Χρηματοροές, το μόνο που μετράει – Απίστευτες γκουρουδιές…

ΓΡΑΦΕΙ σήμερα, στο τοίχο του στο FB, συνοδοιπόρος και φίλος του μ/μ εδώ και μία 12ετία. Σέβομαι την επιθυμία του και δεν δημοσιεύω το όνομά του, αν και είναι γνωστός στους παροικούντες την πρώην Σοφοκλέους και νυν Λεωφ.Αθηνών 110. Γράφει λοιπόν ο Τάκαρος…

 • Πάνω απο τις 27.000 μονάδες ο DOW JONES. Έσπασε το φράγμα και των 3.000 μονάδων ο SP. Πετάει η Αμερική… Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗ!!

Δείκτες και νέα υψηλά – Χρηματοροές το μόνο που μετράει. Απίστευτες γκουρουδιές.
Τα πάντα στις χρηματαγορές είναι να μπαίνουν λεφτά και να αβγατίζουν τα λεφτά να πληθωρίζονται δηλαδή – όπως έγινε με Αμερική, DAXιδες και Άγγλους.

 • Έλεγα στις 27 Σεπτεμβρίου 2010, όταν όλη η υφήλιος έβλεπε ΚΡΑΧ και μεγάλη ύφεση.

Ξεκινάμε με ΕΠΙΤΑΧΥΝΟΜΕΝΟ συνδρομητικό. Βλέπει απο το 1990, έτσι μας λέει, κεφάλι και ώμους και αννννννννν σπάσει ο Νταού Πεντέλης τα 7500 τότε ελάχιστος στόχος οι 4500. Ύστερα κορδώνεται πως απο το 2007 είναι σταθερός στις απόψεις του και ότι πέτυχε την μεγάλη πτώση.

Βρεεεεεεεεεεεεε δεν φτάνει που δεν ξέρει τι βλέπει, μας λέει και ότι τα ίδια τα λέει απο το 2007. Σου λέει όσοι διαβάζουν έχουν κοντή μνήμη. Αυτός απο το 2006 βλέπεις σφήνες και επιταχύνσεις και μετά το τελευταίο χρόνο όλο ραντεβουδάκια μας έδινε με τις πτώσεις και τις βαθιές επικύψεις του Νταού.

 • Δεν λέω – είναι σταθερός και βαρετός. Κάααααααααααααποτε θα πέσει μέσα και θα λέει ότι δικαιώθηκε.
 • Εγώ λέω …. Τα χρηματιστήρια είναι χρηματοροές – αφήστε αυτά με τα χρέη και τα ελλείμματα. Αυτά είναι σαχλαμάρες.
 • Όσο πιο πολύ χρήμα κυκλοφοράει, στο νόμισμα που αποτιμάται ένας δείκτης, τόσο πιο ψηλά θα πάνε ντεεεεεεεεεε. Ελλάδα – βλέπετε ευρώ να έρχεται μέσα; ΌΧΙ!

DAX – όλο το ευρώ εκεί πάει.

Άρα εσείς τι περιμένατε? Να πάει ο DAX στις 2500 και 1500 που σας γράφαν πέρσι οι παπαρολόγοι; Ας κόψουν ευρώ οι Αγγέλες και θα σας πω εγώ που θα πάει ο DAX και ο ΓουΔεις. Μόλις ανακοινώσει η Αγγέλα ότι κόβει μερικά τρις ευρώ και τα μοιράζει αναλογικά σε όλους – την άλλη μέρα πτήσηηηηηηηηηηη σε όλη την Ευρώπη, ακόμη και για τον ΓουΔι.

Αμερικα – καλά το τι δολάριο κόβουν δεν λέγεται, το τι ομόλογο αγοράζει η FED δεν περιγράφεται. Περιμένετε εσείς Νταού Πεντέλης στα 2500 και 3500 – και να μας τσαμπουνάτε για ανεργίες και υφέσεις. Μήπως πάμε 25000 και 35000?

