα αυτός που δεν θα πάει να ψηφίσει, θα το βρει μπροστά του, γιατί υπάρχει και η επόμενη μέρα» τόνισε και συμπλήρωσε: «Ο κόσμος πρέπει μαζικά, αποφασιστικά να ξεπεράσει εμπόδια και δυσκολίες ή το ζοφερό και υποτονικό κλίμα που έχει δημιουργηθεί με ευθύνη των άλλων κομμάτων και να πάει να ψηφίσει, και να ψηφίσει σωστά το ΚΚΕ».

Ο κ. Κουτσούμπας σημείωσε ότι έχει αρχίσει να γίνεται διακριτό ένα ρεύμα αντίθεσης στην κυρίαρχη πολιτική που εκφράζεται με την κυβέρνηση της ΝΔ και τη σωρεία αντιλαϊκών μέτρων που έχει πάρει, εκφράζεται με αντίρρηση και στα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης, ενώ εξέφρασε την εκτίμηση ότι αυτό θα συνεχιστεί στις ευρωεκλογές.

«Υπάρχει μια ανοδική πορεία του ΚΚΕ και αυτό οφείλεται στη δουλειά που κάνει το ΚΚΕ όχι μόνο τον ένα ή τους δύο μήνες προεκλογικά, αλλά στο ότι ο κόσμος μας έβλεπε μπροστά στους καθημερινούς αγώνες για τα προβλήματά του» επεσήμανε ακόμη ο Δ. Κουτσούμπας και επεσήμανε ότι το κόμμα του έχει ριζική και κάθετη αντίθεση με αυτή την Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία δεν είναι των λαών αλλά των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, των λόμπι της διαφθοράς, της εκμετάλλευσης και των πολέμων, όπως είπε χαρακτηριστικά: «Εμείς θέλουμε να είμαστε και εκεί που διαμορφώνονται και παίρνονται οι αντιλαϊκές αποφάσεις, ώστε και να τις γνωρίζουμε και να τις αποκαλύπτουμε και να προετοιμάζουμε τον ελληνικό λαό για το τι θα συμβεί στην Ελλάδα και να οργανώσουμε την πάλη… Μαζί με άλλα κομμουνιστικά και εργατικά κόμματα που συνεργαζόμαστε, λέμε ότι πρέπει να αλλάξουν οι συσχετισμοί».

Για την Ακροδεξιά υπογράμμισε ότι χρησιμοποιείται σαν «μπαμπούλας», προσθέτοντας: «Τα ακροδεξιά, τα φασιστικά κόμματα, είναι γέννημα θρέμμα του συστήματος, το οποίο τα δημιουργεί, τα αμολάει και μετά τα μαζεύει… Η Μελόνι που ήταν ο “μπαμπούλας” και ενώθηκαν όλοι – φιλελεύθεροι, σοσιαλδημοκράτες, αριστεροί – για να μη βγει η Μελόνι ή στη Γαλλία που ενώθηκαν για να μη βγει η Λεπέν και να βγει ο Μακρόν, αλλά ο ο Μακρόν ακολουθεί τις ίδιες αντιλαϊκές πολιτικές με τη Μελόνι».

«Ο μόνος γνήσιος αντίπαλος της Ακροδεξιάς και του φασισμού είναι το ΚΚΕ. Οι ευρωβουλευτές του ΚΚΕ είναι αυτοί που θα αναδείξουν τις συμφωνίες και τις συμμαχίες που κάνουν κάτω από το τραπέζι οι ακροδεξιοί με τους κεντροδεξιούς, τους κεντροαριστερούς και τους δήθεν σοσιαλδημοκράτες» υπογράμμισε.

Για την ακρίβεια τόνισε ότι δεν μπορεί ο ελληνικός λαός να ζήσει με αυτούς τους μισθούς και τις συντάξεις, και συμπλήρωσε πως μαζί με την αύξηση μισθών και συντάξεων είναι αναγκαία η λήψη ταυτόχρονα απαραίτητων μέτρων, όπως η κατάργηση των έμμεσων φόρων και η κατάργηση του Χρηματιστήριου Ενέργειας.

Υποστήριξε επίσης ότι η Συνθήκη του Μάαστριχτ έχει «λιανίσει» τον εργαζόμενο λαό με την ελευθερία κίνησης κεφαλαίων.

Σχετικά με το «πού θα βρεθούν χρήματα» επεσήμανε, μεταξύ άλλων: «Τα εκατομμύρια επί εκατομμυρίων που δίνονται στον Ζελένσκι, τα 500.000 ευρώ που ξοδεύουμε καθημερινά για να βρίσκεται η φρεγάτα “Ύδρα” στην Ερυθρά Θάλασσα σε μια αποστολή που δεν έχει καμία σχέση με την άμυνα της χώρας, και τις φοροαπαλλαγές στους εφοπλιστές».

Για το «πόθεν έσχες» του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Στ. Κασσελάκη, σχολίασε: «Έπρεπε από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε να είχε πει από πού προέρχονται τα χρήματα που έχει». Σε κάθε περίπτωση, ξεκαθάρισε πως «αυτή η συζήτηση για το ποιος είναι πιο πλούσιος από τον άλλο είναι αποκρουστική, την ώρα που ο άλλος μετράει και το ένα ευρώ για να πάει στο σούπερ μάρκετ».