Χρ. Σταϊκούρας: Επενδύσεις και μεταρρυθμίσεις οι δύο πυλώνες της ανάπτυξης

Επενδύσεις και μεταρρυθμίσεις. Αυτοί είναι οι δύο βασικοί πυλώνες για την προσπάθεια ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας τα επόμενα χρόνια, όπως επεσήμανε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, από το βήμα συνεδρίου του Economist για την αξιοποίηση του Ταμείου Ανάκαμψης.

«Η οικονομία αντιμετωπίζει μεγάλες προκλήσεις. Υπάρχουν πολλά τρωτά σημεία. Πρέπει να αντιμετωπίσουμε την υγειονομική κρίση και να κάνουμε σωστή διαχείριση του Ταμείου. Είναι μια μεγάλη πρόκληση για την Ελλάδα, καθώς μέσα από τη σωστή διαχείριση και τις επενδύσεις, θα υπάρξει ανάκαμψη και ανθεκτικότητα» επεσήμανε, μεταξύ άλλων.

Ειδική μνεία έκανε και στους βασικούς πυλώνες του Ταμείου Ανάκαμψης, ιεραρχώντας τις επενδύσεις σε εμβληματικά project, όπως το πρόγραμμα εξοικονόμησης ενέργειας, στην ψηφιακή μεταρρύθμιση και το 5G, στην κοινωνική συνοχή και απασχόληση, καθώς και στις ιδιωτικές επενδύσεις.

«Όλα αυτά υποστηρίζονται από διαρθρωτικές αλλαγές του κράτους και πρωτοβουλίες κατά της φοροδιαφυγής. Αυτό το πρότζεκτ θα βοηθήσει την Ελλάδα να πάει μπροστά» εκτίμησε, στη συνέχεια, εκφράζοντας την αισιοδοξία του.

Όσον αφορά στο πού ακριβώς βρισκόμαστε αυτή τη στιγμή, ο κ. Σταϊκούρας δήλωσε ότι «είμαστε σε μια βάση κοινής συνεργασίας με την Κομισιόν για να διαμορφώσουμε την τελική μορφή του ελληνικού σχεδίου». «Είναι μια ευκαιρία που πρέπει να αδράξουμε για να αυξήσουμε την ανταγωνιστικότητα» κατέληξε ο επικεφαλής του οικονομικού επιτελείου.