ΧΡΗΜΑ & ΑΓΟΡΑ – τεύχος 228 – Μάιος 2021

ΧΡΗΜΑ & ΑΓΟΡΑ – τεύχος 228 – Μάιος 2021

Το τεύχος Μαΐου (Νο 228) του περιοδικού ΧΡΗΜΑ & ΑΓΟΡΑ, έχει ως κύριο θέμα την πορεία ανόδου που διανύει σήμερα το Χρηματιστήριο της Αθήνας, η οποία εκτιμάται ότι θα συνεχιστεί για πολλούς ακόμη μήνες.

Καταγράφουμε την εκτίμησή μας ότι, η τιμή του Γενικού Δείκτη του Χρηματιστηρίου, μπορεί, υπό προϋποθέσεις, να βρεθεί μέχρι και τις 1500 μονάδες, κάποια στιγμή το καλοκαίρι του 2022 (σελίδες 12-13).

Παράλληλα, στο τεύχος αυτό ασχολούμαστε -σε διάφορα άρθρα- με τις συνέπειες που ενδεχομένως να υπάρξουν, για τις οικονομίες και τις αγορές, από την άνοδο του πληθωρισμού στις ΗΠΑ, κάτι που μπορεί να προκαλέσει την άνοδο των επιτοκίων και να οδηγήσει στη διακοπή των προγραμμάτων ποσοτικής χαλάρωσης (QE) των κεντρικών τραπεζών. Υπενθυμίζουμε ότι, την προειδοποίηση για την εμφάνιση υψηλού ρυθμού πληθωρισμού στις ΗΠΑ κατά τους μήνες της άνοιξης, την είχαμε εκφράσει, ήδη από τον περασμένο Δεκέμβριο και, από τότε, έχουμε αρθρογραφήσει αρκετά για το θέμα αυτό.

Διαβάστε το άρθρο “Πώς θα επηρεαστούν οι μετοχές και τα κρυπτονομίσματα, όταν οι κεντρικές τράπεζες σταματήσουν να “μοιράζουν” χρήματα;” στις σελίδες 7-9.

Στο τεύχος καταγράφουμε σχόλια, εντυπώσεις και εκτιμήσεις, από την επικοινωνία μας με διοικήσεις εισηγμένων εταιριών και τη συμμετοχή μας σε Γενικές Συνελεύσεις. Παράλληλα, επιχειρούμε την πρώτη συστηματική καταγραφή των προβλέψεών μας για το επίπεδο των πωλήσεων και των κερδών, κατά τη χρήση του 2021 (σελίδα 55).

Τέλος, στο “αφιέρωμα” του τεύχους, εξετάζουμε τη διάρθρωση, τις μεταβολές, τις αποδόσεις και τα αναλυτικά χαρτοφυλάκια του συνόλου των 60 ελληνικών Αμοιβαίων Κεφαλαίων που κατέχουν ελληνικές μετοχές (σελίδες 18-30). Πρόκειται για τη μοναδική έρευνα που, παραδοσιακά, κάθε τρίμηνο, από το 1991, διεξάγεται για τις συνθέσεις των χαρτοφυλακίων των Θεσμικών Επενδυτών.

Παράλληλα, δημοσιεύεται μία μεγάλη σειρά ενδιαφέροντων επενδυτικών θεμάτων.

Δείτε τα πλήρη περιεχόμενα του τεύχους: https://www.eurocapital.gr/permalink/123433.html

Διαβάστε το τεύχος σε μορφή flipbook – για την είσοδό σας, ως password, χρησιμοποιήστε το παρόν email σας: https://www.eurocapital.gr/permalink/123398.html

Οι συνδρομητές, μπορούν να διαβάσουν τα άρθρα και από το site μας www.eurocapital.gr .

Είμαστε στη διάθεσή σας, για κάθε σχόλιο, πληροφορία ή διευκρίνιση.

Γιάννης Σιάτρας
EuroCapital
Χαλανδρίου 6,
Αγία Παρασκευή 153 43
τηλ: 210 3242032
www.eurocapital.gr

Δείτε περισσότερα, εδώ.