Χριστιανοί έστειλαν Τραμπ στον Λευκό Οίκο, Χριστιανοί θα τον “θάψουν”…

Χριστιανοί έστειλαν Τραμπ στον Λευκό Οίκο, Χριστιανοί θα τον “θάψουν”…

 | 

Οι Ευαγγελιστές ψηφοφόροι, οι οποίοι υποστήριξαν με απόλυτο τρόπο τον πρόεδρο των ΗΠΑ στις προηγούμενες εκλογές, εκφράζουν την απογοήτευσή τους για τον Ντόναλντ Τραμπ και την απόφασή του να αποσύρει τις περισσότερες αμερικανικές δυνάμεις από τη Συρία και να αφήσει τους Χριστιανούς και τους Κούρδους αβοήθητους μπροστά στις τουρκικές πολιτοφυλακές, που έχουν σχηματίσει γνωστοί τρομοκράτες από τη Συρία. Τα παραπάνω δημοσιεύει η εφημερίδα USA Today και αναδημοσιεύει η ιστοσελίδα Ahval.

Η πιο αξιοσημείωτη κριτική εναντίον της αμερικανικής κίνησης προήλθε από τον θρησκευτικό ηγέτη Pat Robertson, ο οποίος κατηγόρησε την απόφαση, λέγοντας ότι ο κ. Τραμπ “είναι σε κίνδυνο να χάσει την εντολή (για να πάει στον Παράδεισο)”, ανέφερε.

Ως γνωστό, ο τουρκικός στρατός και οι σύμμαχοι του Σύριοι τρομοκράτες ξεκίνησαν μια στρατιωτική εισβολή εναντίον των κουρδικών δυνάμεων που υποστήριξαν οι ΗΠΑ στη βορειοανατολική Συρία στις 9 Οκτωβρίου.

Παρά την κατάπαυση του πυρός μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Τουρκίας και, χωριστά, μεταξύ Τουρκίας και Ρωσίας, συνεχίζεται η επίθεση κατά των χριστιανικών και κουρδικών κοινοτήτων της χώρας.

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο, δήλωσε ότι δεν έχει λάβει αναφορές για γενοκτονία στην περιοχή της πολιορκημένης Συρίας όπου ζουν περίπου 100.000 χριστιανοί. Ωστόσο, ο Λευκός Οίκος δήλωσε ότι έχουν λάβει αντιφατικές εκθέσεις από τη Συρία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