Χιλίαδες κόσμου στο τελευταίο αντίο στον Κωνσταντίνο Κατσίφα – «Αθάνατος» φώναζε το πλήθος

Σε φορτισμένο κλίμα και παρουσία εκατοντάδων που ταξίδεψαν από την Ελλάδα, οικογένεια και φίλοι κρατώντας ελληνικές σημαίες και φωνάζοντας συνθήματα είπαν το τελευταίο αντίο στον 35χρονο Κωνσταντίνο Κατσίφα που έπεσε νεκρός από πυρά αλβανών αστυνομικών.

Το χωριό Βουλιαράτες της Βορείου Ηπείρου γέμισε από ελληνικές σημαίες και κόσμο που πήγε να πει το τελευταίο αντίο στον Κωνσταντίνο Κατσίφα.

Η νεκρώσιμη ακολουθία εψάλη σε κλίμα οδύνης στον ιερό ναό του Αγίου Αθανασίου. Το φέρετρο με τη σορό του 35χρονου Κωνσταντίνου Κατσίφα πέρασε κάτω από μία τεράστια ελληνική σημαία.

Παράλληλα, οι συγκεντρωμένοι τραγούδησαν το «έχω μία αδερφή, κουκλίτσα αληθινή»   έψαλαν τον εθνικό ύμνο και φώναξαν συνθήματα όπως «το αίμα κυλάει, εκδίκηση ζητάει» και «αίμα στο χώμα, χιλιάδες στον αγώνα».

Νωρίτερα δεκάδες άνθρωποι επισκέφθηκαν το σημείο όπου έπεσε νεκρός ο 35χρονος την Κυριακή 28 Οκτωβρίου.

Το κλίμα στο χωριό του 35χρονου ήταν βαρύ, ωστόσο όλα κύλησαν ήρεμα παρά τους αρχικούς φόβους.

 

 

 

Τα μέτρα ασφαλείας ήταν δρακόντεια προς αποφυγή επεισοδίων από ακραία στοιχεία γεγονός έθεσε σε συναγερμό τις αστυνομικές Αρχές και στις δύο χώρες.

Το πρωί στην Κακαβιά κατά τη διάρκεια ελέγχου έγιναν 4 προσαγωγές ατόμων καθώς βρέθηκαν στις αποσκευές τους μάσκες και κουκούλες ενώ είχε προηγηθεί έκκληση για αυτοσυγκράτηση στους Έλληνες που μεταβαίνουν στους Βουλιαράτες για την κηδεία από τα Υπουργεία Εξωτερικών και Προστασίας του Πολίτη.

 

Η σορός του Κατσίφα παρελήφθη στις δύο μετά τα μεσάνυχτα της Τετάρτης τοπική ώρα από τους συγγενείς του στα Τίρανα και μεταφέρθηκε στους Βουλιαράτες. Η πρέσβης της Ελλάδας στα Τίρανα, κ. Ελένη Σουρανή, ηγετικά στελέχη της μειονότητας και πλήθος κόσμου έσπευσαν την Τετάρτη στους Βουλιαράτες για να συλλυπηθούν την οικογένεια του εκλιπόντος.

 

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email