Βάζω το εξής QUIZ

Ποιός δείκτης θα κάνει πρώτος νεώτερο ιστορικό υψηλό?
1. Ο Γάλλος
2. Ο Νταού Πεντέλης
3. Ο DAX
4. Ο Άγγλος
5. Ο Κινέζος

3 χρόνια – απο τέλη 2009 – κόντρα σε κάθε άμπαλο φίτσουλα που έβλεπε πόνο και πτώσεις στο Αμέρικα. ΣΟΥ ΣΟΥδες, Πρεχτεριστές, Γελοιοτιστές, Ρουμπινοκεφτέδες , όλους τους έσχισα σαν σαρδέλα. η Απάντηση στο QUIZ εδόθη στις 5 Μαρτίου 2013

2. Ο Νταού Πεντέλης

Σήμερα…

Έτσι πήγαμε κόντρα κάθε άμπαλο φίτσουλα που έβλεπε DAX στα 1500 και DOW στα 3500. Έτσι σχίσαμε σαν σαρδέλες όλους τους Ελιοτιστές – Πρεχτεριστές που έχουν άχυρα στον εγκέφαλο και κοιτάνε μόνο διαγράμματα που φαντασιώνονται πτώσεις και πόνο.

 • Μόνο με το μυαλό μπορεί να βγει κάποιος νικητής απο τις χρηματαγορές και όχι με σαχλαμάρες, με ματζούνια και εξυπνάδες σαν τον μίστερ Μακ-Βελ, που βλέπει ότι του κατεβαίνει στην κεφάλα. Τώρα ο ΜΑΚΒΕΛ βλέπει δείκτη στα 1500 – τα ξέχασε τα 330. Αν πάλι πέσει ο ΓΔ, τότε θα δει άλλο όνειρο και θα πουλάει τις νέες του εξυπνάδες.

ΜΥΑΛΟ βρεεεεε, βάλτε μυαλό και σκεφτείτε, επιχειρήματα. Αν δεν μπορείτε να βρείτε επιχειρήματα γιατι θα γίνει τάχα μου το ΑΛΦΑ ή το ΒΗΤΑ τότε να πάτε σπίτι σας να πίνετε τσάι και να βουτάτε φρυγανιές για να περάσει η ώρα. Θα σας φάνε λάχανο στις αγορές.

Αν έχετε επιχειρήματα για το ότι θα συμβεί το ΑΛΦΑ και αυτό πιστεύει η πλειοψηφία, τότε να το ξανασκεφτείτε άλλες 10 φορές – γιατί μάλλον θα συμβεί το ΩΜΕΓΑ. Κόντρα σε όλους και σε όλα …..

Μας ζάλισες. Που θέλεις να καταλήξεις;;;

 • Καταλήγω ότι τα πάντα είναι χρηματοροές – τίποτα άλλο. Τα υπόλοιπα είναι μπούρδες. Έχετε μια δουλειά και βγάζετε 1.000.000 ευρώ το χρόνο. Πάτε καλά;; Ναι ή όχι;; Μην βιαστείτε να απαντήσετε. Μην είστε άμπαλοι φιτσουλέοι και πείτε – αν βγάζω 1.000.000 ευρώ το χρόνο είμαι SUPER και πάει καλά η εταιρεία μου.

Βρεεεεε πόσα απο αυτά μπαίνουν στην εταιρεία και στην τσέπη σας;; ΤΙΠΟΤΑ;; Κλείνετε δουλειές, αλλά δεν σας πληρώνουν;; Ε, τότε πάτε κατά διαόλου. Αν παίρνετε και δάνεια για να τρέξετε την δουλειά σας, τότε είστε για τα μπάζα. Μετά θα σας φταίει η Τρόικα, ο Σόιμπλε και η Άγγελα.

