Χρονιά τηλεοπτικών αδειών το 2020 – Πως εμπλέκονται Μελισσανίδης- Κόκκαλης

Εντονη κινητικότητα στους κόλπους των διοικήσεων των περιφερειακών τηλεοπτικών σταθμών που εκπέμπουν στην Αττική προκάλεσαν οι ανακοινώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου, Στέλιου Πέτσα, για δρομολόγηση των διαδικασιών αδειοδότησης εντός του 2020.

Οπως τόνισε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, οι άδειες στην Αττική είναι και οι πρώτες που θα δοθούν, χωρίς διαγωνιστική διαδικασία αλλά με μοριοδότηση, γεγονός που συνεπάγεται την αλλαγή του σχετικού νομικού πλαισίου. Αυτό που μένει να φανεί είναι αν ο αριθμός τους θα ανέρχεται σε τέσσερις ή έξι, ανάλογα με τη χωρητικότητα του φάσματος.

Σημειώνεται πως αυτή τη στιγμή τα τοπικά κανάλια που εκπέμπουν στην Αττική ανέρχονται σε δέκα, κάτι που συνεπάγεται ότι κάποια εξ αυτών θα πάψουν να υφίστανται. Πάντως, το σκηνικό που διαμορφώνεται στο συγκεκριμένο μέτωπο έχει ήδη μπει στο μικροσκόπιο των ενδιαφερομένων να εισέλθουν σε αυτή την αγορά.

Το «S» είχε αποκαλύψει προ δύο εβδομάδων το φλερτ της πλευράς Μελισσανίδη για την απόκτηση περιφερειακού τηλεοπτικού σταθμού με φόντο τις σκέψεις του για τη δημιουργία του AEK TV. Παράλληλα, στη σχετική εξίσωση εξακολουθεί να βρίσκεται και η οικογένεια Κόκκαλη, λόγω των διαρκών πιέσεων που δέχεται από την Κουμουνδούρου για τη στήριξη του φιλοΣΥΡΙΖΑϊκού Kontra.

Οπως άλλωστε γίνεται αντιληπτό, το σύστημα Τσίπρα ενδιαφέρεται άμεσα για την εξασφάλιση άδειας για τον τηλεοπτικό πόλο των Κουρήδων. Στο μεταξύ, για το πρώτο εξάμηνο του νέου έτους προσδιορίζεται χρονικά η διαδικασία αδειοδότησης των θεματικών καναλιών, ωστόσο παραμένει ανοικτό το θέμα της μεθόδου για τη χορήγησή τους από το ΕΣΡ.

Ακόμη δεν έχει αποφασιστεί αν θα χαρακτηριστεί επακριβώς ή όχι το περιεχόμενό τους ή θα υπάρξει είτε δημοπράτηση είτε χορήγηση μέσω οικονομικού ανταλλάγματος. Την ίδια ώρα, άγνωστο παραμένει τι θα συμβεί με την ορφανή άδεια πανελλήνιας εμβέλειας.