Χονγκ Κονγκ – Φωτιά στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου – Πάνω από 300 οι εγκλωβισμένοι

Πανικός στο Χονγκ Κονγκ από την πυρκαγιά που ξέσπασε στον ουρανοξύστη World Trade Center του Χονγκ Κονγκ, στην εμπορική συνοικία Κόσγουεϊ Μπέι,  ενώ τα τοπικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι δεκάδες άνθρωποι είναι παγιδευμένοι στο κτίριο.

Η αιτία της πυρκαγιάς παραμένει αδιευκρίνιστη. Η πυρκαγιά ξέσπασε τα ξημερώματα ώρα Ελλάδος στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου στο Χονγκ Κονγκ και είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστούν οχτώ άτομα μέχρι στιγμής ενώ οι εγκλωβισμένοι ξεπερνούν τους 300 οι οποίοι και αναμένουν τις οδηγίες των σωμάτων ασφαλείας προκειμένου να βγουν από το κτήριο με ασφάλεια.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο της εφημερίδας South China Morning Post, περισσότεροι από 300 άνθρωποι είναι παγιδευμένοι στην ταράτσα του ουρανοξύστη.

Δείτε βίντεο από τον συγκεντρωμένο κόσμο στην ταράτσα:

Μεταξύ των εγκλωβισμένων είναι άνθρωποι που είχαν πάει για ψώνια ή σε κάποιο εστιατόριο του κτιρίου αυτού των 38 ορόφων, μέσα στο οποίο υπάρχουν γραφεία, εμπορικά καταστήματα και εστιατόρια.

Η φωτιά ξέσπασε στον πρώτο όροφο σε χώρο όπου γίνονται εργασίες ανάπλασης. Οι καταναλωτές και οι εργαζόμενοι χρειάστηκε να εκκενώσουν τον χώρο καθώς ο καπνός φυσούσε μέσα στο κτίριο και στους δρόμους της περιοχής. Στο σημείο έφτασαν πυροσβέστες και σήμαναν συναγερμό επιπέδου Νο.3. Κάλεσαν στην συνέχεια τους εγκλωβισμένους μέσα στο κτίριο να μην κατέβουν κάτω αλλά να παραμείνουν σε ασφαλείς ορόφους.

Όπως μετέδωσαν τοπικά Μέσα, 60 άτομα εγκλωβίστηκαν στον πέμπτο όροφο και άλλα 100 στον 39ο. Το Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου είναι εμπορικό κτήριο και περιλαμβάνει μια εμπορική στοά 14 ορόφων και έναν πύργο γραφείων 25 ορόφων.

Τουλάχιστον 15 ασθενοφόρα έχουν σταλεί στο σημείο και οκτώ άτομα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο από τις 14:30, δήλωσαν αξιωματούχοι. Η κατάστασή τους είναι άγνωστη. Στο σημείο έφτασαν σύντομα συγγενείς των εγκλωβισμένων. Ένα μέλος της οικογένειας μιας γυναίκας παγιδευμένης σε μια ταράτσα του πέμπτου ορόφου είπε στο StandNews ότι η κατάσταση ήταν χαοτική και ότι ο καπνός βγήκε σε μικρά και μεγάλα κύματα. Η φωτιά έρχεται εν μέσω της πολυσύχναστης εορταστικής περιόδου, σε μια από τις πιο δημοφιλείς εμπορικές συνοικίες της πόλης.