Χρηματοροές και στις εταιρείες. Αυτές είναι η πεμπτουσία και απο αυτές αξιολογούμε τις εταιρείες και όχι απο τις σαχλαμάρες, τα ματζούνια του επιταχυνομένου συνδρομητικού, τα κύματα του μίστερ ΜΑΚΒΕΛ, τα P/E και τα δήθεν SUPER κέρδη που μπορεί να βγάζουν οι εταιρείες.

 • Αν δεν το καταλαβαίνετε αυτό είστε για ξεβράκωμα στις χρηματαγορές.
 • Τα P/Ε είναι για τους άμπαλους φιτσουλέους και τα χρησιμοποιούν για να βάζουν στα χαρτιά άμπαλους φιτσουλέους και να ξεφορτώνουν, όταν έρθει η ώρα του ξεφορτώματος.

Έχει λέει η εταιρεία P/E 4, άρα ευκαιρία!! Βρεεεεεε καθίστε καλά. Δείτε αν τα κέρδη είναι πραγματικά, αν είναι επαναλαμβανόμενα και το βασικότερο εισπράττει η εταιρεία;; Τι χρηματοροές έχει;; Βάζει λεφτά στην τσέπη της η εταιρεία ή μόνο κέρδη ξέρει και βγάζει, αλλά ξεχνάει να εισπράττει;; Κοιτάμε λοιπόν χρηματοροές και τις κοιτάμε όχι μόνο τον τελευταίο χρόνο αλλά για τα τελευταία τουλάχιστον 5 χρόνια.

 • Ενδεικτική είναι η άποψη που εξέφρασε πρόεδρος εισηγμένης με θετικό καθαρό ταμείο: «Οι ζημίες σε μια εταιρεία είναι σαν τον καρκίνο. Σε πεθαίνουν, αλλά μετά από τρία ή τέσσερα χρόνια.
 • Το πρόβλημα ρευστότητας όμως είναι σαν την καρδιακή προσβολή: σε πεθαίνει αμέσως.
 • Γι’ αυτό, άμεση προτεραιότητα είναι οι ταμειακές ροές, δεύτερη η κερδοφορία και τρίτη σε σειρά η διεύρυνση των μεριδίων αγοράς.

Επιπλέον, οι αναλυτές συνιστούν στους επενδυτές να μην περιορίζουν την προσοχή τους μόνο στο ύψος των πωλήσεων και των κερδών, αλλά παράλληλα να δίνουν μεγάλη βάση και στον πίνακα των ταμειακών ροών. Έτσι, δεν είναι λίγες οι φορές τα τελευταία χρόνια όπου οι εταιρείες εμφανίζουν είτε ζημίες είτε πενιχρά κέρδη, ωστόσο την ίδια περίοδο κερδίζουν μεγάλα ποσά στο ταμείο τους.

Αυτά πρώτος τα έγραφα μέσα απο το market zone που έκλεισε, απο το 2009 – με τις ΧΡΗΜΑΤΟΡΟΕΣ κοιτάμε στα πάντα!!!! στην τσέπη μας, στη δουλειά μας, στις εταιρείες και στις χρηματαγορές.

ΥΓ: Αυτή την ανάλυση να έχετε στο μυαλό σας και να μην δίνετε σημασία στις σαχλαμάρες που γράφουν οι τάχα μου ειδήμονες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Το στοίχημα είναι ως χώρα να κερδίσουμε την χαμένη αξιοπιστία μας, να γίνουμε άξιοι εμπιστοσύνης και να προσελκύσουμε επενδύσεις …. τότε θα πετάξουμε και το χρηματιστήριο μας θα απογειωθεί. 

Εκεί επικεντρωνόμαστε … όλα τα υπόλοιπα είναι αλοιφές για κάλους.
Και τότε, εφόσον το πετύχουμε, θα μας γράφουν οι άμπαλοι φιτσουλέοι ειρωνικά ότι ΕΥΗΜΕΡΟΥΝ ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ ΑΛΛΑ ΠΕΙΝΟΥΝ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ
Print Friendly, PDF & Email