Χωρίς τον «σοβαρά άρρωστο» Μπερλουσκόνι ίσως συνεχιστεί η δίκη για τα μπούνγκα μπούνγκα πάρτι

Ο Ιταλός πρώην πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι είναι σοβαρά άρρωστος και για τον λόγο αυτό η δίκη του για τον χρηματισμό μαρτύρων στην υπόθεση «μπούνγκα μπούνγκα» προς το παρόν πρέπει να συνεχιστεί χωρίς τη συμμετοχή του στις ακροαματικές συνεδριάσεις, εκτιμούν οι εισαγγελείς του Μιλάνου.

«Πιστεύουμε ότι ο Μπερλουσκόνι είναι σοβαρά άρρωστος, με βαριάς μορφής ασθένεια. Αυτό προκύπτει από τις ιατρικές βεβαιώσεις και από τις επισκέψεις των ειδικών» υπογράμμισε η εισαγγελέας Τιτσιάνα Σιτσιλιάνο.

Στις 26 Μαΐου οι αρμόδιοι δικαστικοί θα πρέπει να αποφασίσουν αν η όλη διαδικασία μπορεί να συνεχιστεί με την εξέταση των υπόλοιπων κατηγορούμενων και μαρτύρων και αναβολή σε ό,τι αφορά τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ο οποίος θα μπορούσε να επιστρέψει στις δικασίμους όταν και αν η κατάσταση της υγείας του το επιτρέψει.

Στη συγκεκριμένη δίκη, ο Μπερλουσκόνι κατηγορείται ότι δωροδόκησε σειρά νεαρών γυναικών ώστε να καταθέσουν ότι οι γιορτές, γνωστές ως «πάρτι μπούνγκα μπούνκα», στη βίλα του στο Άρκορε ήταν απλώς «δείπνα υψηλού επιπέδου».

Ο Μπερλουσκόνι -ο οποίος είναι 84 ετών- τους τελευταίους μήνες εισήχθη επανειλημμένα στο ιδιωτικό νοσοκομείο Σαν Ραφαέλε του Μιλάνου εξαιτίας των συνεπειών του κορωνοϊού και, όπως αναφέρει μέρος του Τύπου, λόγω καρδιακής πάθησης.